Skúsenosti alebo názory na fixné okno 3 m x 2,2 m

Rada by som vedela skusenosti alebo nazory na fixne okno o velkosti 3 x 2,2 m? Niektore firmy mi ho odmietaju vyrobit, ine nemaju problem.
Odpovedať
1
2
@leyla8 zdravím, my máme 2400 x 2100 a trošku sa s tým popasovali...3 metre je už dosť, ale tak ak nemajú problém, dajte im vyrobiť, však záruka na to bude :)
Odpovedať
@misiacik_ Hej zaruka bude, ale zaruku na samovolne prasknutie skla je 2 dni od prevedenia montaznych prac. A preto by ma zaujimalo ci je nejaka pravdepodobnost, ze taketo sklo moze prasknut? Mozno vlpyvom tepla alebo z inych dovodov??
Odpovedať
Profilova fotka
Nám vyrobili 1,5*2,30 max aby bolo aj v záruke. Väčšie by vyrobili len vtedy ak by bolo hrubšie sklo.
Odpovedať
@lenkaalan Dakujem za info :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte. My sme sa pred rokom nasťahovali do staršieho domčeka, boli tu už vymenené plastové okná a jedno nam pred 2 týždňami prasklo. Je fixne 230x170. Budúci tyzden mi ho prídu meniť, dala som ho predelit na dve,nikdy by som take veľké nedala .
Odpovedať
@jankalac Mne ho tiez odporucali predelit, ale viac sa mi paci vcelku. A nevies nahodou preco prasklo? A preco by si uz take velke nedala, skrz to, ze moze zase prasknut?
Odpovedať
Profilova fotka
@leyla8 no ono to dobre vyzera, mame to v jedalnovej casti obyvacky, no zle sa mi dvihali zaluzie vnutorne ked boli take siroke, su tazke, okno umyt tiez dalo zabrat ked je 230cm siroke, tak sme si dali nacenit nove okno/nove sklo, a rozdiel tam bol menej ako 100e, tak uz sme dali nove okno a rozdelit na dve casti. budem pokojnejsie spavat. a prasklo nam vnutorne sklo z dvojskla po celej sirke, asi 40cm od spodu....... aj oknar sa cudoval, neviem ci ked boli tie mrazy ci je vo vonkajsom skle niekde v kute medzera a ked bolo vnutri zas teplo, ci to prasklo ze sa stretli tie dve teploty..... ktovie.... no kazdopadne sa uz tesim, snad cez tyzden uz bude okno hotove, lebo okolo neho aj bojim chodit..........
Odpovedať
@jankalac dakujem za vysvetlenie
Odpovedať
Profilova fotka
je to móda, časom zistíte nevýhody (alebo nie)
Odpovedať
@jan45 A ake su podla vas nevychody? Rada by som vedela vas nazor.
Odpovedať
@leyla8 ved nevýchody predsa :-D
Odpovedať
@petjo :-D Kazdy predsa vie, co tym chcel basnik povedat :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
noposledy vyrabal posuvne dvere sirka 5m tak ze fix mal cca 2.4mx2.3 trojsklo,,vnutorne a vonkajsie sklo bolo 10mm bezpecnostne,neviem po slovensky ako sa to povie,ked praskne tak na krupky sa rozlezie,,,pekny vyhlad nic tam nevadilo to je vyhoda,,nevyhoda tazke ako krava,tasia manipulacia a nebolo tak lacne,,tak ze to ma vyhodu aj nevyhodu
Odpovedať
Su firmy, ktore s tym maju problem. Treba hladat dalej. My mame myslim 300x170 a 250x190 a dali sme hlinik, lebo s plastovymi nam nechceli dat aj velke slovenske firmy zaruku. Montaz bola narocna, 6 poriadnych chlapov sa zapotili. Horsie tepelnoizolacne vlastnosti sme sa snazili v ramci moznosti zlepsit aerogelom (dufam, ze to nebol placebo efekt :)
Odpovedať
Profilova fotka
@leyla8 už som to písal, ak nemáte výhľad, ktorý stojí zato, tak máte 5x vyššiu tepelnú stratu ako na okolitej stene.
Odpovedať
@byvalyzamestnanec kalene ;-)
Odpovedať
@stowasser Mozem poprosit do spravy kontakt na firmu od ktorej mate tie okna? Dakujem
Odpovedať
Prečo strata? Tepelný prestup 0,5 predsa nieje žiadná strašná strata. Samozrejme treba použiť adekvátne sklo a uvažovať pri tomto rozmere aj o VSG skle.
Odpovedať
Profilova fotka
@lenkaalan ahoj, môžem poprosiť kontakt? aj my chceme tento rozmer. ďakujem
Odpovedať
podla mna nie je s takým oknom problém, ak je dobre zasklenie, či?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
@kvalitneokna "Prečo strata? Tepelný prestup 0,5 predsa nieje žiadná strašná strata." Akoze nie, ved ako pise @jan45, 5x horsie ako stena. Dobre sklo Ug=0.5 => R=2 Dobre zateplena stena R=10
Odpovedať
Profilova fotka
Kludne ale asi by bolo dobre aby tabule boli kalene. Jednak lepsie odolava teplotnym sokom, je aj znacne odolnejsie a jednak ked sa rozbije kalene nikoho nezabije... Ja som mal 3.8 x 1.9 m a nechal som predelit na dva...
Odpovedať
Ja by som fixné okno nechcela už len z hľadiska umývania...
Odpovedať
Profilova fotka
...fixne okna na prizemi niesu ziadny problem. A velke okno otvarave nespravis... :-)
Odpovedať
Stara tema. Výhľad ktorý stoji za to je predsa do vlastnej záhrady a tu ma vacsina domov. a ked je strata vacsia ako pri stene, tak co? Najlepsie je nemat ziadne okna ved setrime. Fixne okno je v pohode, ale dostupne zo zeme. Ja mam niekolko fixov okolo 2.5m x 2m ktore nie su dostupne zo zeme a je to problem, takze ich nechavam umyvat profesionalom, ale to by som robil asi aj tak. Ale uz by som to takto neurobil. Neviem si dost dobre predstavit ako bude prebiehat vymena vyplne pri rozbiti, kedze pristup nie je najlepsi (uz v jednom takom nepristupnom fixe menili lebo praskol roh este pri prevoze, ale nebol som pri tom, tak neviem ako to prebiehalo) Okrem toho mam presklenu stenu v plastovom rame cca 5.5 m sirka, 2.3 vyska delenu na 3 casti kde nasirsia ma 2.5 m fix. Trochu problemom je uz roztaznost ramu co sa prejavuje pukanim pri zasvieteni slnka v zime. Je zbytocne aby boli okna kalene, ani som nevidel aby sa to bezne robilo, lebo potom pri akomkolvek naraze sa sklo roztriesti, namiesto aby len prasklo a ostalo v rame ako je to pri obycajnom skle. Ked uz tak je lepsie pouzit foliu ktora doda podstatne vacsiu odolnost.
Odpovedať
. @jan45 ak sa spocitaju solarne zisky cez zimu ( musi byt na spravne strane), tak je to rovnake ako stena, samozrejme cez leto tienit :-) ale musi byt aj tutti vyhlad, nie na susedov dom :-)
Odpovedať
@eri2 Ani ak je pekná baba u susedov? :)
Odpovedať
trochu rypnem: preco chcete pozerat na zahradu cez sklo ?
Odpovedať
@dusantt lebo nechcú bývať v stane
Odpovedať
@igigi tak ked chcem vidiet zahradu, tak idem na zahradu, nie ? alebo to je myslene tak, ze ked nechcem byt na vzduchu, zapnem si rekuperaciu a kocham sa vyhladom cez okno ? taka kvazi virtualna realita ? sice stale lepsie, ako pozerat sa na TV... 355x900 cm by som si dal, keby chcem byt macher a mat vyhlad na zahradu :)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?