Robil niekto žalúziové kastlíky svojpomocne?

Chcem sa opýtať či si niekto vyrábal žalúziové alebo roletové boxy svojpomocne napríklad z osb dosiek. Nájde sa niekto kto má s tým skúsenosti? Píšte prosím svoje nápady a postrehy....
Odpovedať
Profilova fotka
Nerobol som. Ale zo skusenosti. Kaslik si daj nacenit minimalny len na zakrytie motora. Aj tak su zaluslzie 99percent casu dole. Cena bude omnoho inde a mozno od svojpomoci upustis.
Odpovedať
Profilova fotka
Nerobil som dal som si nacenit kastliky vvtvare U robia sa plechove a purenitove Zaluzie su dole tak 70% v zime a 80% v lete (ak odratam noc tak 20%/30%)
Odpovedať
Vďaka za postrehy chalani, no napriek tomu by som chcel kastlíky na celé žalúzie. Možno je to fakt blbý nápad robiť si kastlíky svojpomocne, no len som chcel vedieť či som s takýmto blbým nápadom sám alebo nie :)
Odpovedať
@coolman Chceš ušetriť na hlúposti. Veľa neušetríš, len s tým zabiješ veľa času. V dielni urobia kastlík na ohýbačke plechu z hliníka za pár minút. Ty sa s tým budeš serinkať niekoľko dní. Navyše ber ohľad aj na hrúbku dosky. Žalúzia potrebuje 14 cm priestoru. Plus k tomu hrúbka OSB dosky = nejakých 17 cm. Zmestí sa ti to pod zateplenie? Alebo máš urobenú predprípravu na zapustenie kastlíka do fasády?
Odpovedať
@sappa ahoj, prosím ťa čo si chcel tým povedať, že sú žalúzia dole v zime 70% a v lete 80%? Tak či tak tam ten kastlík je treba.
Odpovedať
@wyrky Tam kde máš terasové dvere bude žalúzia takmer stále hore, aby si mohol chodiť.
Odpovedať
Profilova fotka
@peto125 ano kastlik je treba ale bola to reakcia na @wyrky ze ma zaluzie 99% casu dole umna to tak nieje v zime su dole iba v noci alebo ked prsi inak su hore v lete su dole iba v noci a na tej strane kde svieti slnko inak su stale hore
Odpovedať
ano delal.
Odpovedať

Odpovedať
Profilova fotka
@peto125 jasne. Ale nie na vsetkych oknach. Ludia maju tendenciu robit veci tak aby boli vsade rovnake a ono treba k tomu individualne pristupovat. Samozrejme bol to len tip na to ako sa to da este spravit. Nehovorim ze to je pre vsetky pripady.
Odpovedať
@chrobak7 samozrejme ratam s tym aby mi to vošlo pod izoláciu aby to nebolo vidno. Netrvám na tom že to musí byť osb doska, ak by mal niekto lepší nápad samozrejme uvítam. Mne to nepríde nejak komplikované narezať a zoskrutkovať dohromady 5 dosiek. Navyše by som to mohol spraviť ešte teraz kým čakám na stavebné povolenie...
Odpovedať
@slavek1 vďaka za foto... :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jblaze si robil kastlik
Odpovedať
@coolman rado se stalo. kastlik je vyroben z vodeodolne preklizky 12mm, rezane hrany jsou zatrene barvou, na fotce jeste neni provedeno. Vysku kastliku jsem si pocital podle tabulek vyrobce. Nechal jsem si nacenit plechove boxy a u vyrobce to vychazelo na 800 EUR. Za desky na kastliky jsem zaplatil 280EUR. Pouze kryci plech by vysel asi levneji, ale ten jsem nechtel.
Odpovedať
Profilova fotka
@coolman kastlik nieje potrebny, staci to zakryt len z prednej strany, zadna a bocne strany nemaju ziadny zmysel len uberaju miesto pre izolaciu ;)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som si tiež robil kastlík z vodovzdornej preglejky 21mm. Ale mal som ju doma zadarmo.
Odpovedať
@jblaze tak ale na niečom predsa tie žalúzie musiaz vrchu držať....
Odpovedať
Profilova fotka
@coolman na deskach :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Profilova fotka
@jblaze Ahoj, robil si si misto pre vonkajsie zaluzie tak, ako si opisal? Mas nejake fotky, prosim ta?
Odpovedať
Profilova fotka
@milan_hanzalik ahoj, mam v albume, odtial zacina montaz zaluzie https://www.modrastrecha.sk/blog/jbla...
Odpovedať
@milan_hanzalik ja som robil 2 kastlíky z osb dosky v roku 2012, a teraz cez leto dva z pozinkovaného plechu, do už existujúceho zateplenia, kastlík som si si navrhol sám z dostupných informácií aj namontoval, žalúzie sa v oboch prípadoch len prichytili do kastlíka.
Odpovedať
Profilova fotka
@jblaze Dakujem pekne
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?