Rosenie okien zvonku

Mate s tym niekto skusenost? mame novostavbu este v nej nekurime, dnu je cca 15 st a rosia sa nam okna zvonku. Je to normalne alebo co to moze byt? Rosili sa aj pred omietkami aj teraz ked uz su omietky takze s procesami vo vnutri domu to nema nic spolocne.
Odpovedať
@anjelik87 Ved ked je vonku vlhko, tak sa rosia okna. Aj na aute sa ti okna rosia, ked je takato jesen, potom zapnes kurenie a rosa zmizne. Kym sa rosia zvonku, tak si nerob starosti :-)
Odpovedať
@bosoriak dakujem tiez som si to spojila s tym autom :-)
Odpovedať
mojej mamine sa rosia vonku aj v najtuhsej zime...ma ich vymenene 5 rokov...je to vraj znak toho, ze skla dobre tesnia....s tym si starosti nerob :)
Odpovedať
No ja si myslim, ze to nie je znak toho ze okna dobre tesnia ale ze sa vyhrieva aj vonkajsie sklo, od exterieru a vonku je chlad tak sa oorsia... Ak sklo dobre tesni, tak v zime ma byt teple len vnutorne sklo z 2 ci 3 skla a naopak v lete nema byt vnutorne sklo nahriate od slnencneho ziarenia....
Odpovedať
az na to, ze zle tesniace okna by sa rosili zvnutra (na teplejsej strane), ci?
Odpovedať
@anjelik87 to su okna s trojsklom?
Odpovedať
@vlado35 ano trojsklo
Odpovedať
@veryhappy @marrad @kkristian @vlado35 uz som si to zistila ludia. Ano je to preto ze okna dobre tesnia. Zle by bolo keby tie okna orosene neboli lebo to by znamenalo ze teplo ide von. Takze je to dobre okno so super izolacnymi vlastnostami :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@anjelik87 nie je to preto, ze okna dobre tesnia, ale preto, ze este nekurite ..... prave teraz je to obdobie, kedy sa meni teplota vonku prave v kritickom rozmedzi pre moznu kondenzaciu na povrchoch predmetov, kedy su podstatne väcsie rozdiely v mnozstve vody, ktoru je vzduch schopny za danych teplôt zadržať...je to obdobie kedy sa trava velmi rosi, na oknach aut môzete najst tiez zvysene mnozstvo vody.... Teplota cez den je cca 15-23°C, ale v noci klesne aj na 4-6°C a pri tejto teplote je vzduch schopny zadrzat velmi malo vody....
Odpovedať
@anjelik87 Nie je to preto, ze dobre tesnia okna. Tesnenie s tym nema nic spolocne. Ani to ci kurite alebo nekurite. To je jedno. Ja mam vnutri 23-25C a tiez sa mi rosia zvonku. Je to znak toho, ze sklo ma vynikajuce termoizolacne vlastnosti a vdaka tomu je vonkajsia tabula skla uplne studena. Ak by sklo izolovalo menej, tak vonkajsie sklo by bolo teplejsie a na teplom povrchu voda nekondenzuje, iba na studenom. Takze kazdy kto v tomto obdobi nema zvonku orosene skla, ma okna nizsej kvality ...
Odpovedať
@pivec to znamena, ze mam na aute skla vyssej kvality? :)
Odpovedať
@pivec presne... Ved o tom som pisala
Odpovedať
Článok sa načítava...
@kkristian Ty urcite ano. O tom nepochybujem. Blba otazka, blba odpoved. Pokial viem v aute v noci nekuris, cize teplota z oboch stran skla je rovnaka. Neviem o akej kvalite tu moze byt rec. Ale ak budes mat auto celu noc nastartovane, budes v nom kurit a potom sa ti budu rosit skla z vonkajsej strany, tak potom tu mozes zacat riesit kvalitu skla.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
mam uz prekurovanu stavbu nonstop automatom,teplota v dome min.21st., a z vonku zrana orosene, terasove po celej vyske.okna s parametrami ako do pasivneho domu
Odpovedať
@smajchel Fajn.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Nasli ste nejaky sposob ako proti domuto "neduhu" bojovat? Kurenie nepomaha, ranne vyhlady su v pr**** 8-( :-)
Odpovedať
@mareklin http://www.roltechnik.sk/stierka-na-sklo
Odpovedať
@gashtaan lol. skor nieco ako postrek na sklo, ktory by dopomohol vode rychlejsie stiect.
Odpovedať
Na pumpe kupit tekute stierace po umyti okien naniest. Tak na pol roka je pokoj. Este aj na stresne okna sa daju pouzit, voda pri dazdi rychlo stecie a splachne so sebou aj prach.
Odpovedať
@zita19 zaklad je, aby na tie okna potom fucal vietor aspon 25m/s.
Odpovedať
@gashtaan nie, staci gravitacia. Mam to odskusane. Dokonca to funguje aj v sprchacoch
Odpovedať
@zita19 super, na tom sprchaci to vyskusam :) Mna to len tak napadlo, lebo na aute to funguje az pri vyssich rychlostiach.
Odpovedať
@gashtaan no lebo na aute nie je sklo vertikalne. Teda aby si nejaky superzazrak necakal, ale je to tak o 75% lepsie s tymi stieracmi
Odpovedať
@zita19 ani tie stresne okna nebyvaju vertikalne :)
Odpovedať
@gashtaan Budeš veriť alebo nie, ale tie "tekuté stierače" sú super..Mám to odskúšané..Hlavne keď chodím cez Salzburg málo kedy ma zastihlo na ceste pekné počasie /fučák, sneženie, dažď/ a tak táto pomôcka je veľmi užitočná a spoľahlivá..Ak to nanesieš na suché okno tak to vydrží 1-2mesiace..Vrelo doporučujem...No a ešte skúsim na sprchový ako doporučuje --zita19-- ;-)
Odpovedať
@technik007 ja som ani nepovedal, ze to nefunguje :)
Odpovedať
@gashtaan ja viem, ale zas po polroku poznas, ktore si po umyvani zabudol nastriekat. Ja ich striekam (ked nezabudnem kupit) aj na moje panelakove a ked zacne prsat tak je celkom zaujimave sledovat ako sa kvapky vody spajaju a utekaju dole
Odpovedať
@gashtaan ...prepáč špatne som to prečítal.. :-|
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Tetaz keď primrzlo, tak na dvoch francúzskych oknách v dolnej časti cca 4 cm nad ránom mám na exteriérovej strane skla námrazu vo výške cca 14cm. Tento jav sa vyskytoval aj minulú zimu. Dom je dokončený, ale ešte neobývaný. Kúrim na 19C, relatívna vlhkosť 60%. Myslím si, že sa nejakým spôsobom dostáva vnútorný teplý vzduch cez rám krídla von a vyzrážaná vlhkosť namrzne na exteriérovom skle. Vyzerá to, akoby vzduch prechádzal pomedzi sklo a jeho tesnenie k exteriérovej časti krídla rámu okna. Dokonca keď zatlačím na hornú časť rámu (druhá foto) vytlačí sa z priestoru medzi sklom a tesnením voda, ktorá kvapká dole a namŕza na skle (práva časť prvej foto). Stretli ste sa niekto s tým? Budem to riešiť s výrobcom okien, ale chcem byť pripravený na odpovede typu že je to OK a pod.
Odpovedať
Profilova fotka
@rasto464 nastavit okna. V pripade novostavby chvilu trva kym vsetko posada. Okna je potrebne nastavit aspon 1x za rok...pri tazkych francuzkych aj castejsie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?