Rosenie trojskla so zaluziami

Dobry den strechari , vcera som postrehol ze sa mi rosia okna z vnutra.Ide o profil salamander blueevo 92mm 3 sklo.Problem je ze na oknach kde nemam zaluzie sa mi okna nerosia .Okna so zaluziami sa rosia tak zhruba 2cm od spodu.Neviem cim to moze byt.Byvame este iba prvu zimu v novostavbe. Dakujem
Odpovedať
@sako1400 mate vysoku vlhkost v dome. V byte som tento problem mala stale,pokial boli zatiahnute zaluzie,vkuse zarosene okna. Nam vyrobca okien povedal,ze to nie je chybou okna. Je jedno,ci su dvoj alebo trojskla,ak je vlhkost,budu sa rosit. Skuste viacej kurit,nam pomohlo vtedy a vytahovala som zaluzie cez den
Odpovedať
@sako1400 a ? je %-tná vlhkosť?na ? stupňov kúrite?na začiatok vytiahni žalúzie cca 5-10 cm stále nechaj tak,vetráte a koľko krát za deň?je to,ale normálny jav,okná ktoré sa rosia medzi to je zlé,ale ako píšem toto je ok,pokiaľ nemusíš nevešaj ani prádlo dnu,potom kvety ktoré sa polievajú tiež neni dobré,je tu toho veľa preštuduj a ešte od prvého výkopu ste sa sťahovali kedy?
Odpovedať
@sako1400 @hoblinka13 nemusi byt vysoka vlhkost, ale prave zaluzie mozu sposobovat tento stav aj pri nízkej vlhkosti. ja mam velmi nizku relativnu vlhkost v dome a cas od casu sa mi zarosia okna - ale to len za predpokladu, ze su stiahnute zaluzie. Ak ich povytiahnem, hoci aj len o tie 2 cm od spodku, nikdy tento jav nevznika. Je o tom kopu clankov, odovodnuju to tym, ze zaluzie brania prudeniu vzduchu pri okne a vznika tzv. studena vzduchova kapsa atd...
Odpovedať
@sako1400 to mate klasicke vnutorne? Navrtane na okno? Ano? Takze presne ako vravi @hoblinka13 mate doma vacsiu vlhkost alebo jednoducho aj klasicku ktoru nadychanu. Pokial nebudete dostatocne vetrat,nezbavite sa toho. Kedze mate novostavbu, nedali ste rekuperaciu?? Tu ide o to ze by vam pomohla s vlhkostou a usetrila teplo ktore oknami pri vetrani poslete prec. A najhlavnejsia vec,neustale cerstvy vzduch.
Odpovedať
@sako1400 Tak ko ti pisu ak sa ti rosia z vnutra izby tak chyt handru a utri ale ak to mas vo vnutri okien tak a nemas to ako utriet tak to je problem v oknach tak vtedy treba okna reklamovat.
Odpovedať
Rosia sa iba z vnutra pri zaluziach 2cm od spodu nie je zarosene cele okno.Su to klasicke zaluzie na oknach z vnutra.A rosia sa iba ked su stiahnute zaluzie uplne dole.Rekuperaciu nemame.Vetrame raz dva krat do dna. Takze okna su podla Vas OK?
Odpovedať
Profilova fotka
@sako1400 pri novostavbe je to úplne normálne, prestane to cca po roku, niekedy aj po dvoch ,je to voda zo stavby nič iné. v lete okná dokorán a postupne vlhkosť odíde :-D ked píšeš že len dva cm tak to pôjde rychle von 8-)
Odpovedať
@sako1400 moja dcéra kedysi predávala okná a cca 50% ľudí po osadení volali,že majú zlé okná?!že sa rosia,dokolečka vysvetlovala,okná sa osadili,zapucovali,porobili špalety,osadili parapety premalovalo sa nanovo, takže voda sa musí odpariť,ako som písala zlé okná sa musia rosiť vo vnútri,nepísal si po ? mes,rokoch od výkopu ste sa nasťahovali?
Odpovedať
Tak to preto Slovaktual nepredáva okná spolu so žalúziami, vyhnú sa problému s rosenim okien po montáži.
Odpovedať
je to normlane, ked je zima okno sa neotepluje od okoliteho vzduchu ked ho zatiahnes a je tam zima, voda kondenzuje - prirodzeny jav,
Odpovedať
Takze podla Vas mam normalne utierat okna a cakat kym to prejde?Alebo nejako znizit vlhkost v dome alebo nejake ine rady?
Odpovedať
@sako1400 kuk pozri do konstrukcie okna. Tam kde sa ti rosi okno po obvode, je ako na potvoru lista ktora sa ochladzuje. Ona je najvačší vodič tepla a chladu z celej konštrukcie okna. Preto to mas len okolo rámu. (je to aj znak toho, že trojsklo je dobre skonštruované a naozaj izoluje) To že máš zatiahnuté žaluzie, bráni tomu aby teplý vzduch cirkuloval okolo skla ohrieval ho. Čiže vytiahnuť žalúzie je jedným z riešení. Problém je, že na dotknutých miestach je nižšia teplota ako teplota rosného bodu pri danej teplote a vlhkosti interiéru. http://www.zdrave-byvanie.com/rosny-b... Je to typický problém novostavieb, keď sa do konštrukcií zabudováva vlhkosť, ktorá sa postupne odparuje a zvyšuje vlhkosť v interiéri. Postupne ako budete stavbu kúriť bude bude vlhkosti ubúdať. Ak máte krb, kúr na trenkovú teplotu, povytiahni žalúzky a rosenie okien by malo ustúpiť.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@sako1400 ano okna su v poriadku. Ked mate stiahnute zaluzie,nedostane sa tam teply vzduch a rosia sa.
Odpovedať
@sako1400 to neviem,ale ja som aj kvoli tomuto nedavala v dome zaluzie zvnutra po skusenosti z bytu. Len na to sada prach a v zime boli vkuse orosene,takze sme stahovali len na noc v spalni a kazde rano som vytahovala a utierala vodu z okien
Odpovedať
@sako1400 a odvlchcovac ste neskusali? Ja si idem prave kupit, malo by pomoct
Odpovedať
Ja som nedávno vymieňal drevené okná a aj kvôli tomu, aby som zvýšil vlhkosť v dome. Dával som plastové trojsklo, striekal som vodu na litre po spaletach, aby prilnula klasická omietka a nijaké známky po roseni ani na oknách, ani žalúziach a predtým veľké pripomienky, že mi bude všetko vlhnut. Nedosiahol som nič, stále vlhkosť 32 percent.
Odpovedať
Profilova fotka
@viktor811 tvoj prípad je trošku iný....píšeš že si menil drevené okná....tak tipujem že si prerábaš dom zo 70-80r. Tam už máš múry vysušené a to že si špaleti polial vodou je zanedbateľné.
Odpovedať
Ja by som tento problém zhrnula do troch bodov, resp. základných príčin rosenia skiel zvnútra. Zvýšené rosenie skiel pozorujeme v zime, keď dochádza k vysokým teplotným rozdielom medzi exteriérom a interiérom. Tiež je dôležité všimnúť si, na ktorých miestach dochádza k zrážaniu vzduchu, v tomto prípade predpokladám, že je to okrajová časť okien. Vysoká vlhkosť vzduchu - tá môže byť spôsobená kľudne aj rastlinami, väčším počtom osôb či zvierat, akváriom, sušením prádla, dlhé záclony a podobne - vieme ľahko odstrániť príčinu. Nevhodne umiestnené vykurovacie zariadenie, resp. parapeta presahujúca nad radiátorom, čím nedochádza k cirkulácii vzduchu. Tiež interiérová žalúzia, ktorá je stiahnutá zabraňuje prúdeniu vzduchu. Tieto príčiny sa vedia s väčším snažením tiež odstrániť, vnútorné žalúzie odporúčam nahradiť žalúziami integrovanými do skla, čo je už však finančne náročnejšie riešenie. Medzisklený dištančný rámik - ak máme v sklách hliníkový rámik, na mieste dotyku rámiku so sklom dochádza k prenosu teplôt, vhodnejšie je použiť teplý dištančný rámik. Tento problém viete odstrániť iba výmenou skla. Je samozrejme oveľa viac možných príčin rosenia skiel - vetranie, nevhodné zloženie skiel, umiestnenie na chladnejšie svetové strany...
Odpovedať
@tessy44 tak dufam ze to oknami nebude kedze sme dlho vyberali a nakoniec sme sli do Salamander blue evolution 92mm ktory uz ma teply ramik. Vlhkost sa objavuje len na oknach s interierovymi zaluziami.Tak dufam ze to bude tym. Byvame este len prvu zimu aj ked pred tym sa uz temperovalo ale teraz topime na 20 az 22 stupnov lebo mame male dieta.Moze to byt aj nevysusenou stavbou ? uvidime neskor ako to pojde
Odpovedať
všetci sme mali ten isty problem a vyriešili sme ho, tak si prečitaj všetky príspevky a nepis otazky dookola
Odpovedať
@sako1400 V prvom rade by ste mali mat prehlad o percentualnej vlhkosti v interieri. Nemate rekuperaciu, byvate prvu zimu a vetrate 1-2x do dna? Neviem nic o vasej stavbe, ale pride mi to ako velmi VELMI nedostatocne vetranie aj v roky uzivanej stavbe. Kupte si vlhkomer (s uspechom meriam a pomerne presny sa javi jednoduchy z aliexpresu, oznacenie HTC1, uz sa tu o tom pisalo http://bit.ly/2B2AAgI ) a merajte, vetrajte. Az budete mat vysledovane, ze pri "normalnej" vlhkosti (40-50%) sa vam rosia okna za zaluziami tak ci tak, s tym uz nic nespravite a musite len utierat.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?