Rehau Euro 86, Slovaktual pasiv HL 6 komor, alebo Salamander bluevolution?

Profilova fotka
Ahojte, este chvilu budem musiet posielat cenove ponuky a citat nieco o oknach tak ma asi porazi :) viete mi poradit ktoré z týchto okien by ste mi odporucili? mozno aj na základe skusenosti? Podmienka je zasklenie izolacne trojsklo a U min =1,0
Odpovedať
@zarine Rehau Euro 86 nema stredove tesnenie, tak to by som vylucil...Asi by som sa priklonil k Salamander BluEvolution http://www.ri-okna.cz/bluevolution
Odpovedať
Profilova fotka
zatial som poslala ziadosti o cenove ponuky snad vsade, ale rozhodnut sa ktore okno je to naj je nejake moc narocne.
Odpovedať
@zarine ktore okno je naj? tam nemas rozdiel! Mozes si vybrat podla dizajnu, ceny ;-) Ale ako som napisal, profil bez stredoveho tesnenia by som uz v tejto dobe nebral.
Odpovedať
Profilova fotka
Ani mi nehovor... Furt dookola si citam informacie/recenzie... Jasne, ze kdekolvek prides, tak ti povedia, ze ich su tie najlepsie :-D
Odpovedať
Ludia a aj ostatnym detailom, ktore su mozno este dolezitejsie venujete taku prehnanu pozornost ako oknam? Pripada mi to take smiesne, ze kazdy druhy den tu niekto riesi ake okna, porovnava desiatky ponuk a pritom podstatne dolezitejsie veci na domoch prehliadate
Odpovedať
@zarine ja som dal slovaktual passive hl, cena rovnaka ako pri incon, ale ked som chcel dvojkridlove francuzke okno siroke 200cm bez stredoveho ramu, incon mi nechcel na ne dat zaruku, slovaktual bez problemov...vrele odporucam!
Odpovedať
@cubicomp okna su myslim dost dolezite na to, aby sa im venovala patricna pozornost...
Odpovedať
Profilova fotka
@cubicomp, myslim si ze ti normalni ludia ktori stavaju vlastny dom davaju prehnanu pozornost do vsetkeho nie len do okien :)
Odpovedať
Profilova fotka
@danifedor, ja uz sa tiez rozmyslam hlavne nad slovaktual hl a salamander bluevolution. tie od rehau ma nejak specialne neocarili. Ale myslim ze vyber tychto dvoch uz zalezi iba podla toho kto ponukne lepsiu cenu a lepsie sluzby. kvalita uz bude asi na rovnakej urovni. Davali ste aj montaz na pasky?
Odpovedať
@zarine ano, aj montaz na pasky
Odpovedať
@zarine je to potom uz o tom kto da lepsi servis - presne tak. Montaz na pasky som nedaval chceli za to cca 400-500€? kupil som pasku ktora sa dava po montazi okien a nahodim ju pred omietkami.
Odpovedať
@zarine My mame slovaktual 8komorovy profil, 3 sklo, uplna spokojnost,
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@balada6, ahoj. neviem preco mne sa zda 8 komor uz nejake moc predimenzovane. myslim ze 6 komor by aj stacilo :D
Odpovedať
Profilova fotka
@zarine uplne v pohode su REHAU Geneo, thermo bloky v dutine, Swiss space ramik medzi sklami ci ako to mam.. atd atd.. celkove U je <0.76 ... ja mam neotvarave okna, tie su dokonca o kusok drahsie... hlavne nefuci cez nich, do konca zivota budu sluzit :-) cca cena je tusim priemerne 100eur za 1m2 ... cize ak mas 25m2 otvory na dome, nedaj viac ako 2500eur :-) drevene su tusim 3-6x drahsie ako parametrovo lepsie geneo. hlinik iba vtedy ak mas velikanske sklenene plochy... kvôli uniku cez hlinik... cez fenestru si daj. U okna komory su najmenej podstatne :-) Dolezite je celkove U okna... 3 tesnenia min. Trojsko izoluje ako 6cm polystyrenik... salamander EE :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mio23 ja mam v stavebku napisane ze U min = 1 takze toto asi nebude dostacujuce ked U je 0,76. uprimne poviem neviem tento parameter ako to s nim je ze cim vyssi tym lepsi alebo opacne. moj vypis okien je nasledovny: 1KS: 1000x750 mm okno 1KS: 1750x750 mm okno 2KS: 1750x1500 mm okno 4KS: 2000x1500 mm 1KS: 2000x2350 mm mikrovetranie uz ponukaju dufam vsetci vyrobcovia :D
Odpovedať
@zarine tu mas tiez vysvetlene U http://www.slovaktual.sk/wp-content/u... nieco si pri studovani okien prehliadla :-) https://www.google.sk/?gws_rd=ssl#q=U... Mikroventilaciu snad uz v tejto dobe maju vsetky kovania...samozrejme, ze mikroventilacia je iba na tom kridle, ktore je aj sklopne (nielen otvarave)!
Odpovedať
Profilova fotka
@vlado35 takze cim nizsie U, tym vyssia uspora a lepsie tepelne vlastnosti? myslim ze je to skoro to iste co HL :)
Odpovedať
@zarine cim nizsie cislo prestupu tepla, tym je lepsie
Odpovedať
Profilova fotka
@vlado35 aha, ok uz rozumiem :D dakujem :)
Odpovedať
@danifedor @zarine ja netvrdim, ze okna nie su dolezite, ja som len poukazal, ze pomaly kazdy den je tu tema v style okno A alebo B a stale sa to opakuje dokola. Pritom samotne okno je len polovica uspechu, kedze len minimum ludi riesi okrem parametra okien aj ich spravnu montaz, vid aj tato tema napr. Pretoze darmo mas super okno, pokial ti ho montaznici zle osadia, co je zial na slovensku uplne normalne, hlavne ak sa okna montuju po spravnosti na pasky.
Odpovedať
@cubicomp moze byt, ja zlu skusenost nemam nastastie. Pasky si budem lepit po montazi sam.
Odpovedať
Profilova fotka
@cubicomp, samozrejme rozumiem ale táto téma je o tom aby som sa rozhodla pre správne okná a keď si vyberiem tak urcite budem riesit aj správneho dodávatela aby mi to nedomrvil. Mne je jasne ze dnes to davaju na pasky (ak vedia čo to je) vypytaju si 500 eur navyse a spravia to zle lebo sami nevedia ako sa to robi. To budem riesit potom ked si vyberiem spravny typ okna :)
Odpovedať
Keby niekto chcel vnutornu pasku na ram okna po montazi mam na predaj za polovicu od Den Braven
Odpovedať
@zarine tie "spravne okna" v danej triede su vsetky na jedno "kopyto" :-) takze uz len vyberat podla dizajnu, nejakych detailov, a podla ceny ;-) Ja som uz hore vyssie pisal detail: aby mal profil aj stredove tesnenie a take, kde je to tesnenie na kridle, ktore dosada na pevnu plastovu stenu. Tie stredove tesnenia, kde je gumova stena, sa mne nepacia.
Odpovedať
Profilova fotka
no dosla mi konecne aj ponuka zo slovaktual a cena je cca o 1200 viac ako RI okna. Tí čo áte RI okná lepili Vám aj pásky? ste spokojní?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?