Sietky proti pelu

Dobry den, mate niekto skusenosti s antialergickymi sietkami. Radi spime pri otvorenom okne, najma cez leto. Vraj tieto sietky zabranuju priechodu ay 97 percentam zrn alergenov. Mate s tym niekto osobnu skusenost? Funguje to? Neni to tmave? Dakujem
Odpovedať
@stani8307 No už som sa vyľakal, že zbytočne investujeme do hepa filtrov, keď na to stačia sieťky :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@slavoslav Mozno to je HEPA sietka na okno, sice cez nu moc nebude vidno, ale zabrani pelu :) to bude zasa produkt z edicie smejdi, slubujuci zazraky len za 99.99, ak zavolate do 30 minut, bude za 69.99.
Odpovedať
@slavoslav prosim vas do akych hepa filtrov? dakujem
Odpovedať
@stani8307 to bol odo mňa ironický príspevok :-) Hepafiltre sa používajú na zachytávanie prachu, peľu, roztočov a iných mikrodobrôt ktoré nám, ale hlavne alergikom spôsobujú problémy. Majú veľmi vysokú účinnosť (podľa triedy požadovanej čistoty a používajú sa v laboratóriách, čistých výrobniach, ale aj vysávačoch, autách a VZT). Je ale potrebné mať funkčnú vzduchotechniku/rekuperáciu, čo je už bežná vec v súčasných moderných domoch. Tie sieťky na ktoré sa pýtaš Ty, "deklarujú" zlepšenie prostredia ale skôr je to pár desiatok percent, určite nie 97%, lebo to sú hodnoty skôr pre tie hepafilre a ver mi, keby sa niekomu podarilo vyrobiť hepafilter priehľadný ako sieťka na okno za rozumnú cenu, tak tu máme revolúciu v zabezpečení vetrania budov :-)
Odpovedať
@stani8307 Je fo tmavsie,horsie cez ne vidis von,je to take akoby mliecne.
Odpovedať
Je pravda, ze cez ni moc vindo tedfa nebude, je proste hustejsia az ako keby plne tkana. No treba sa skor pozerat na jej ucinok a to podla mna design vyvazi
Odpovedať
Oslovila nás jedna anglická firma so sieťovinou, ktorá pohlcuje alergeny. Po troch osprchovaniach je však funkčnosť tatam. Jej póry sa postupne upchávajú. Zistili sme však, že tá sieťovina rovnako ako neprepúšťa alergeny neprepúšťa ani vzduch. Myslím, že s týmto by žiadny zákazník nebol spokojný. Či sa mýlim? My totiž váhame, či to do ponuky máme zaradiť, lebo neprepúšťa vzduch a keďže je osadená na pevno, vetranie je takmer nemožné pokiaľ sieť nezhodíte z okna a ste tam kde ste boli. A tá cena je šokujúca.
Odpovedať
@kvalitnetienenie podla mna to zavisi, aky silny alergik to je a naco. Ak vam niekde pri dome kvitne burina a 2 mesiace vam tam sietka v noci dovoli dychat a mat otvorene okno, najma v lete. Isto si to zakaznik na to jedno okno do spalne da, ale len v pripade, ze to moze dat po tych 2 mesiacoch, ked jeho alergeny nekvitnu, dat aj prec. Je taka moznost?
Odpovedať
Profilova fotka
@kvalitnetienenie to sa ale potom jedno s druhym vylucuje. ci ucinok alebo ucinnost. nie je mozne aby sa ani nevetralo, takze ten pel by sa tak ci tak dostal dnu
Odpovedať
@stani8307 Ano, tá sieťovina sa vloží do pevného rámu. Tento je na rám okna zvyčajne prichytený pomocou otočných excentrov. Sieť sa dá tam z okna zložiť keď potrebujete. Respektíve po tej sezóne si môžete celý rám vymeniť za iný rám so štandardnou sieťou. Pokiaľ by sa tu ale našiel niekto, kto by do toho išiel s nami otestovať, môžeme to vyskúšať.
Odpovedať
@ascidand No máte pravdu vo svojej podstate. Máme vyrobenú vzorku a podľa našich technikov ako neprepúšťa nanočastice, tak neprepúšťa ani vzduch. Existujú aj iné protipeľové sieťoviny, no táto je extra na nanočastice. Podľa materiálov, ktoré sme dostali, tak sieťoviny zaraďujú do troch kategórií: - nanovláknová membrána (smog, plesne, výtrusy rastlín, dážď, baktérie, morská soľ, pele, roztoče, hmyz, prach, aerosoly, častice viditeľné ľudským okom, výfukové plyny - protipeľové siete - výtrusy rastlín, pele, roztoče, prach, častice viditeľné okom, hmyz, dážď, - bežné siete do okien - dážď, hmyz, častice viditeľné okom Hlási sa niekto ako tester? Rám na 1 okno si zaplatí, sieťovinu dodáme. Podmienkou bude objektívne hodnotenie a fotodokumentácia. No a taktiež povie, či by bol ochotný do toho v takej cene investovať.
Odpovedať
@kvalitnetienenie kook by stal ten ram prosim?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@stani8307 No to ja neviem aké máte veľké okno a aký typ okna máte. Pošlite mi správu. Chcete sa zúčastniť testovania?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
zdravím, ešte sa dá zúčastniť testovania?... som silný alergik a momentálne rozmýšlame nad sieťkou a ked som videl že existujú protipelové tak to mám chuť vyskúšať, ale neviem či je to naozaj dobré
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
@kvalitnetienenie Dobry den Nasli ste testera na tu sietku? Ak nie ja by som sa na to pudujal som objektovny alergik. A staci mi vynechat tabletku a hned viem ci to funguje? Ak ste to ostestovali fungovalo to prosim? Dakujem Hutta
Odpovedať
Lenze ak to chete testovat, tak musite mat k dispozicii meranie C02, aby ste vedeli posucit, ci je tam vobec nejaka vymena vzduchu cez tu tkaninu, lebo ak nie, tak vobec nema zmysel otvarat okno a pely sa rovnako cez zatvorene nedostanu.
Odpovedať
Profilova fotka
@kvalitnetienenie Takému niečomu môže uveriť a vraziť do toho peniaze len človek, čo bol voľakedy ochotný vložiť svoje peniaze do investičných fondov Viktora Koženého. V obidvoch prípadoch bude výsledok veľmi podobný... :-D :-D :-D
Odpovedať
@stani8307 Určite ano. V ponuke je aj štandardná protipeľová sieťovina.
Odpovedať
@elev Samozrejme dá sa objednať. Pošlite mi do správy.Budem Vás navigovat ďalej, lebo tu asi nemôžem dať priamo e-mailovú adresu.
Odpovedať
@atuh Ešte sa nenašiel nikto na testovanie. Myslím, že dosť odrádza aj cena.
Odpovedať
podla mna testovanie by bolo treba urobit v laboratoriu. preverit priepustnost. Podla mna ak to ma odfiltrovat pel tak by do toho musel vzduch nahanat ventilator aby sa aj vetralo. Lebo natiahnem do ramu celofan a pohltenie pelu je 100%. Kedze na vyspelom zapade (nemyslim UK) sa uz v drvivej vacsine stavaju byty a domy s nutenym vetranim tak ci tak, takze toto je asi nejaka slepa vetva evolucie. Podobne ako tie vase idiotske plisse siete proti hmyzu.
Odpovedať
@kvalitnetienenie Dobry den A co to prosim stoji? Neviem Vam tu poslat suklrtomnu spravu... moj mail je atuh@centrum.sk
Odpovedať
@atuh Poslala som Vám správu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?