Renovácia Eurookien firmou

Chcela by som sa spýtať v akej cene sa približne pohybujú renovácie eurookien. Na cca 13 ročných oknách potrebujem dať spraviť nový náter rámov a okenných krídel, ale len zvonku. Ak máte skúsenosť v akej cene sa cca pohybuje meter náteru, resp. čo je dobrá cena a aký náter je dobrý (nech si správne vyberiem potenciálnu firmu). Prípadne aj náter vchodových dverí - cena. Ďakujem
Odpovedať
1
2
Poviem radu,som stavbár..20 rokov robím ..eurookná vymeň,za plast alebo hliník ,neoplatí sa investovať do renovácie,ak predsa si za drevo ,tak si daj nové eurookna...renovacia ťa vyjde draho...
Odpovedať
už som to par krat robil, je to dost pracne, zaleži od nateru, ale niekedy su renovovane okna krajšie ako povodne.cenu ti povie niekto bud v hodinovke alebo v ukole a potom to rychlo odflakne.
Odpovedať
Profilova fotka
Pošlite nam rozmer okien,plus niejake detailnejsie foto problemu.Nie je problem opraviť,všetko sa da.K tomu nahodime nove rámove a krídlove okapnice čo určite krídlovku ešte nemate. Kontaktujte nás na maily alebo na webe ;-)
Odpovedať
@muki76 tie okná majú len 12 rokov a vyhádzať ich...no to je také unáhlené. Ak mi ale povedia prílišnú cenu tak ich nechám ešte pár rokov chátrať a potom poletia čo to dá. @martinmatko zrenovovať sa dá, no som prekvapená, že nieje tak jednoduché niekoho zohnať, @stolarstvojf ďakujem za ponuku, no našla som 2 firmy z okolia čo to robia, u jedného som videla aj ako renovuje a teda naozaj tie okná sú ako nové. V najbližších dňoch majú prísť na obhliadku, zhodnotiť čo si to "zapýta". Jeden mi dal i orientačnú cenu za náter vonkajšej strany, výmena tesnení, premazanie a nastavenie pántov- 15 eur nástrek pištoľou za bm (rám s krídlom) alebo 10eur štetcom. Môžem sa spýtať či je tá cena dobrá? a čo zvoliť , akú techniku? v čom je rozdiel?
Odpovedať
@gigibu17..... ja som to robieval v hodinovke, zobral som si par šikovnych študentov, tam stači ked jeden tomu rozumie a ostatni aby neboli mantaci. bungalovy sa jednoducho dnes reparuju to je všetko nizko-tak sa aj čudujem prečo sa ludia boja udržby drevenyych okien. Plastari ludi už načisto zmagorili. Ja mam som to tu pisal, okna mam najmenej desat rokov a nie je tam ani naznak že by trebalo niečo reparovat. Mala si ich asi nie uplne dobre nastiekane. ak su normalne urobene tak z vnutornej strany by sa nemali asi nikdy reparovat, mali by vydržat nafurt. možno by ti namiesto unahleneho rozhodnutia s vymenou stačila aj taka rychla udržba - ošetrenia spodnej časti na par rokov. tesnenie može mat s robotou hodnotu tak do 1e. k cene sa ti neda vyjadrit lebo to fakt je tažko ked to človek nevidi a potom ako to spravia dopredu nikto nevie, može to byt dobra cena alebo aj zla pre teba, zaleži ako poctivo spravia aky nater použiju a ako a kolkokrat nastriekaju, to je o detajloch
Odpovedať
@martinmatko nenáhlim sa s výmenou, to nie len drevo potrebuje svoju staroslivosť a na tú sa akosi pár rokov nedbalo a farba ide v miestach priameho slnečného žiarenia na niektorých oknách úplne dole. Pričom z vnútornej strany sú tie okná ako nové. U nás nik nemá nejak čas na to, aby sa pustil do tej renovácie a chcela by som to dať spraviť poriadne a už následne dohliadať na pravidelnú údržbu. V tej cene by mal byt náter základnou farbou a 2x nástrek. tento to robí v metroch. ono cena sa nezdá tak zlá, kým si človek nezačne merať tie metre :)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@muki76 renovacia okien na celom dome okolo 1000e, nove okolo 10 000e plus vonkajsia fasada, vnutorne omietky, malovka......ty si slaby stavbar ......
Odpovedať
Profilova fotka
@andy8182 ale praveze neni, je dobry obchodnik. keby renovuju nema robotu ked vymenia tak je tam moznost ak je z okolia.
Odpovedať
Ja sa venujem renovacii zase....P
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@gigibu17 uz mate tie okna zrenovovane?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Dobrý večer, chcem sa opýtať robí niekto údržbu euro okien? Máme asi 12 ročné euro okná a z vonkajšej strany sú veľmi zničené hlavne od slnka, popukaný lak, a glazúra je na nich zvlnená a od dažďa aj niečo už aj chýba. Alebo nemá niekto kontakt na nejakú firmu?? Ďakujem Košice
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Dobry den, zhanam niekoho na renovaciu novych drevenych trojrocnych okien (jamky po krupobiti) z okolia PK, BA, pripadne, ak Vam nevadi prist do Modry :) ozvite sa, dakujem :)
Odpovedať
@andy8182 dobry den, citala som, ze sa venujete renovacii. Este stale? :)
Odpovedať
Profilova fotka
1bm 13€ a v tom brusenie do ziveho dreva,premazanie alebo výmena kovania,nove tesnenie...priplaca sa za nove profily okapových list alebo ich doplnenie nakolko pred cca 8rokov neexistovala kridlova okapnica.Treba pomerat a poslat dopyt ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Profilova fotka
@martinmatko Mám eurokná, ktoré som ošetrovala Adlerom (mlieko proti Uv a dažďu), ako odporúčal výrobca. Ten sa mi minul a kúpila som si podľa odbornej rady predajcu Aquastop (tvrdí, že ochrana na 10 rokov) , ale zistila som, že je to len ochrana proti vode. Kúpila som OSMO UV-ochranný olej proti UV žiareniu na báze prírodných olejov. Poprosím o radu, ako mám postupovať. Na chate s OSMO ma požiadali o mailovú adresu, ale už zo 2 mesiace neodpísali.
Odpovedať
to zaleži v akom stave su okna a hlavne spodne časti ramov z vonkajšej strany. tie treba hlavne ošetrovat ak chcete predlžit životnost nateru v povodnom vzhlade. bez podrobnej fotky alebo detaineho popisu vam aj tak asi nikto neako neporadi. osmo je sice fajny,ale na exterier treba často obnovovat-ale zas sa dobre obnovuje. a všetko zaleži aj od teba v akom stave chceš okna zachovat, niekomu vadi puklina v laku a niekomu nevadi ani okna na polovicu ošupane. @riama276
Odpovedať
Profilova fotka
@martinmatko Okná mám nepoškodené, ide mi o to, či OSMO ochranný olej môžem na lazúrované okná požiť ako prevenciu pred poškodením, ak som ich ošetrovala už spomínanými prípravkami.
Odpovedať
na lakovane plochy asi hej, toto som ešte nerobil tak nemožem povedat na 100percent ale si myslim že ano. sak odkušaj na neakom nedoležitom mieste či to nebude neako reagovat Ale zas na olejove natery na dreve sa neda už nič ine použit len olejove natery, alebo len poriadne zbrusit a potom zas čokolvek. @riama276
Odpovedať
@gigibu17 Neviem, či je to možné, ale potrebovala by som od vás kontakt na firmu, od ktorej ste mali ponuku na renováciu eurookien. Ja mám ten istý problém. A ako to dopadlo? Dali ste si ich urobiť a ako vám to urobili?
Odpovedať
Ahojte, chcem sa opytat na renovaciu eurookien. Akymi pripravkami alebo znackou naterov Vam to nanasali? Idu poskytovatelia danej sluzby kvalitnym naterom, alebo niecim cenovo dostupnym co utrpi zas kvalita renovacie? Zaujimalo by ma to z pohladu nakladu ked tu uz spominate ceny za jedno okno alebo za 1 m.
Odpovedať
@ladob ak je to ešte aktuálne, my ideme teraz renovovat euro okna hliníkovými kapotazami, mame 12 rokov okna a su zatiaľ ok, az na jednom mi pri spoji zacalala odchádzať farba, je to na strane kde prší a svieti slnko väčšinu dňa, ale aj tak vydržali bez údržby dlho. Rozhodli sme sa pre takúto renováciu, lebo inak okna nemaju chybu a je mi ľúto ich meniť.
Odpovedať
nie je to škoda penazi?
Odpovedať
Kup si farbu akou boli napustene ako original. natri ich aspon 2 x cim sa ozivia a vytvoris vyssiu ochranu. Staci ti male balenie (10-20€) a mas na par rokov pokoj. Kapotaz - nepoznam to ako sa to instaluje uz na nasadene okna. Mozno ochranis pred slnkom, len si daj pozor ako to ochrani pred zasekavanim dazda a snehu, aby ti potom nezacali problemy. Kolko stoji kapotaz jedneho okna? Posli link na ich technologiu
Odpovedať
Renovaciu som si potom urobil sam. Su rozne postupy. Urobis cele okno alebo postihnutu cast. Ak iba postihnutu cast moze vzniknut trosku maly flacik medzi starou a novou farbou. Ale to od cesty neuvidis.
Odpovedať
@martinmatko podla mna nie, len vela firiem s tým nerobí, kazdy by hned menil okna, tu je efekt super, je to bez údržby a ešte to aj dobre vyzera, farieb je na výber velke mnozstvo
Odpovedať
@ladob kapotaz sa robi z vonku na rame a kridle, naklikne sa to. Je to epoxovany hlinik, vo farbe akej len chces, samozrejme imitácie dreva su drahsie.. pozri firmu Reneva, su aj na fb maju tam aj foto realizácie, cena závisí hlavne od farby aku si vyberies.
Odpovedať
@monicka79 natieranie okien stoji peniasky, ale kapotaz je drahsia podstatne a stratis caro drevenych okien. Dobre natrete starsie okna mozu byt aj podstatne krajsie ako nove. Dostanu taky smrnc ako patinu. Na slovensku maju vela ludi uchylku ze chcu aby drevo vypadalo ako plast a na zapade zas chcu aby vypadalo co najviac ako prirodzene drevo. A uz uplne sa cudujem ludom co maju bungalovy s oknamy nad zemou meter.
Odpovedať
@martinmatko no, to je mozno pravda, ale vnútri, kde sa ja na ne pozerám ich budem mať stále rovnaké a zvonku mi ide hlavne o praktickú stránku
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?