Široké plastové okná

Máme objednané 2 plastové okná v nepomere šírky a výšky. Šírka 152, výška 127. Je to jednokrídlo a trojsklo. Keď to prišiel zamerať montážnik rovno povedal že budú sadať. Obchodník povedal že je to možné ale podľa tabuliek sa na to vzťahuje tak-či-tak záruka. Nechceli sme dvojkrídlo ale čím dlhšie nad tým uvažujem mám obavu že sme sa nerozhodli dobre. Okná sú už vo výrobe. Poraďte, mám to zmeniť na 2 krídlo, alebo ostať pri jednom krídle a dať tretí pánt s tým že bude bez vetračky, alebo sa mám na to vykašľať a nechať to tak ako to je, keď na to dávajú záruku? Čo hrozí pri sadaní okna? Naruší to nejako samotnú funkčnost?
Odpovedať
@sailor84 kolko krat ho budes otvarat do strany? Vsak taka krava sa aj nepoholne otvara, zavadzia... ak uz su hotove nechaj tak.
Odpovedať
@sailor84 V byte sme mali jednokridlove okna 120x120 a poviem ti, ze nic moc. Ked sa otvorilo, tak dost zavadzalo v priestore. Sadnutie znamena to, ze pri zatvarani ho bude treba trochu pridvihnut, co nie je moc pohodlne. Je pekne, ze na to davaju zaruku ale ta je platna ako dlho? 2-3 roky a potom co? Urcite by som to zmenil na dvojkridlo. 150cm siroke kridlo, to je velke ako krava, urcite nebudete spokojni.
Odpovedať
Ja mám romery prostredného dielu 3-dielneho okna 160š x 150v.To krídlo sa otvára iba pri umývaní,t.j.párkrát do roka.To nie je krídlo,ktorým by sa vetralo.Na vetranie sú krídla 90š x 150v.Rámy okien-krídiel okien,hlavne širokých plastových/vystužených železnými profilmi/znižujú aj tak ich mizerný tep.odpor v porovnaní s obv. stenami domu.
Odpovedať
Profilova fotka
byt tebou to uz tiez neriesim a nechal by som to tak, ked sa ti uz vyrabaju
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?