Roztiahnutý rám "balkónových" plastových dverí

Zdravím, už dlhšiu dobu mi pri otváraní zadrhávajú dvere na terasu. Dvere sú vyhotovené ako klasické balkónové z plastového profilu a 3-skla a sú sklopno-otváravé. Aj keď sú nastaviteľné, nastaviť sa mi ich nedarí. Až dnes sme postrehli, že dvere sú "roztiahnuté" v strednej časti (červená šípka), profil je ohnutý do oblúka (napríklad až v mieste kam ukazuje modrá šípka). Po zatlačení v strede sa mi podarilo profil "vyrovnať" (sklo sa mierne zasunulo do profilu), zdá sa však, že sklenná výplň je vložená volne (nepriskrutkovaná, neprilepená) a volne sa do profilu zasúva/vysúva. Má to takto byť? Ako dosiahnem, aby sa profil neohýbal a dvere nerozťahovali/nerozširovali? Je to pohyb tak o cca 3-4 mm, ale stačí to, aby profil dverí zadrhával o "zárubňu" (rám dverí).
Odpovedať
Obrázok.
Odpovedať
stredova priecka do balkonovych dveri sa nedava preto aby esteticky rusila ale aby sa zvysila tuhost ramu. Bez priecky to dopadne ako dopadlo. Neviem ci sa ti nejak podari dosuahnut aby sa profil nedeformoval...
Odpovedať
@zita19 Samozrejme, má to svoju logiku, ale ... okno do projektu navrhol architekt a vyrobila firma (my sme ich nenútili), teda predpokladám, že ako odborníci vedeli, čo páchajú :-) . Práve na to sa pýtam, čo s tým. Rámik skla sa niekedy k profilu aj lepí, je to len pre tesnosť okien alebo zvyšuje tento postup aj tuhosť? Je v plastovom profile napr. priestor pre dodatočnú výstuž (máme "gealan 8000"), napríklad keď sa robia okná väčších rozmerov (ťažšie)? Okien bez priečky som už zopár videl, asi až taký "iný" nebudeme.
Odpovedať
@fliacik Zavolaj oknarov...bez problemov to urobia-nanovo daju vymedzovacie podlozky..ziadnu paniku...
Odpovedať
@zita19 stredovu priecku by som nechcel ani na panelaku...ked sa to poriadne urobi,neexistuje aby bol problem....mozes mat aj dve priecky,ked to niekto odflakne dvere sediet nebudu....takze nerobme blbov z tych co nechcu mat ohavnu priecku na balkonovych dverach...
Odpovedať
@fliacik Mame balkonové dvere bez stredovej priečky snad už 15 rokov a nič sa nerozťahuje. Je to sice len 2.sklo. Vtedy sa o 3. skle ešte ani nehovorilo. Aby sa dvere v strede roztiahli musí pôsobiť nejaký tlak zvrchu. Sklo je asi nie prilepené o vrchný ram, to tlačí skôr na spodnú stranu. Samotná vlastná váha rámu nemôže toto spôsobiť. Tam bude asi niečo iné sfušované. Nie sú nahodou dvere natesno medzi vrchom a spodkom zatlačené do verají? Potom by sa tam ten tlak vyskytoval.
Odpovedať
@neprd Nie, dvere sa o vrch ani spodok nezadierajú, teda aspoň sme sa snažili nastaviť tak "do stredu", od oka je tam dosť miesta. Pri a po zatvorení pákou sa nič nehýbe, nevydáva žiaden zvuk. Takže aspoň toto by malo byť OK.
Odpovedať
@pepese Takto to asi nakoniec skončí :-) Skúsili sme to zatiaľ len zatlačiť + trošku pohnúť krídlom nastavovacími prvkami viacej vpravo a uvidíme, možno to bude aj stačiť. Ak nie, oknára máme v ulici ...
Odpovedať
@pepese dakujem za lichotku :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@fliacik Je zle zoskrutkovaný plastový profil okna s oceľovou výstužou. Je to nutné vyskliť a zoskrutkovať. Toto asi sami nebudete vedieť urobiť. Mal by to robiť ten čo vie kde je vložená výstuž.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?