Šírka vchodových dverí

Dobrý deň, chcela by som poprosiť, či by mi niekto nevedel povedať, aká by mala byť šírka vchodových dverí z dvora, ak by chodba bola 1m široká, či to nemusí spĺňať nejaké bezpečnostné predpisy..Chodbu nemožeme rozšíriť, lebo by sme zúžili vedlajšiu izbu a to nechceme..Možno divná otázka, ale ak nám niekto poradí, budem rada..
Odpovedať
Profilova fotka
No logicky asi mensia nez 1m... Cize daj 90cm alebo na mieru... Sirku dveri neurcuje ziadna norma.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj. Premýšľaj hlavne, čo tými dverami bude vchádzať, okrem ľudí. Napríklad kočík a pod. A potom teda, aby sa dali v tej malej chodbe dobre otvárať. A tiež nezabudnite za správnu orientáciu v zhľadom na ostatné dvere v tej chodbe, aby sa neotvárali napríklad k sebe a potom sa tam nebude dať hýbať a pod. Ešte ma napadá, čo tak nechať chodbu bez dverí a pristaviť niečo ako predchodbičku, výstupok do dvora? Vieš ako to myslím? Tým zvačšíš vstup do domu a nezasiahneš do tej izby. A budete mať aj miesto pre topánky, bundy a podobne. Čo ty na to? :-)
Odpovedať
Moc ďakujem za odpoveď, časom plánujeme dať nad dvere z vonku nejaký väčší prístrešok. Po vstupe do tej chodby, máme z vnútra po takých 50-60 cm miesto, kde sa chodba rozširuje o meter, kde si môžeme dať topánky, prípadne tam dám malý vešiak. Len som chcela vedieť, či je problém s normami na otvor pre vchodové dvere.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?