Škrabance a oderky

Dajú sa niečim opraviť skrabance a oderky na ramoch plastových okien.
Odpovedať
Na akých? Biele,alebo imitácie? Na opravy imitácie dreva existujú opravné fixy vo farbe ale je to len na zatretie podkladu pri malých poškodeniach.Dá sa použiť aj opravný fix na drevené podlahy. Ryhy na bielych je možné preleštiť jemnou brúsnou pastou/Silichrom/,niekedy stačí aj zubná pasta..
Odpovedať
Cherry amoreto.
Odpovedať
Profilova fotka
Na menšie škrabance môžete použiť špeciálne fixy, ktoré sa dajú kúpiť u vášho dodávateľa okien. Každá fólia (v závislosti od výrobcu tejto fólie) má priamo príslušnú fixku v podobnom odtieni. Opraviť väčšie škrabance alebo napríklad natrhnutú fóliu je už náročnejšie. Vtedy sa dajú použiť farebné renovačné fólie, ktoré ponúka nemecká firma RENOLIT. Používajú sa na opravu a výmenu poškodených fólií už na osadených oknách (napríklad pri mechanickom poškodení, škrabancoch, atď). Fóliu však musia aplikovať špeciálne zaškolení ľudia, ktorí aj predávajú renovačnú fóliu, teda sa nedá voľne kúpiť na trhu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Ešte by mi vedel niekto poradiť. Istotne sa s tým už niekto stretol. Škrabance a oderky zanechali firmy ktoré na dome pracovali. Na Slovensku je to asi bezna vec.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Chcem poradit ako odstranit skrabance na okne
Odpovedať
Profilova fotka
Drobné škrabance sa dajú na bielych oknách prebrúsiť ovčím rúnom.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@erih skrabance sa zo skiel na oknach odstranovat daju
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Prosím o názory a osobné skúsenosti. Chceme okná obojstranne laminované vo farbe antracit hladký, pieskovaný. Okno bude mať šedé jadro. Dostala sa ku mne informácia, že na tejto laminácii vidno každý škrabanec a zle sa to opravuje, že to dosť vidno. Vraj už pri montáži žalúzií dochádza k škrabancom, poškodeniam. To ako fakt? Dá sa aj antracit opraviť, alebo je to pri hladkom dekore už problém?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Zubnu pastu zmiesat so sodou bikarbonou,pekne sa s tym daju prebrusit a zahladit jemne skrabance
Odpovedať
@yasna mám osobnú skúsenosť s takýmto hladkým antracitom. Niektorí výrobcovia ho vypustili z výrobného programu, a vedeli prečo.Treba s ním narábať doslovne v rukavičkách. A keď už aj príde na stavbu v poriadku, je tu riziko, že za obdobie než sa stavba ukončí, niečo sa poškodí. Keďže je hladký, je na ňom len jemná krupička, ktorá sa tlakom pri čistení "zbrúsi". Nehovorím teraz o čistení, ktoré spočíva len v utretí vlhkou handrou, ale o čistení, kedy treba pritlačiť a nejakú špinu zošúchať. To zošúchanie je proti svetlu badateľné. Aj zatieranie škrabancov je proti svetlu patrné. Oveľa praktickejšia je vrúbkovaná fólia, kde to až tak "nebolí". Mnohí podľa mňa trvajú na hladkej fólii zbytočne, pretože z pár metrov už nevidno, či je fólia hladká, alebo vrúbkovaná a nikoho z pozerajúcich sa to nezaujíma.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?