Rehau Geneo 3+ ALEBO Rehau Geneo 3+ passiv

Ahoj, prave vyberame okna a zaujimal by ma nazor tych,co maju nejake teoreticke alebo prakticke skusenosti s oknami Rehau Geneo 3+ a Rehau Geneo 3+ passiv. Ak som to spravne pochopil rozdiel medzi tymito oknami je v termomoduloch (sivy eps), ktore 3+ nemaju. To robi rozdiel pri U ramu, kde 3+ maju 1,0 a passiv 0,79. (Je otazne ci je taketo U aj pri velkych terasovych oknach kde treba vystuhy) Cenovy rozdiel je 25%, v nasom pripade cca 1000€. Snazime sa pri stavbe domu hladat riesenia ktore maju najlepsi pomer cena a vykon a preto rozmyslame ci ma zmysel invsetovat 1000€ navyse do termomodulov. Upresnim,ze dom ma mernu potrebu tepla 25 (kWh/m2.rok) a okna budu osadene na kraji muriva (budu licovat s murivom), cize ramy budu ciastocne prekryte fasadnym EPS. Vdaka za konstruktivne nazory a navrhy.
Odpovedať
@blacksr @mio23 vdaka
Odpovedať
@realistanr riesil som podobny problem minuly rok v septembri. Uz sa presne nepamatam, ale preberal som to priamo s dodavatelom okien, kedze robi z profilov Rehau (MC Plast). Vtedy mi to vyslo tak, ze cenovy rozdiel nepriniesie konecny efekt s navratnostou. Ak sa dobre pamatam, ak ma okno co len jeden z rozmerov viac ako 150cm, aj tak musi ist dnu vystuz. Bohuzial skoro vsetky moje okna maju viac ako 150cm - bud na vysku alebo na sirku. Ale aspon som mal jednoduche rozhodovanie - dali sme obycajne Rehau Geneo.
Odpovedať
my mame 5 okien 1500x1500mm, jedno 2100x1500mm plus terasove stvor-dvere 3700x2470mm....
Odpovedať
Profilova fotka
@realistanr Tam kde idu vystuhy tie termomoduly vobe nedavaju. Aspon u mna to tak bolo. Ale mam pocit, ze u mna bol ten rozdiel v cene minimalny. Uz som mal aj nutkanie navrtat okono a kuknut ci to tam vobec je :)
Odpovedať
@realistanr 247cm na vysku bude asi trochu problem. Ja ma 245cm a niektori dodavatelia oknien taku vysku ani nerobia. Nakoniec sme to poriesili tak, ze nad okno sa dal rozsirovaci profil nejake 2-3cm (uz sa presne nepamatam), ktory bude zvonka prekryty zateplenim. No a do ramov sa dala vystuz podla statickych tabuliek Rehau. Ono sa to nezda, ale pri takychto oknach je dolezity kazdy cm.
Odpovedať
nacenili mi aj tu vysku 247cm po debate s technikom, vraj to nie je problem...
Odpovedať
@realistanr u koho si prosim ta davas nacenovat okna Rehau? Tiez som z NR a rozhodujem sa ci Rehau alebo Blu Evo...
Odpovedať
@sabernr mne osobne sa to stredove tesnenie pri Rehau Geneo 3+ nepaci. Je to celogumova stena. Skor som za stredove tesnenie, kde je pevna plastova stena a gumove tesnenie je na kridle.
Odpovedať
@sabernr mne sa pacil pristup @frantisekhavetta z Fenestry Zlate Moravce, takze nakoniec berieme odtial. Vysvetlil,poradil... a tiez sme sa s nim bavili aj o tom stredovom tesneni co pise @vlado35
Odpovedať
@realistanr takze nakoniec Geneo 3+? Ten profil, kde je stredove tesnenie celogumova stena? Mne taketo stredove tesnenie nejak nereze :-)
Odpovedať
@calimero mame tiez Rehau Geneo od MC plast, spokojnosť!!!
Odpovedať
@vlado35 ano, vyznam tvaru a formy toho tesnenia je dobre si nechat vysvetlit odbornikom...aj ked je to v podstate jednoducha fyzika...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@vlado35 a z akeho dovodu ti nereze? je rozdiel vo vlastnostiach v stredovom tesneni pri Rehau a pri Blue Evo?
Odpovedať
@realistanr diky moc za odpoved.uz som si dal nacenit :)
Odpovedať
@realistanr Ahoj, ja som riesil rovnaku otazku ako ty cca pred rokom, napokon som sa rozhodol pre Passive. Ten sedy EPS mas po celom obvode zo strany od muriva. Je to ekonomicky navratne ? Myslim ze skor nie. No nerobil som predsadenu montaz, tak mi to prislo ako vhodna aplikacia, urcite to stlmi nepelny most. Keby riesim predsadenu montaz, tak sa vyznam asi straca.
Odpovedať
@sabernr to stredove tesnenie, ktore je na kridle, je to iste, ktore mas aj na kridle z interieru. Logicky mi to pride istejsie, ako ked je tam gumena stena. Nevidel som ani, ake su spoje v rohoch tych gumovych stien, ale nemyslim si, ze je tam spoj :-) takze z tohto pohladu sa mi tie tesnenia na pevnu plast. stenu javia ako vierohodnejsie ;-) Napr. stred. tesnenie na pevnu stenu je aj v profiloch Aluplast http://www.slovaktual.sk/wp-content/u...
Odpovedať
@sabernr a este dodam, ze gumova stenu pri otvorenom okne sa moze skor poskodit....tvrdu plastovu stenu neposkodis! Tu sa mozes na ram kludne aj postavit! Aj ked je guma pruzna, ale aj tak by som ti neodporucal na tu gumovu stenu vyvijat akykolvek tlak rukou, ci nohou atd.
Odpovedať
@vlado35 a blue evo to ma ako? lebo zatial si porovnaval pasivhl a geneo 3+ . dik
Odpovedať
@sabernr staci pozriet na prierez toho konkretneho profilu a musi ti byt jasne, kde je stredove tesnenie gumova stena a kde je plastova stena + celoobvodove tesnenie na kridle ;-) http://www.ri-okna.cz/plastova-okna ........................................... http://www.ri-okna.cz/bluevolution136...
Odpovedať
postačuje REHAU GENEO 3 , trošku sa keď tak pohraj zo sklom Ug 0,5
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Geneo 3 alebo GENEO Passiv? Niekto tu uz správne odpovedal, do pasívu sa dá ísť len do dlzky 1500 mm, lebo tam kde je v tom priestore vlozka eps izolácie musí íst miesto nej hliníková výstuž kvoli stabilite, lebo nad tento rozmer uz plast stabilnú pevnost neudrzí. Jednoducho do priestoru kde je vlozený eps ide vystužná konstrukcia namiesto neho. Passiv= mensie rozmery
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?