Rosenie zamku vchodovych dveri

Ked je vonku chladnejsie, na zamku (vlozke) vchodovych dveri zo strany interieru sa mi zraza vlhkost - cely je "zapoteny". Predpokladam, ze to je normalne, predsa len je to ukazkovy tepelny most, ale pre istotu sa pytam - je to v pohode? Pripadne je to mozne nejako riesit? Nerad by som bol, ked tam vnutri nieco zkoroduje ci sa zmyje nejake mazivo a raz sa nedostanem dnu :)
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Vám tu už poniektorým s tými tepelnými mostami načisto drbe. :-p :-p :-p
Odpovedať
@gashtaan nastriekaj to preventívne niečím na zámky...podobne ako na autá...my to tak riešime, ked su velké zimy.....Bože už aj na zámkach riešite tepelné mosty......!!!!!
Odpovedať
@jamk1 toto som nepochopil... je snad jasne, ze kovova vlozka vedie teplo ako diva. Ja neriesim tepelne straty, riesim, ze je studena a tece mi z nej voda.
Odpovedať
@staronova nuz, netusil som, ze ste taki alergicki na slovne spojenie "tepelny most".
Odpovedať
Profilova fotka
@staronova @jamk1 , @gashtaan neriesi tepelny most, ale jeho mozne nasledky neviem preco sa do neho tymto sposobom obuvate. Skorodovat ti tam nic neskoroduje, tam je iny material. Za roky rokuce sa mi nestalo, ze by som zamok neotvoril, oproti autu ma jednu vyhodu, je z nutra celkom kvalitne vykurovany :)
Odpovedať
@majkoj diky za komentar k veci :) tak je mi jasne, ze vlozka samotna je z nekorodujuceho materialu, no vnutri su pruzinky a neviem ake suciastky, tam som si nebol isty...
Odpovedať
Uz som prestal čítať Volovinky a vyhradne každý den pozeram na modrú strechu. Clovek sa tu nieco nauci a zároveň pobaví. :-D :-p
Odpovedať
Profilova fotka
:-) nie je to vada,ani žiaden most a neviem čo...klasika oceľ ktora prechadza celym profilom dvier,kde von je studena a dnu tepla,tak ju sem tam pritiahne. ...mam spravny príklad ako východniar,toto sa stane keď vyberiete z mraziaka je to v maximalnom poriadku a tiež to nebol tepelny most :-D A ked sa človek zamysli tak je orosena iba tam kde je hladina,teda kde ju chladi...ked nechate dnu vo fabke kľuč,fabka bude orosená a kľuč nie ;-)
Odpovedať
@stolarstvojf ty clovece aj chapes co to znamena ten "tepelny most"? tvoje priklady si nechaj pre male deti, nam je jasne, preco vlhkost kondenzuje na chladnejsich povrchoch...
Odpovedať
Profilova fotka
;-) si prečitaj tvoju otázku hore jaka je blbá,tak aku odpoveď čakaš...vidim že za 54min si už odborník a ja asi nie,určite nie :-D
Odpovedať
@stolarstvojf ach, teba je tu skoda... "nie je to ziaden tepelny most, len je to vonku studene a vnutri teple". Noze si ulej toho co mas v mraznicke, rozjasni sa ti.
Odpovedať
Profilova fotka
Tak ja sa ho zastanem. Je to priklad tepelneho mostu. Je to sucast konstrukcie a prechadza z interieru do exterieru. Pite menej vodky a pochopite... :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@jamk1 ako sorry aby mi z vložky kvapkala v zime voda vidím ako prúser. Akurát riešenie pri klasickej vložke v súčastnosti neexistuje :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan alergicky su preto ze ich maju plne domy a v zime im na stenach rastie zelenina :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@abobo Žiaľ je to fyzika. Vložku zámku nezateplíš. A ak je na jednej strane -10°C a na druhej +24°C, tak to asi inakšie ani byť nemôže. :-)
Odpovedať
samozrejme... definicia tepelneho mostu je "miesto v konstrukcii, kde dochadza k vacsim tepelnym tokom nez v jeho okoli". Ak ocelova vlozka durch cez cele dvere nie je dokonaly pripad tepelneho mostu, potom uz neviem.
Odpovedať
Profilova fotka
@jamk1 môže ak by sa v strede spájala nejakým nevodičom (kompozit, plast) ale necháme to vynájsť niekoho chytrejšieho :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan svata pravda. Toto je ZVACSENA ukazka toho PROBLEMU zvaneho tepelny most. Krasne sa da na tom pochopit, co sa deje ak si dam napriklad ocelove konzoly durch cez polystyren a kotvim do steny... :-)
Odpovedať
@jamk1 mas pravdu, je to fyzika, je to normalne... ved ja nechcem zateplovat vlozku, neriesim tepelny most akoze teraz prekurim kvoli tomu celu vyplatu, ale mozno nieco ako @staronova pisala, mozno by nebolo dveci, tu vlozku s niecim zcasu nacas premazat.
Odpovedať
Aby sme uzavreli tuto zbytocnu temu. Je to uplne normalne, nic sa s tym neda robit a nemusis sa bat, nic sa ti zo zamkom nestane. Do domu sa ale nemusis dostat, pokial nastane pripad, ze bude taky velky rozdiel teplot, ze zamka zamrzne.
Odpovedať
@gashtaan prepáč ospravedlnujem sa ti....v mojom dávnom detstve sme mali zámok "zu-grund" zamrznutý /omrznutý/ , ako deti sme donho dva krát fúkli a bolo po probléme....
Odpovedať
@gashtaan my sme zo dve zimy mali pri dverách decovú fľaštičku okeny, alebo čo tam muž nachystal, pre prípad potreby "kvázi odomknutia"...pretože niekedy sa nedal ani klučik zasunúť do zámku....vždy to super pomohlo....
Odpovedať
Profilova fotka
Ak by to už s tým zamŕzaním zámku bolo naozaj kritické nebolo by zle zaobstarať si preventívne niečo takéto. http://www.autodily-tomes.cz/011-3646... @staronova to fúkanie do zámku má jednu veľkú nevýhodu. Ak Ti na ten zámok náhodou primrznú pery, tak máš problém. Tri dni sa len so slamkou napiješ. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
tento jav sa mi deje tak isto, skôr si dávam pozor na diaľkové ovládače od garáže a alarmu, v ktorých sú minibatérie, aby sa tá voda nedostala do nich, to by bola väčšia škoda...tie mám totiž zavesené spolu na kľúčoch od domu a keď nechám kľúč vo vchodových dverách, nakvapká na ne voda. Ale inak sa tomu asi nedá zabrániť.
Odpovedať
@gashtaan aj mne sa to robi casto v byte ktory prenajimam...za vchod.dverami do bytu je hned ulica. Obcas sa stane ze kluc do zamku ani nechce cely vliezt....v najhorsom nastriekam wd-cko a rozchodi to na celu zimu....tiez si myslim ze ten zamok nakoniec vnutri skoroduje a klakne ale to potrva dost dlho. Finta je asi len jedna,odide zamok,vymeni sa za novy,voda tam bude kondenzovat stale.
Odpovedať
Profilova fotka
Hm. Mne sa nic nezraza. Neviem cim to moze byt.
Odpovedať
@madein1974 aku mas vnutri vlhkost? ja mavam aj ~60%, u mna staci na rosenie malo...
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan uf kamo tak to neviem. Nikdy som to nemeral. Ale asi nie vysoku.
Odpovedať
@gashtaan no nepomôže ti nič len viac kúriť a viac vetrať :-) :-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan ahoj, tiez to mame. zamok EVA. rosi sa. cakal by som ze vyrobca to nejak ma osetrene. nie je to az tak velmi aby to kapalo. aj zamok sa otvara v pohode. ale keby boli poriadne zimy bolo by to horsie, mali sme si kupit ruske zamky urcene pre sibir. :-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?