Skusenosti s antracitovymi alebo inymi tmavymi oknami?

Ake mate prosim skusenosti s tmavými dekormi u plastovych okien alebo teraz modernymi antracitovými oknami. Myslim po tepelno -izolacnej stranke. Pocula som od známeho, ze antracitove okna su nekvalitne, toci sa plast pri vysokej teplote a pod. Mate vlastne skusenosti? Chceme si dat na dom tmavy dekor plastovych okien. dakujem za kazdu radu
Odpovedať
Ak neuvažujete aj žalúzie dobre si tmavé okná rozmyslite. Máme skôr do strieborna a ak sa oprie slnko na HSP je ho problém otvoriť. Či sa krútia neviem, no rozťahujú sa istotne. A čím tmavšie tým podľa mňa viac
Odpovedať
@sesilia hladat si neskusala co je tu o tom popisane vela. Ak sa ti neche zhrniem: mame vyzeraju pekne nelutujeme. Nedavaj si to slnko to moc roztahuje, kruti.... Nexc sa paci vyber si s cim sa stotoznis.
Odpovedať
@sysell presne tak, protirečivé rady - hľadal som aj ja prednedávnom antracit je veľmi populárny, moderný, ale ktovie dokedy (a zvnútra čierne málokomu zapasujú) biele je istota na slnku, no k fasáde moc nejdú prakticky pri plaste sú skoro všetky dekory dreva ako päsť na oko, navyše ak si niekto dá zvnútra biele, pri otvorenej vetračke :-p
Odpovedať
Profilova fotka
@sesilia Antracit je teraz "in". Dáva si ho každý - dal som si ho aj ja... :-) Za 5 rokov sa na to možno budeme pozerať s úsmevom ako na červené kuchyne typu Carmen (pred 40 rokmi). Mám ich už takmer 2 roky (2 super horúce letá) a nepobadal som nejakú mimoriadnu tvarovú nestálosť, aj keď to, že teplom sa veci rozťahujú, nepopieram. Podľa mňa si ich môžeš pokojne dať. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@sesilia skor si daj pozor aku firmu budes vyberat... asi najvacsie problemy na MS som mal s oknami ja... prebehni moj fotoblog, fotky, komenty.. dozvies sa viac a urobis si obraz o antracitovych oknach :)
Odpovedať
Zvonku mame orech, z vnutra biele. Plast z Oknoplastu. Nic sa nekruti a ani sa zle neotvaraju, ani nic.
Odpovedať
@sesilia antracit dekor okna zvonka je velmi modny, takze ocakavam v najblizsich rokoch boom. Ma to jednu vyhodu, pri bielych oknach specialne zenske vedeli vybicovat fantaziu a presadili si sytoruzove, lilave a jedovatozelene fasady, pri antracit oknach je ten chtic po gycovinach trochu stlmeny a ludia volia decentne , prevazne biele fasady, co je ok.
Odpovedať
Pri výmene sme ich ich zvonku doladili k zvyšným dreveným, natretým palisandrom, nakoľko sa všetky okná nemenili naraz. (Sused nechcel veriť, že to už je plast, keď z roboty prišiel :-) ) Je to už 10 rokov, tiež sú od Oknoplastu, zvnútra biele (pri otvorení "na vetračku" nepoznať skoro nič...) a nepoznať na nich, že by sa deformovali, alebo strácali na farbe (čo sa o hliníkových eloxovaných parapetoch nedá povedať, lebo tie blednú). Sú aj dosť veľké, 120x140 dvojsklo, po prvej zime si sadli, doladili sa a fungujú ako majú :-)
Odpovedať
@andyfoto A napis od ktorej firmi aby sme si mohli dat aj my pozor.Lebo zhanam aj ja okna.Tak ak mozes my to napis do posty.Az si dam pozor a tu firmu ani neoslovym.Diky.
Odpovedať
Profilova fotka
@petka456 sorry :( o firme nepisem, kedze sme boli dlho v sudnom prietahu... ak budes mat vybrate napis mi a ja ti iba poviem ci OK, ak nahodou trafis presne tu... Bohuzial mame zviazane ruky tym ze o firme nebudeme nic sirit ani ju spominat...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?