Salamander

Ako hodnotíte kvalitu okien z profilov SALAMANDER.?
Odpovedať
1
2
ak je original profil vyrobeny v nemecku tak je to ok.Ak to je z polska tak sa toho vyvaruj.Naj su okna rakuskej firmy Internorm len su drahé.Pozri si rehau,alebo Veka alphaline90.
Odpovedať
@dada399 Aj my sme rozmýšľali o Salamander oknách... Kde ste to pozerali? Potom este mame ponuku od slovaktualu.,.
Odpovedať
mame ich na novostavbe, myslim, ze su v pohode...na trhu je dost velky vyber aj inych profilov v podobnej kvalite...vela zalezi aj od montaze...
Odpovedať
@1gugu Ak je auto vyrobené v Nemecku tak si ho kup a ak na Slovensku tak je to smeje. Aj keby bolo to okno vyrobené v Nemecku tak si myslíš ,že kto jo tam bude robit Poliaci a prisťahovalci .Takže aký je v tom rozdiel.
Odpovedať
Profilova fotka
@blackomt Okna nie su spargla :)
Odpovedať
Profilova fotka
Mame Salamander okna. Spokojnost. Svojho casu to bol vraj najbelsi profil na trhu. Ci to plati stale neviem.
Odpovedať
blackomt ,keby si cital presne tak pochopis co som pisal .Ja som tvrdil že aj poliaci robia profili na okna salamander a rozdiel je tam velky.Davaju tam tensie železne profily do plastu a tzm padom su tie okna aj lahsie aj viac sa krutia.Inac netvrdim že ako znacka salamander je zlá. Ja som tiey uvažoval nad salamander ale ked mi ukazal majster rozdieli v profiloch vyrobene v nemecku a v polsku tak som pochopil o čom to je.prave preto som potom nedaval salamander.
Odpovedať
@1gugu Ahoj ja som poriadne čítal čo si napísal. Myslím si že salamander tak ako aj iné sú chránené značky a ten kto chce vyrábať ich profil prípadne dovážať ich profil musí spĺňať určite náležitosti inak by to Nemci asi nedali hocikomu aby kazil ich značku. Čo sa týka tej železnej výplne určite výrobca negarantuje pri veľkých rozmeroch stálosť materiálu a urcite nato upozorní aj zákazníka že to bude na jeho vlastné riziko. Preto dávajú na farebné profily kratšiu záruku ako na farebné. Ľudia chcú ušetriť a preto radšej uprednostňujú plastové profily aj za cenu porúch ale to teraz hovorím o veľkých rozmeroch.
Odpovedať
tak to je pravda s týma velkymi oknami,ako aj s udelenim licencie na vyrobu profilu ale polsko je krajina zázrakov :-. ,tam je vsetko možne,hlavne ak uz raz dostali licenciu.Co sa týka vyplne je velky rozdiel ci tam je profil 0,5mm železo alebo 1,5mm a viac.To yistis jedina na váhe okna,a su uz aj cisto bez železnych profilov.Podla mna čo su teraz naj okna su od Internorm len sakramentsky drahe.
Odpovedať
co sa tyka profilu salamander, tak podla mojich info uz vyroba v nemecku vobec nieje... profil sa taha v rumunsku, no neznamena to ze je nekvalitny, drzi si ten isty standard ako keby bol vyrobeny v nemecku.... vystuhy do profilu dava vyrobca okien, takze firma salamander nema s tym nic spolocne (teda ma, lebo ona dava podmienky do akych rozmerov okien ma ist aka hrubka vystuhy - zvycajne 1,5mm az 3mm), no je len na vyrobcovi okien ako samotne okno vyrobi, aku vystuhu do neho da, ako ho zaskli a ako ho "okuje" kovanim, a ci dodrzi "predpisy" od vyrobcu profilu, kovania, skla atd....
Odpovedať
Profilova fotka
Profil Salamander je nemecký profil s dlhoročnou tradíciou a ako jediný profil má snehobielu farbu.
Odpovedať
@peter_dobias co s toho, ze je nemecky profil, ked vyroba je v polsku.a vacsina profilov sa vyraba v polsku. Nikto ich nebude vozit zo svajciarska, rakuska ani nemecka, ked su v polsku.kazdy sa len vychvaluje nemeckym profilom a svajciarskym.to mozu ovce klamat, nech mi ukazu dodaci list a fakturu odkial beru potom sa mozeme dalej bavit.riesim teraz okna a 90% su odrby.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@originalx V Oknoplast-e mi rovno povedali, že profily vyrábajú v Poľsku.
Odpovedať
My mame Salamander Blue evo , 93mm hrubka, zatial po roku maximalna spokojnost. Mame aj dvoje velkych posuvnych dveri s vyskou 2400 a sirkou 1400 a zatial funguju super.
Odpovedať
@chrobak7 ved ja nemam nic proti polskym vyrobkom, ale voci slovenskym praktikam.len oklamat a utekaj..
Odpovedať
Ja mam salamander profil a prave teraz riešim reklamaciu že mi zateka cez lištu ktora pritlača sklo a tvori sa mi vo vnutri plesen,som dost s toho sklamaný,robi mi to na všetkych oknach
Odpovedať
@rafko1234 Presne ako hovori Ravko1234...my mame Salamader Buevo 93mm hrubka, trojsklo..maximalna spoojnost..vyrabaju sa v cechach v Breclavi a je mozne sa ist pozriet do vyroby. Okna su naozaj masivne, pevne, a navyse pan ktory ich montova bol naozaj pedant. Ja som mala asi 30 cenovych ponuk, rozne profily, znacky, dodavatelia..Tieto mi vysli pomerne drahe, ale kvalitne. Ja odporucam. Este si treba dat pozor ci Bluevo 93mm alebo 82. Tie 82-ky sa vraj vyrabaju v Polsku. Co je na to pravdy, neviem, len som citala na forach.
Odpovedať
@andymatko salamander bluevolution 93 urcite vyrabaju v meste Wloclawek v polsku.urcite nie v cechach.tiez nad tym profilom rozmyslam, len neviem ci ma vlepene skla a vymenitelne tesnenia, lebo tie maju zivotnost 7 rokov.
Odpovedať
Zaujimave je ked pozeram technicky lit nemeckeho bluevo 92 tak hodnota uf je 0,67w (m2k), a ten isty polsky profil bluevo 92 ma 0,9w(m2k). Zeby ten polsky bol pre vychodny trh?
Odpovedať
@originalx Urcite v Breclavi..boli sme tam osobne pozret..cez RI Okna sa predavaju..teda aspon tie nase boli vyrobene v Breclavi :)
Odpovedať
@andymatko no ri okna berie profili z bulharska od profilink. Takze teraz neviem.videli ste vyrobu profilov, alebo okien?
Odpovedať
@originalx Staci si dat do googlu RI OKna http://www.ri-okna.cz/tradice-a-zasad... Tym som chcela povedat, ze urcite sa nevyrabaju v Polsku vo Wloclawek, ako ste uviedli ale v Cechach.
Odpovedať
@andymatko okna sice vyrabaju, ale profil urcite nie. Ten beru z bulharska ako som uz pisal. Treba vediet aj citat.salamander profil bluevolution sa na 100% vyraba v polsku, nikdy sa nevyrabal v cechach.
Odpovedať
@originalx To veru treba citat..Profily sice beru aj od bulharskeho Profilinku, ktore pouzivaju na vyrobu Salamander Streamline (nizsia rada)..Rovnako ale beru profily od nemeckeho SALAMANDER Industrie-Produkte GmbH, pouzivane na okna Salamander Bluevo o ktorych som hovoria ja. Tak este stale nerozumiem to "urcite Polsko".
Odpovedať
Poľsko, Bulahrsko, Čechy, Nemecko, ..... nemáte to jedno? Aj tak možno nakoniec plast kupujú všetci z Číny... :-D
Odpovedať
@andymatko pisali ste, ze ste boli vo vyrobe v breclavi kde tie profili vyrabaju.pisal som, ze v cechach sa nevyrabaju.no a ked uz verite, ze mate ten nemecky profil, tak mi napiste aky ma sucinitel odporu ten profil? Lebo medzi polskym a nemeckym je dost velky rozdiel.
Odpovedať
@chrobak7 ano je to skoro jedno..len jedno neni ked predajca tvrdi, ze dava nemecky profil a dava polsky.dalsi tvrdi, ze vyraba okna a pritom nema ziadnu vyrobnu halu..mam ponuky na okna a z toho 90% odrby.
Odpovedať
@originalx Ja som pisala, ze Okna sa vyrabaju v Cechach. Profil je nemecky. V Polsku sa vyrabaju s hrubkou 82cm, v cechach s hrubkou 92 cm. Ja cely cas hovorim o Salamander Bluevolution 92 cm hrubka. V tom je cely rozdiel. Vyrobne haly existuju, aj certifikaty maju. Vsetko je na nete :).
Odpovedať
@andymatko kde v cechach sa vyraba profil salamander bluevolution 92?
Odpovedať
@andymatko Nechaj tak ten je natvrdly jak ten profil. :D
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?