Reklamacia vchodovych dveri

Potrebovala by som poradit ohladom reklamacie drevenych vchodovych dveri. Dvere nam namontovali, avsak sme zistili, ze ked su zatvorene taha v jednom rohu a ked su zamknute netahalo (neprechadzal do vnutra chlad), ale dnes som skusila a tahaju aj tak. Ten rozdiel medzi zamknutymi a zatvorenymi dverami je mozny aj preto, lebo mame bezpecnostny zamok, ktory zamyka dvere po celej strane - jedna sa o bezpecnostne kovanie po jednej strane. Chcela by som sa spytat, ci mate niekto s takouto reklamaciou skusenosti, ci je tam nejaka odchylka, zeby nemuseli uplne tesnit??? Taktiez mam pochybnosti, ci sa daju dvere (kridlo) dat dole z ramu, kedze podla mna je maly priestor medzi dverami a stenou nad nimi. Zatial sme neskusali, kedze su velmi tazke. Dvere sme objednali, potom boli zamerat a povedali, ze sa daju do otvoru nainstalovat (boli tam uz stare dvere, nie je to novostavba). Ked dosli namontovat dvere, namontovali ich tak, ze sa dali otvorit asi na 45 stupnov. Museli sme vysekat dlazbu a dat novu, pretoze vraj bola kriva... Je toho teda viac, preto sa chcem spytat na vase skusenosti. Je mozne, zeby sa dvere dali nejak nastavit aby uplne tesnili, alebo sa musie cele aj s ramom vymenit?
Odpovedať
1
2
Este by ma zaujimalo do kedy mozem taketo zavady reklamovat? Je na to nejaka lehota?
Odpovedať
Bud su dvere krivo vyrobene,alebo zle nastelovane,alebo zle vycentrovane k muru. Kazdopadne reklamuj,cez dvere nemoze pretahovat.
Odpovedať
@sisi0211 dvere sa daju nastavit, aby lepsie tesnili, treba firmu zavolat. Drevo pracuje, to nemusi byt vada. Ak na dvere svieti v zime slnko, problem sa bude opakovat. Ani plast alebo hlinik nebyvaju bez problemov.
Odpovedať
@peto99 @majki555 Vyzera to tak, ze dvere su vo vodovahe, ale ram akoby bol jemne skriveny tam kde taha. A tym, ze kovanie je bezpecnostne tak k ramu sa dvere zamknutim pritiahli. Ale nezda sa mi to byt spravne, vsak potom dvere/drevo sa silou taha k ramu. Neviem, ci sa nieco take da nastavit?
Odpovedať
Profilova fotka
@sisi0211 - pisomne reklamuj a ziadaj odstranenie vady. Zial, svokra sa s podobnym specialistom kvoli sfusovanym dveram taha po sudoch - tieto vianoce to bude uz 3ti rok :(.
Odpovedať
Profilova fotka
Určité reklamuj, dverm8 tahnout nesmí. Jinak u našich dveří nám výrobce říkal, ze k úplnému utěsnění dojde az když se zamkne.jestli u vas táhne i při zamcenych dveřích...tak je to spatne
Odpovedať
@sisi0211 Včera mi boli vymeriavať okná a vchodové dvere síce plastové, ale myslím si že to čo mi povedal pánko je rovnaké všade. Pri dverách mi núkal automat a vysvetľoval mi že čo to je. Keď dvere zavrieš nezamkneš tak držia len na jednom jazýčku a vtedy ich nemá čo pritláčať po obvode ku tesneniu tak preťahujú. Keď zamkneš tak viacbodové uzamykanie pritiahne dvere ku tesneniu po obvode a nefučí cez ne. A ten automat robí to že keď zatváraš len s klučkou bez zamykania tak sa ti ja neviem 4 zo 6 bodov zamykania uzavrie automaticky a tým pritiahne dvere aj keď nezamkneš ale len zabuchneš dvere.
Odpovedať
Profilova fotka
@sisi0211 my reklamujeme dvere 3 krat od aprila kedy nam ich osadili, najprv sa zatvarali dobre, po par tyzdnoch to islo tazko az nakoniec vobec, prisli nastavili ich.... po par tyzdnoch znova zatvaranie sa stazovalo, na nase naliehanie prisli vybrali dvere, osadili nanovo, opravovali sme omietky v novostavbe (nastastie sme este nemali polozenu dlazbu) ale znova po čase sa to zhorsovalo... teraz riesime tretiu reklamaciu, dvere boli pozriet, ze to vyzera na vyrobnu chybu, dodavatel to reklamuje u výrobcu - čakame na novy ram... osobne si myslím ze ani novy ram nepomoze a dvere na juznej strane budu robit problemy stale
Odpovedať
@sisi0211 nastavit sa daju pomerne dobre. Nehladaj absolutnu dokonalost, ak na dvere svieti slnko, budu sa krivit, ale casom si najdu miesto. My sme nechali vymontovat bezpecnostne kovanie, lebo sme ich parkrat nevedeli otvorit. Drevo umiera na krasu, plastove sa krutia takisto, hlinik v odolnej kvalite ma brutalne vysoku cenu.
Odpovedať
@peto99 No praveze nie su na juznej strane. Su na vychodnej. A nie su ani mesiac namontovane. Pravdupovediac mam vsak hrozu z toho, ze mi ich pridu vybrat. Ked vyberali stare a nasadzovali nove, bol z toho neskutocny bordel a prach v celom dome. Neinvestovala som vsak takmer 1300e zato aby netesnili a tahalo cez ne. To som mohla nechat stare :-|
Odpovedať
@kajo873 My ten automat nemame. Ak sa zamykaju, tak sa pritahuju, to normalne citit na dverach. Povodne mam pocit, ze ked sa zamkli, cize sa pritiahli, tak cez ne netahalo, ale bud sa to za par dni zmenilo, alebo som si to len povodne nevsimla a aj ked su zamknute, na jednej casti zial tahaju.
Odpovedať
@sisi0211 firmy robia po montazi nastavenie standardne, lebo dvere aj okna sadaju. Vyberat ich nebudu, iba ak je zla oblozka. Da sa doplnit aj tesnenie, aby menej tahalo.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@sisi0211 kto Vam robil dvere? dakujem
Odpovedať
My mame od Inconu...Perito hlinikove...reklamujeme uz od januara 2015...taha na viacerych miestach aj po zamknuti...chodia k nam ako na klavir...je to komicke ako si prehadzuju vinu jeden na druheho a ten na tretieho aj napriek tomu ze uz od juna vieme ze ram je ok ale dvere su o 4mm uzsie a 4mm nizsie...momentalne idu sviatky a 7krat pridu po Novom roku....kedy????
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
@roman818 Ahoj. Práve idem písať reklamáciu vchodových dverí ( hlinníkové) . My máme dvere namontované, niečo cez 3 roky, tak nie som si istá či nám ju ešte uznajú. Prvé 2 roky k nám tiež často chodili, a stále upravovali a posúvali a... ale okolo dverí stále fučí. A tiež sme si všimli že máme zle pospájaný profil. Z vnútra vidno von na jednom mieste, v spoji výplne je dierka. Vy ste ako dopadli? Písali ste reklamáciu aj písomne? Aký bol potom postup? Díky za rady.
Odpovedať
Ahoj...treba vsetko min. emailom...najlepsie pisomne...teraz sme v stadiu ze konecne snad bude vsetko ok...boli tu 3auta od inkonu a 1auto z vyroby profilu AL....5ludi...ale hlavne to boli uz konecne ludia,ktori mozu rozhodovat co dalej...1.vlozka dveri Perito kriva ako luk ide na vymenu...2.ram dveri vyrobia novy ak nepomoze ta nova vlozka a nove tesnenie...a velku chybu urobili v Incone bud pri montazi zarubne alebo pri osadzani na stavbe...ram zarubne ma 3mm odchylku...nastastie majitel sa snazi aby sme boli spokojny...tak cakame co bude...
Odpovedať
Ahojte, reklamovali sme. Dvaja sa boli pozriet a vysledok? Daju nam.zlavu 50e! Smiesny su! Takze dalsie natahovacky. Dvere za 1300e netesniace a oni nam chcu vratit smiesnych 50. Nonsence...
Odpovedať
Profilova fotka
@sisi0211 typicke na Slovensku
Odpovedať
Profilova fotka
@sisi0211 neda sa to riesit nejako sudne?
Odpovedať
@rastislav88 @dalikbalik nie, tak mne sa nechce na sud chodit. Odpovedali sme, ze nesuhlasime a ze chceme, aby to dali do poriadku.
Odpovedať
Kto je autorom toho "diela"? Profik musi vediet, cim to je. Zlava neriesi Vas diskomfort pri uzivani veci. Ved vlastne nefunguje.
Odpovedať
@sisi0211 no som zvedavy co vam odpovedia, aj ked neverim ze to daju do poriadku
Odpovedať
Profilova fotka
@sisi0211 my sme takmer rok riesili reklamaciu dveri a tento tyzden sme sa dockali technikov z vyroby (salamander) a dvere nastavili k nasej spokojnosti :) a to sme mysleli ze nie je sanca ze budu fungovat. Uvidíme čo sa bude diat cez leto ked bude na ne svietit slnko
Odpovedať
Profilova fotka
@janocka1987 aj tak si dali na cas ze po roku
Odpovedať
Profilova fotka
@sisi0211 a uz vam dali aj nejake vyjadrenie? daju to do poriadku?
Odpovedať
@dverman @sebastian9 @janocka1987 @rastislav88 Ahojte, napokon dosli minuly tyzden nastavit dvere. Uz treti clovek, co tu bol. Nastavil. Vyzera, ze teraz tesnia. Avsak je to podla mna teraz tazke posudit. Min tyzden bolo teplo, to som pri nastavovani vobec necitila ci taha alebo nie. Nastavil vsak aj to, ze sa dvere tazko zamykali...to je omnoho lepsie teraz. Mam pocit, ze uz su dobre nastavene, ze netaha v tom rohu...podla mna to vsak uvidime ked bude o dost chladnejsie nez teraz. Pozitivne je, ze sa zrejme daju nastavit. Ak znova budem mat pocit, ze tahaju, budeme znova reklamovat. Ja to len tak nenecham. Tu nejde o 20 eur...
Odpovedať
Profilova fotka
@roman818 Ahoj, čo sa týka tej vložky - dvernej výplne tak nová sa bude správať rovnako pokiaľ do nej nedajú iné jadro.
Odpovedať
Presne to sa stalo...dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@sisi0211 tak snad to uz bude dobre. Aspon nieco spravili a uvidis ci bude tahat alebo nie. V kazdom pripade sa nedaj, ked budu tak znovu reklamuj, mas dobry postoj k tomu
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
Dobry den chcem sa spytat co si myslite o nasom probleme. Osadzalu nam dvere vchodove, prvykrat bol krivy ram neboli vo vodovahe, nedali sa zamknut tak ich vybrali, doniesli spät osadili a dvere su na spodu 6cm od ramu po okraj muru a vrch 6,5cm a 9cm... Vo vodovahe niesu ani omylom tym padom a velmi tazko sa zamykaju. Presviedcaju nas teraz ze dvere sa nedavaju do vodovahy!! Co myslite??
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?