Riešili ste dvere s netypickou zárubňou?

Dobry den, rad by som sa opytal ci ste riesili alebo su v ponuke nejake zarubne na dvere na upevnenie ako keby medzi dvoma rovnobeznymi stenami bez tych typickych par centimetrovych vystupkov kde sa dava zarubna (vid obrazok)? Mam v projekte otvor 70cm avsak nespravili sa tam tie zuby a je to teraz 80cm otvor. Da sa cosi take zohnat? ...radsej by som zostal pri vacsich dverach ak to bude mozne. Dakujem
Odpovedať
@zetak hej, dá sa to
Odpovedať
@jarka62 please
Odpovedať
Aby som to upresnil, ide o interierove dvere. Ak niekto vie, pozna, budem vdacny aj za link/obrazok/kontakt. Dakujem
Odpovedať
@zetak Tam ti vojde aj typová 70 - zárubňa.
Odpovedať
@viktor811 No ja tam nemam tie 5 cm vystupky na oboch stranach a teda mam len otvor od steny po stenu cca 78-79cm, preto to asi nebude na tu typovu zarubnu. Keby som ich tam spravil, tak dostanem otvor 70cm a dvere mozu byt len 60tky.
Odpovedať
@zetak Viem, že murári zárubňu nedotískajú tesne na stenu (i keď by sa nič nestalo, okrem problémov pri maľovaní) tak to bude asi lepšie tak ako uvažuješ, ale neviem poradiť, okrem toho že by som si to urobil sám.
Odpovedať
Profilova fotka
že tam nejsou ty "zuby" vůbec nevadí - firma si je tam vytvoří např. ze dřeva a na ně osadí klasickou zárubeň; u nás se takto řešili asi 3 stavební otvory...
Odpovedať
Takto by som to urcite neriesil. Na podoryse to nevidno, ale v reale bude ta asymetricka zarubna asi dost divna. Okrem toho cim viac priblizis panty k stene, tym viac bude klucka v kolizii so stenou. Ja som mal presne ten isty detail. Dverari bez problemov vyrobili zarubnu ktora vyzera ako vsetky ostatne oblozkove, ale montovala sa na stenu ako na povrch. Nepamatam si ako to bolo ale asi isla na stenu najskor doska a tu oblozili. Cize z ovoru "stratis" len cistu sirku zarubne. Konfekcne nic take v tom case neexistovalo (je to par rokov dozadu), ale kedze vsetky dvere sa robili na mieru, tak to bolo jedno nic viac tie dvere aj tak nestali- Do toho otvoru bez problemov vojdu 700 dvere co do kupelne staci aj ked to nie je idealne. Vidim aj to ze otacas aj otvaranie dveri, tak pozor aby si nemal vypinac svetla za dverami.
Odpovedať
Profilova fotka
Na kúpeľne može byt 60 cm či? Este su aj skryte hliníkové zárubne...
Odpovedať
rámová zárubňa
Odpovedať
Profilova fotka
@zetak stolar urcite vymysli, ako tam nejaku zarubnu dostat. V ziadnom pripade si tam vsak nedaj dvere s otvaranim do kupelne. Jednak pre to, co pisal @xaxaxaxa a potom ked bude niekto stat pri umyvadle oproti dveram, tak ho pri otvarani dveri takmer urcite trafis.
Odpovedať
Profilova fotka
ja sa chcem k tomuto opýtať, máme podobný problém, ale len z jednej strany - teda jeden zúbok je a na druhej strane je len stena a otvor je teraz 60, ako to poriešiť? urobiť 50tky dvere? ide o vchod do špajze, ďakujem
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Dobrý deň,dá sa to riešiť ovšem neviem či Vám to vie niekto ponúknuť v markete keď že ide o apyt zárubňu.Ja osobne som si to doma poriešil jedným rovným plášťom zárubne a z druhej strany obložka a opačne to je riešene zrkadlovo.Tým pádom si zachováte max prechod do miestnosti. Prikladám foto,sú to dvere na pravo.
Odpovedať
Profilova fotka
Dobry den, ja som pouzil normalu oblozkovu zaruben, ktoru som si pozdlzne po okrajoch zrezal. Mozem pridat aj foto. Nie je to nic zlozite. Len treba rezat tak, aby neboli zuby :) S pozdravom J
Odpovedať
@stolarstvojf prave pred tymto som OP vystrihal. Taketo riesenie vyzera ako chyba v Matrixe.
Odpovedať
Profilova fotka
@xaxaxaxa :-D. Tak ja som radšej cel dvere Metrix ako 72cm prechod, predsa chlap sem tam ide motájci do spálne ;-)
Odpovedať
@stolarstvojf ale OP ide do kupelne :) Podla mna ked niekomu nestaci 72cm tak uz na tom musi byt dost zle. Navyse v podobe ako to chce OP, bude klucka v kolizii so stenou, takze dvere sa tak ci tak nebudu dat uplne otvorit do praveho uhla.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?