S ktorými strešnými oknami ste spokojní?

Prosim vás napíšte mi aké máte strešne okná a príslušenstvo k nim, resp. žalúzie a sieťky, a ako ste spokojní, ďakujem
Odpovedať
@fiancee19 odporúčam strešné okna nedávať do izieb, v ktorých bude spať, lebo pri silnejšom daždi, ktorý klope na okna mate zaručené, že spať nebudete :)
Odpovedať
@janetbla toto ja hovorim kazdemu, ale nik mi neveri. az ked si to daju do spalne
Odpovedať
Klopanie pri daždi je vec názoru. U nás ho "zbožnujeme", ale naši susedia si po rokoch prerobili strešné okno v spálni na vikier práve preto, že ich to pri spánku rušilo (resp. iba manželku - manžel sa prispôsobil jej názoru). Čo sa týka otázky: Máme cca 15 rokov Fakro + na každom vonkajšiu protislnečnú markízu (cca 95% tienenie) + vnútornú plne zatemňovaciu roletu. Sieťky proti komárom sme doteraz neriešili, ale tiež by ma to zaujímalo. Ak zvolíte overené značky Velux a Fakro, tak nebude určite problém. Rovnaké názory majú aj ľudia, ktorí majú Velux (povedal by som, že Velux je viac prémiovejšia značka). Kamarát teraz vymieňa strešné okná (cca 10-12 ročné) za značkové. Mal nejakú českú značku (názov neviem), ale mal s nimi dlhodobo problém (tesnosťou, mechanizmus a nedostatok doplnkov). Takže jednoznačne ísť do overených značiek.
Odpovedať
@andreka tak potom počas nočnej búrky treba naplánovať búrlivú noc :-p
Odpovedať
Mam 4ks Fakro kyvne plastove s trojsklom, zlaty dub. V Slovenskom katalogu take okno nebolo, v Ceskom ano (riesil som v lete 2016). Dodavatel zohnal. Vonkajsie rolety a vnutorne clonky som este nenamontoval, ale ich cas isto pride. Hlucnost pri dazdi splyva so sumom dazda na streche a prijemne uspava. Rozhodne si kvoli tomu netreba davat do usi stuple, ale mozno je to vec nazoru.
Odpovedať
@janetbla @ondro81 @andreka @kejsix dakujem za nazory, stresne okna su v plane v oboch detskych izbach, na chodbe a v kupelni a wc, tu kde byvame teraz máme dve ale sú stare ale ten dazd sa da vydrzat v pohode podla mna len to nemam odskusane v spalni, ci nam deti nebudu behat do izby :-D
Odpovedať
@fiancee19 ja byvam v podkrovi, mam Velux poplastovane, vyzeraju ako nove, montovane boli v roku 2008, dvojsklo.V spalni mam jedno nad postelou. Ked prsi, dazd padajuci na strechu nepocujem, ale kvapky dopadajuce na okno ma velmi rusia, vzdy na jesen, ked vela prsi tak zvazujem, ze tak ako jeden moj znamy stresne okno v spalni zrusim, lebo mi ten rachot vadi a ked zacne prsat, tak som prakticky dospal. Snaz sa ziskat viac info od ludi, ktori to v spalni realne maju, pripadne niekoho z nich navstiv, ked bude prsat
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?