Schueco SmartStop SmartClose

Veľmi sa mi páči systém Smart Close od Schueco. Chceme stavať pasívny dom, máme navrhnuté veľké presklenné dvere na terasu riešim ich zatváranie (hlavne v lete, kedy sa bude chodiť na terasu častejšie a je ich potrebné zatvárať - kvôli chladenie domu) Problém je ten, že mi ho pán z Aluplatu (zástupca Shueco) neodporúča. "Pre produkt Schueco ThermoSlide nevieme ponuknut doplnok SmartClose, ani SmartStop. Tieto doplnky vsak ani pre hlinikove Schueco HST, lebo doplnky schueco technicky nezvladlo, su s nimi iba problemy." Poznáte niekto podobný iný systém? (viď. video https://www.youtube.com/watch?v=i1dai... https://www.youtube.com/watch?v=LD4Ih... ) Alebo máte iné riešenie, odporúčanie? Ďakujem
Odpovedať
@aston77 Tiez som chcel tento system a ani jedna firma na slovensku co robi plast a hlinik mi to nedokazala namontovat a vacsinou ani len netusili co to je. Fenestra mi to slubili, ze to namontuju, aj som si to u nich objednal, ale nedokazali to namontovat. Jedina firma co to montuje na drevenne okna je drevar. System dodava firma dorma pod nazvom agile 150. Toto bolo rok dozadu, mozno sa situacia uz zmenila. Vela stastia.
Odpovedať
@aston77 V prvom rade to plní účel bezpečnosti proti privretiu npr.detí , zvierat ,svokry atď . Malo by sa to montovať v drážke kovania. SmartClose: krídlo do 300kg / SmartStop : krídlo do 400kg / Je možné ich použiť pri SCHÜCO ASS 70.HI (HS) ale prečo tam chceš dať plastové?
Odpovedať
@aston77 Ešte k cene : SCHÜCO | SmartClose : 316€ bez DPH a dopravy SCHÜCO | SmartStop : 200€ bez DPH a dopravy
Odpovedať
@originalx Vďaka za radu, ale pre mňa asi nepoužiteľné. Ja to potrebujem na zdvižno-posuvné dvere, ktoré budú medzi obývacou izbou a vonkajšou terasou. Ako píšu na ich stránke: "Systém AGILE 150 DORMOTION je dostupný pro posuvné dveře s jedním a se dvěma panely a pro nástěnné i stropní konfigurace" je to asi systém pre posuvné dvere typu sklenná tabuľa a pod. Čiže nie pre prechod interiér/exteriér. Taktiež hmotnosť do 150kg neviem či by bola OK, keďže otvárava časť portálu bude cca 1000 - 1200 x 2400 (môj laický odhad - viac ako 150kg)
Odpovedať
@blackomt Nerieši plast/hliník. Asi určite hliník. Skôr riešim to, že pán, ktorý robí so SCHÜCO | SmartClose mi ho neodporúčal, že to v SCHÜCO "nezvládli" a že s týmto prvkom majú viac problémov ako osohu a preto ho nerobia. Hľadám teda niečo adekvátne a spoľahlivé
Odpovedať
pre spresnenie, toto je citát z emailu z ALUPLAST Dakujeme za dopyt. Odpovede na Vase otazky: - Pre pasivny dom viac odporucame plastove HST Schueco ThermoSlide 82 ... http://www.aluplast.sk/produkty/pasiv... , nez hlinikove Schueco ASS 70.HI - Pre produkt Schueco ThermoSlide nevieme ponuknut doplnok SmartClose, ani SmartStop. Tieto doplnky vsak ani pre hlinikove Schueco HST, lebo doplnky schueco technicky nezvladlo, su s nimi iba problemy.
Odpovedať
Ahoj pozri si toto video https://www.youtube.com/watch?v=zni2E..., tento systém používa INTERNORM vo svojich HS portáloch.Má drevohliníkový a plasthliníkový HS portál.
Odpovedať
@riso11 Vďaka za tip. Vyzerá to ok, už som ich aj oslovil. Máš s tým nejakú osobnú skúsenosť? Pretože aj video zo SCHÜCO https://www.youtube.com/watch?v=i1dai... vyzerá super, ale sám predajca mi tento systém neodporúčal, že je problémový. Preto mám obavu aj pri iných podobných systémoch a hľadám niečo overené.
Odpovedať
Ahojte, taktiež ma to zaujíma. Plánujem v nejakej blizkej dobe rovnako riešiť okná a portál práve s takouto brzdou, či ako to nazvať. Koho by ste mi odporučili osloviť? Samozrejme len s tou brzdou. Dakujem za pomoc
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?