PU pena okolo okna

Profilova fotka
Zdravím stavbárov, môžem priestor okolo okien vyplniť PU penou denbraven thermokleber, ktorá je určená na lepenie EPS? Skúšal som použiť nízkoexpenaznú penu, ale výsledok bol taký, že celý rám bol od peny ktorú vytlačilo von. Pri použití spomínaného thermoklebru bolo všetko OK. Z vnútornej aj z vonkajšej strany použijem okenné pásky. Vďaka za rady
Odpovedať
pouzi nizkoroztiaznu pur penu a nevyplnaj komplet medzeru, nechaj aj priestor kde pena moze narast...
Odpovedať
Profilova fotka
@godfather Skúsil som a viac nechcem nízkoexpanznú. Čo sa stane ak použijem PU určenú na lepenie EPS?
Odpovedať
PUR určená na lepenie EPS je väčšinou nízkoexpanžná. PU pena denbraven thermokleber je tiež nískoexpanžná
Odpovedať
Profilova fotka
Obidve peny sú nízkoexpanzné.Tá na polystyrén má nižšiu hustotu (je v nej viac bubliniek,je viac prorézna).Preto nemá takú pevnosť ako tá (obyčajná) . Peny určené na okná majú nízku nasiakavosť vodou od 2%.Peny na polystyrén sa vyrábajú práve naopak tak aby čo najviac vody odviedly .Neodporúčam ju používať na kotvenie najmä veľkých okien. Treba si prečítať stránky Soudal o montážnych penách .
Odpovedať
Profilova fotka
@somebody Lepím EPS tiež s thermoklebrom, ale špáru okien by som tým nerobil. Idem použiť origo na to od denbravenu http://www.denbraven.sk/pistolove-pur... (vyrába to aj soudal) aj hlavne preto že je pružná. Okná mám predsadené, medzi eps a oknom som nechal 1 cm medzeru práve pre pur penu. Treba to vopred niekde otestovať ako to rastie,aby to zbytočne nešlo von a potom robiť okno. Ak dačo narastie mimo,počkám kým trochu zavedne a pozatláčam zároven s rámom. Potom sa dajú pásky.
Odpovedať
My sme pouzili http://www.kinekus.sk/pena-pu-siga-pr... skus montaznu penu, manzel hovoril ze tato montazna pena ma este mensiu roztaznost ako nizkoexpanzna...
Odpovedať
Profilova fotka
@all Použil som túto penu: http://www.madmat.sk/nizkoexpanzna-pi... ale problém bol v tom, že aj keď som dával pozor veľkú časť vytlačilo von. Pozeral som aj 3D denbraven, ale cena je dvojnásobná v porovnaní s uvedenou penou. Čo by ste mi odporučili?
Odpovedať
Profilova fotka
@all Nakoniec použijem túto penu: http://denbraven.sk/pistolove-pur-pen... Dúfam, že bude OK
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?