Protihlukové vchodové dvere - rozdiely v odhlučnení

ahojte, viete mi poradiť najlačnejšie protihlukove dvere do bytu? je velky rozdiel medzi 33 db a 42 db odhlučnenia? diky :-)
Odpovedať
1
2
@luciaone je to tak, ako píše @virnik27 . To znamená, že dvere s útlmom 42 dB tlmia zvuk 8x lepšie, ako tie s útlmom 33 dB
Odpovedať
@jakino dakujem a nejaky typ na take dvere? diky
Odpovedať
@luciaone v dverách sa nevyznám, takže tip ti nedám :-)
Odpovedať
@luciaone najlacnejšiu firmu ti síce neporadím ale chcem ti ju aspoň spomenúť, keďže mám s ňou dobré skúsenosti. Skús si pozrieť firmu Sapeli, oni vyrábajú aj protihlukové vchodové dvere. Majú kvalitné a pekné dvere v ponuke ;-) :-)
Odpovedať
vchodové dvere by som aj ja tento rok chcela vymeniť, avšak ešte som nerozmýšľala či len klasiky alebo protihlukové. aké sú výhody protihlukových dverí? za odpovede vopred ďakujem
Odpovedať
@misutka12 ahoj ;-) ak ti môžem poradiť, tak vchodové dvere sa ti jednoznačne oplatia dať protihlukové. tie dokonale oddelia hlučné priestory a dosiahnú vysoký úžitkový komfort. a ako pozerám v tvojom profile, tak bývaš v byte a tam sa ti zíde kľud. lepšie ako počuť každého suseda ako ide domov a podobne, no nie? pri takýchto dverách sa dá vybrať útlm aký chceš. môžeš dať 27, 32 alebo viacej db. to už je vyslovene na tvojom rozhodnutí. keby bolo na mne, tak by som raz investovala a mala pokoj!
Odpovedať
ja som si objednala 42 db protihlukove ...
Odpovedať
@struknica áno, bývame v byte a preto nad takouto variantov uvažujeme, lebo teraz fakt všetko počujeme a je to otravné :-| a od výšky db potom závisí aj cena dverí? či ako to je?
Odpovedať
@misutka12 ja mam od firma Adlo a pri vybere D1 čo je iba 3 bodove zamykanie ...je 42db v cene..pokial by som chcela vyšší rad ..čiže viac bezpečnostne tak priplatok za 42 db je 200€
Odpovedať
@luciaone adlo nie je zrovna lacne.mame vsetky dvere vo vchode od nich.strasna suma
Odpovedať
@maria123 ..čo je to strašná suma??? ;-(
Odpovedať
@luciaone Ktoré poschodie??? ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@technik007 tie Papiere teraz nemam ale 3 dveriv bytovke....dAlo sa.to.vyuzit.na.nieco.ine...z toho mame jedny tazke.pancierove.ak.nastojis.sumy ti zistim.... A myslm.ze.sa dotycna pytala.na.najlacnejsir.adlo k.nim.nepatri
Odpovedať
@technik007 prizemie... ;-)
Odpovedať
@luciaone Mne presne pred Vianocami namontovali ADLO. Spokojnosť... ;-) Ale samozrejme mohli byť aj lacnejší, no ale čo už, čo som chcel, mám.. :-) A ešte boli v akcií. ;-)
Odpovedať
@maria123 Ja som sa pýtal Teba čo je strašná cena, nie @luciaone zadávateľky fóra.
Odpovedať
@technik007 a kolko si platil...ja mam objednane adlo jumbo D1 trojbodove zamykanie a protihlučnost 42 db....a vychádza to na 780e + asi to bude drahšie o 50e kvoli zarubnam vymontovanie atd...a to mi dali ešte 10% zlavu ..
Odpovedať
@luciaone So zľavou 1500€... ;-)
Odpovedať
@luciaone fúha, tak to si dosť veľa pýtajú :-| ale tak zase ja som toho názoru, že za kvalitu sa oplatí priplatiť. a máte niekto ešte okrem @struknica skúsenosť s dvermi Sapeli? viete mi cca povedať, koľko sa u nich platí za protihlukové dvere? tak na porovnanie by som chcela vedieť, lebo od nich by som už aj dizajn mala vybratý :-D :-D
Odpovedať
@technik007 1500? a to kolko dveri si kupil? kolko teda vyšli jedny dvere ?
Odpovedať
@luciaone ..v ktorej časti si nerozumela??? ;-) Písal som o vchodových dverách na 7.poschodí ;-) v počte 1ks a platil som za ne ako som písal 1500€ presne 1480€... ;-) ako som písal chcel som ich a aj som také dostal 8-)
Odpovedať
@luciaone Prepáč pomýlil som sa v cene....Dám Ti komplet cenník s rozpisom 1.Bezp. dvere BD TENDO OTM 505 759 € 2.Montáž dverí 49€ 3.Kovanie Nerez matný 189€ 4.Vložka oliva 79€ 5.Priezorník Resist Smart GSM 229€ 6.Protipožiarna úprava E45 ------ 7.Zárubňa nová 119€ 8.Demontáž pôvodnej zárubne 69€ 9.Osadenie novej 119€ 10.Tesnenie silik.drážkové 19€ 11. Prah G-603 29€ 12.Dovoz z NR 42€ 13. Zľava 12% zo sumy 1702€ 250€ Celkom 1498€
Odpovedať
@technik007 písal si " so zľavou 1500 € "...reku to je aká velká zlava 1500e :) ;-)
Odpovedať
@luciaone ..Prepáč myslel som zľavu zo sumy 1500€..ale nakoľko som si objednal inú sadu kľučiek aká bola v cene tak sa tá zľava prakticky nulovala a cena zostala ako som písal presne 1480€... :-) Dík za upozornenie 8-)
Odpovedať
@misutka12 no tak to ti verím, že vám ten hluk prekáža. v paneláku strašne všetko počuť, je to hrozné. mne stačilo, keď sme boli rok a pol v podnájme pokiaľ sme postavili. presvedčilo ma to, že by som tak žiť nechcela! ale tak niektorí nemajú na výber a všetko je to o zvyku. áno je to presne tak, že čím viacej db, tým viacej platíš. najlepšie budeš mať, keď si dáš spraviť cenové ponuky a potom aj na základe ceny sa rozhodneš. len daj pozor, lebo nie všetky firmy ponúkajú ozaj kvalitné protihlukové vchodové dvere!!
Odpovedať
a viete vy, ze v panelaku sa aj tak hluk najlepsie siri po paneloch? A nemyslim tym len suseda s priklepkou... Aj to, ze buchaju dvere na vytahu, aj ked suseda vyblakuje na schodisti, aj ked susedove deti bezia dole schodami lahkym krokom srnky trojtonky... Tie dvere su fajn, ale ci az tak pomozu prave tie s velkym utlmom v pripade panelaka to dost pochybujem.
Odpovedať
@struknica vidím, že máš skúsenosti takže o tom už viac nemusíme ani diskutovať. už som si dala vypočítať do niektorých firiem cenové ponuky, tak som zvedavá čo ponúknu :-) @zita19 áno vieme o tom, veď predsa v paneláku bývame, tak presne viem, že všetko je počuť aj cez panely. no ja budem dúfať v to, že aspoň trochu náš byt odhlučnia lepšie dvere. možno som naivná ale za vyskúšanie to stojí. aj tak potrebujeme kvalitnejšie, lebo teraz tam máme len také "papierové".
Odpovedať
@zita19 s tým panelom si trafila klinec po hlavičke. Načo protihlukove dvere nad cca 40dB keď je tam tenký panel všade okolo.... Toto by som Tiez zvážil, nehnat to do extrému... My mame adlo a spokojnosť, ktore konkrétne si nepamätám, stali cca 980€ - dvere, zarubna, kukatko, vlozka kovanie, prah, montáž v roku 2014
Odpovedať
@stefanby keby len panel okolo, ale hlavne stropy/podlahy. Po tom sa hluk nesie... Ked j*bne suseda o poschodie vyssie naprotivny byt dverami, tak to nepocujem cez dvere, ale zazuni strop, zacinka luster a rozklepu sa dvere... :-p A ked jej deti hucia dole schodami, tak sa trase cely panelak. To mi vadi viac ako ked suseda naproti sa medzi dverami vykecava s domovnickou.
Odpovedať
@misutka12 Ja som mal tiež vchodové dvere "klasika papier" o niečo lepšie ako papier ale ako som dal vymeniť dvere ver mi že hlučnosť poklesla aj tesnosťou dverí v novej zárubni..Neľutujem že som si dal namontovať bezp. dvere hoci neboli nejako lacné, ale ako som spomínal chcel som ich mať tak ich mám... ;-) Ja osobne doporučujem výmenu dverí ;-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?