Sklo na terasovych dverach popalene od iskier.

Profilova fotka
Ahojte, edze uz asi 3 tyzdne byvame, postupne sa zoznamujeme s nasim domom. postupne umyvam okna. vcera prislo na rad posledne okno vychod do zahrady. pri spodku som natrafil na nieco co nie a nie ist dole. smutne prekvapeny som bol ked som zistil ze je to sklo popalene od iskier. tu by bola prva otazka. stalo sa vam nieco podobne? ze pocas uzyvania zistite ze niekto si "nedal" pozor, niekto nieco nedotiahol do konca. a ako ste to rozdychali. druha pragmatickejsia otazka. ako osetrit taketo sklo ktore je popalene od iskier? vdaka vsetkym s
Odpovedať
1. Stalo. Rozdychal som to bez problemov. Za rok ta to uz nebude vobec trapit. ;-) 2. Co chces na nom osetrovat? Co sa bojis, ze zomrie? :-). Jednoducho su tam vypalene jamky a nic okrem vymeny skla nepomoze. Ak to nie je moc vidiet, kaslal by som na to.
Odpovedať
pravdepodobne niekto pracoval v blizkosti okna s karbobruskou a horuce spony sa zatavili do skla. Je to citit hlavne pri umyvani okien, zial vyriesit sa to da len vymenou skla.
Odpovedať
@silviu ak ta to potesi, tiez sa nam to stalo, az na to, ze si za to mozeme sami. A ano, je to z brusky.. A to sa ani nebrusilo nejak extra blizko okna, ale stacilo to na to, ze tam tie dubky su. Odstranit sa to neda, kedze je to vypalene.. Ale neboj, rozdychas to, ved vidno to len z blizka :-)
Odpovedať
@silviu mame to iste, v byte na balkonovych dverach uz 12 rokov a teraz som to nasla na stavbe na stresnom okne v kupelni. V dome ma to mrzi, tiez som to s kdekym preberala, hladala vinnika.. Jedinym konstruktivnym riesenim je vymena skla.. ZO skusenosti ti poviem, kedze to iste mame uz aj v byte, spomeniem si na to len pri umyvani okien, inac si to nikto nikdy nevsimol, takze aj ty to rozdychas coskoro...
Odpovedať
Profilova fotka
@iukas nepotesi to. dom stal kopu penazi. okna takisto. a ked si niekto neda pozor na pomerne zakladnu vec, tak je to skoda. rozmyslal som ci sa sklo neda nejak prelestit, prebrusit.
Odpovedať
Profilova fotka
@silviu prebrúsiť by sa to aj dalo, ale potom budú okrem tých bodiek aj škrabance. Ja som v lete zase zistil inú nepozornosť a to takú, že v trojsklách sklenári neočistili poriadne to stredné sklo a vidno tam čmuhu. Vyberať sklo z rámu kvôli tomu nebudem. Dal som žalúzie a najbližšie ma to naštve zase pri umývaní okna. Sme ľudia a nie sme bezchybní... ;-)
Odpovedať
@silviu prebrusit sa to neda, kedze tie jamky su trosku hlbsie. Za mesiac ta to uz trapit nebude uvidis :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@silviu obráť sa na dodávateľa okien, majú väčšiu skúsenosť. Kedysi sme dávali prebrusovať dvd-disky, keď sa poškriabali, ale to bol mäkší materiál, aj od firmy Conrad z BA sme mali taký prostriedok /názov si už nepamätám , možno dvd-cleaner??/ A je tu riziko poškriabania, skôr sa to možno dá niečim /tie ďobance/ zaplniť...neviem čím, snáď na to je nejaká brúsna pasta...sklenári poradia.
Odpovedať
@prirodokochac Som si spomenul na kamarata, ktory mal na dvoch oknach na stredovom skle odtlacky prstov. Samozrejme nasledovala reklamacka a sme sa vtedy este smiali, ze to mozu dat zosobnit konkretnej osobe. :-)
Odpovedať
@cubicomp to nie su jamky,ale take drobne "pripečence"...to len aby si bol v obraze. ;-) @silviu tiez sme to mali na jednej table. Odstranit sa to neda. Vadi to akurat pri lesteni okien. Trosicku sa to da zjemnit kovovou,ostrou skrabkou na okna.
Odpovedať
@majki555 ja mam na okne jamky- resp ked das dole "pripecence", ktore boli zatavene do skla tak ti ostanu uz len jamky ;-)
Odpovedať
@cubicomp nam to neslo vobec dolu,takze jamky nemame :-D Ale ked to tu citam, vidim, ze tych lajdackych majstrov,co nam ponicia drahe veci v byte je vsade dost :-p :-S ;-(
Odpovedať
Článok sa načítava...
Buď budeš sklo reklamovať, ak to je ešte možné a je komu. Ak nie existuje tvz. cérova pasta s ktorou sa to dá preleštiť, avšak nebude to dokonalé a tiež to vôbec nemusí ísť. Tieto vady sú spôsobené od zvárania. Niekto niečo v blízkosti skla zváral a sklo nezakryl. Potom sa dá izolačka vymeniť, nie je to nič náročné, pokiaľ máš okná od certifikovaného výrobcu, tak na distančnom rámiku je číslo - čo je vlastne zloženie použitého skla.
Odpovedať
Aj my to mame.zvonka okrem toho aj packy od psov; zvnutra olizane od dietata. Milimetrove pripecence su vlastne hooodne maly detail :-D
Odpovedať
@silviu jedine vymena skla, je to od karbobrusky
Odpovedať
Profilova fotka
Ak by to bolo od idkier z karbobrúsky, tak by to bolo logicky nielen na skle, ale aj na ráme. Určite je to len obsraté od múch... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@eri2 @jamk1 bud od karbobrusky alebo od mega much a drzi to jako pripecene :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?