Problém s oknami

Profilova fotka
Chcela by som sa poradit, o aku zavadu sa jedna, ak sa medzi sklami plastoveho okna objavi nejaka tekutina ci voda - vid foto. Dom je cca 2rocna novostavba, ktoru sme zdedili v stadiu hrubej stavby (zaliate podlahy, osadene okna - dvojsklo) a dokoncili. V dome sa kuri od tejto jesene (odkedy tam byvame), je postaveny na juhu Slovenska. Teraz sme si vsimli zatecenie nejakej spinavej tekutiny (vody?) medzi sklami u 5 okien. Viete ma niekto nasmerovat - aka je to zavada, co treba podniknut k jej odstraneniu? Ako jednat s firmou, ktora okna vyhotovila, co reklamovat?
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Zrejme sa jedná o netesnosť medzisklenného rámiku.Reklamovať môžete, len už je to dvojročné sklo.To sa asi nebude dať reklamovať.
Odpovedať
Profilova fotka
@antonmesaros vdaka za odpoved. Sklo nie je dvojrocne, zle som sa asi vyjadrila. Stavba ma od vykopania zakladov necele 2 roky. Skla tam su necely rok. Ako by mala vyzerat kladne vybavena reklamacia? Co tam budu vymienat?
Odpovedať
Profilova fotka
@simsalabim Musia vymeniťalebo opraviť dvojsklo.
Odpovedať
Profilova fotka
Vidim tam datum vyhotovenia 24.10.2011,takze zaruka minimalne do 24.10.2013,takze sikovno reklamovat dodavatelovi,alebo vyrobcovi okien.Dufam,ze ste k domu zdedili aj dokumentaciu k oknam zo zarucnym listom,fakturou,alebo niecim podobnym.
Odpovedať
Profilova fotka
@antonmesaros @zirafak dakujem, ano, mame zdedenu komplet dokumentaciu, s papiermi urcite problem nebude. Len potrebujem vediet, co od nich vlastne chciet. Vymenit skla? Vymenit cele okna? Opravit? Co mame ziadat?
Odpovedať
Profilova fotka
@simsalabim Odstranit spominanu netesnost.Je na firme,ako to spravi,ale urcite ti kvoli tomu okna nevyburaju :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@simsalabim Vymieňajú sa sklá,nie celé okná.
Odpovedať
Profilova fotka
@zirafak @antonmesaros dakujem.
Odpovedať
Jednoznačne výmena dvojskla,ide to rýchlo len treba reklamovať u dodávateľa okien,vidím že sklá sú z Hlohovca neviem či aj celé okná dodávala táto vyhlásená firma,už som mal tú česť po nich opravovať! Trvať na výmene nieje isté či tam vôbec ešte je argón a bez plynu izolujú asi ako staré srobovacie okná!
Odpovedať
@simsalabim a poriadne skontrolovat aj ostatne, ci nerobia to iste
Odpovedať
Profilova fotka
@dodok a vymenit staci teda iba tie skla? Ako tam ten argon dodaju?
Odpovedať
@simsalabim Vymení sa dvojsklo za nové priamo z výrobne. Dá sa Ar aj doplniť, ale to sa asi nerobí.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Pri tejto závade sa menia sklá, argón sa plní vo fabrike doma to nikto nespraví,musia doviezť nové rovnakých rozmerov, výrobca musí mať zákazku a tým pádom vediať aj rozmery alebo si ich zamerá pri obhliadke. Vlhkosť medzi sklami je jednoznačne výrobná závada! Ten rámik musí byť vzduchotesne zlepený so sklom odsaje sa vzduch a napúšťa plynom ktorý tvorí tepelnú a zvukovú izoláciu. Navyše je v rámiku absorbčná látka silikagel ktorá prípadnú vlhkosť medzi sklami odsaje. Podozrievam ale nemám dôkaz že sklá boli iba zlepené bez plnenia argonom a vtedy sa vzdušná vlhkosť v chlade vyzráža a vidieť ju medzi sklami. Túto reklamáciu by mali uznať možno by ste potom mohli uvažovať o doplatení a výmene za trojsklo keďže sa mi podľa fotky zdá že máte široký profil. Doplatili by ste sklo a zasklievaciu lištu. To je tá zvnútra pri skle so šedým tesnením.
Odpovedať
@simsalabim http://www.vrtik.sk/ - výrobca Dajte trojsklo s Ug=0,6.
Odpovedať
Profilova fotka
@dodok @blacksr a nevadilo by, ak by niektore okna v dome mali trojsklo a ine dvojsklo? My sme to dvojsklo zdedili s hrubou stavbou, horko-tazko sme ho dokoncili, lebo my sme stavat nikdy nechceli... Inak vyrobca, resp. dodavatel, je Wincor.
Odpovedať
Profilova fotka
@dodok A tym argonom sa plnia vsetky platove okna? Ci len nejake drahsie? Manzel ma na stvrtok dohodnute s firmou stretnutie....
Odpovedať
Profilova fotka
TEraz pozeram papiere, je to firma Wintec, nie Wincor...
Odpovedať
Profilova fotka
@simsalabim Ak máte faktúru alebo nejaké papiere od okien ,viete z toho vyčítať niečo o zasklení?Mali by tam byť uvedené nejaké parametre.
Odpovedať
@simsalabim Vymeňte iba tie, ktoré máte vyfučané. A ak je dvojsklo na sever, tak dajte trojsklo - inak sa bude rosiť v izbe. Taktiež nemáte istotu, aká koncentrácia Ar je v ňom. Argónom sa plní väčšina izolačných skiel. Ak by dvojsklo nemalo Ar, malo by trochu väčší prestup tepla. Dôležitejšie je ale pokovenie vonkajšej tabule skla v dutine.
Odpovedať
Záručná oprava je výmena za tú istú poškodenú vec. Keď máte na okne dvojsklo, tak dodávateľ ak Vám uzná reklamáciu, tak budete mať dvojsklo. Žiadna seriozna firma Vám to ani za doplatok nevymení. Trojsklá by Vám dali jedine, keby sa už dvojslklá nevyrábali. Trojsklá sa mali dať pri objednáve nie pri reklamácii !!!! Budete radi, keď Vám to vymenia za tie isté na záruku.
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr vdaka za rady. Co znamena "Dôležitejšie je ale pokovenie vonkajšej tabule skla v dutine."? @fefe30 vzhladom na to, ze sme dom s dvojsklami zdedili v stadiu hrubej stavby, pisat o tom, ze sa mali dat trojskla pri objednavke je bezpredmentne.... @antonmesaros manzel prechadza vsetky papiere, aby vedel vo stvrtok s nimi jednat. Stavbu realizovala stavebna firma na kluc a ten Wintec pre nich osadzoval a vyrabal tie okna. Takze Wintec je vlastne dodavatel okien pre stavebnu firmu, ktora ten dom stavala pre nasich pribuznych a ktora ho, po dlhsej prestavke, kym nebola stavba legalne nasa, aj dokoncila.... stretnutie je so stavebnou firmou aj dodavatelom.
Odpovedať
Profilova fotka
Je to veľmi zložité laikovi vysvetliť.Pokovenie je dôležitejšie s ohľadom na tepelný prestup.To sklo ktoré máte namotované pracuje na základe niekoľkých fyzikálnych javov.Sklo je z vnútra pokovené je na ňom nanesená jemná vrstva oxidu síry (vzorec si nepamätám) o hrúbke niekoľkých atómov.Niečo, ako zadymené sklo.Táto vrstva odráža tepelné vlnenie do priestoru odkiaľ prichádza(zabraňuje úniku tepla von a dnu).Druhá vec to čo je pokazené na tých vašich oknách.Do medzisklenného priestoru sa napúšťa suchý plyn Argón .Suchý preto, aby voda v ňom obsiahnutá nekondenzovala na vnútorných stranách tablí.Tento plyn je ľahšía redší ako vzduch .Riedky vzduch je potrebný preto ,že v priestore užšom ,ako 16mm vzduch necirkuluje ,neprúdi teda nemôže opachovať vonkajšiu tabulu skla a vnútornú, tým izoluje teplo.Ak tam tento plyn nieje a je tam obyčajný vzduch tak to okno potom nemá také termoizolačné vlastnosti, ako by malo mať.Bude vám cez to sklo premrzať interiér .Spálite moc plynu na vykúrenie interiéru.Okná budete reklamovať u fa Wintec.
Odpovedať
Dnes sa plnia argónom prípadne iným inertným plynom všetky zasklenia,ak by tam nebol tak by nemalo trocha väčší ale PODSTATNE väčší prestup,teda horšie izol.vlastnosti. Pokovenie tzv.Heat mirror teda tepelné zrkadlo odráža časť tepla späť. Výmenu som navrhoval len preto že to je možnosť za málo peńazí využiť tú možnosť podstatne zlepšiť vlastnosti okien. fefe3O práveže žiadnemu slušnému dodávateľovi by nerobilo problém vyhovieť zákazníkovi keď mu už spôsobil svojou nedbalosťou ťažkosti. Montujem okná 12 rokov takže viem že to nieje problém ak má takéto okná v ponuke. Výrobcovia okien si sklá objednávajú u subdodávateľov takže nieje dôvod neobjednať 3sklo. Práca pri montáži je okrem vyššej váhy úplne rovnaká.
Odpovedať
@simsalabim Pán Mesároš to už vysvetlil, už len obrázok doložím: dvojsklo má 1 pokovenie: http://www.askpcr.cz/admin/files/o-sk... (protislnečné majú dve, ale to je iná kapitola) trojsklo: http://www.tospur.cz/userfiles/image/... A hlavne rámček vnútri skiel po obvode vyslovene pýtajte INÝ NEŽ HLINÍKOVÝ !!! Aby sa nedialo toto už pri teplote ľahko nad nulou vonku: http://www.stavebnictvi3000.cz/obr/cl... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr @antonmesaros @dodok takze firma zareagovala okamzite a pozitivne, boli sa na to pozriet este skor ako bolo povodne naplanovane. reklamaciu uznali a skla vymenia za trojsklo a to so zlavou. Este stale sa spamatavam zo soku :) Lebo takyto pristup som na Slovensku necakala. Prekontrolovali aj oni vsetky okna, zda sa, ze to robi iba tych 5 okien, co sme si vsimli aj my, ostatne vyzeraju OK.
Odpovedať
Fajn,ale blahoželať budem až keď to zrealizujú! :-) :-) Mám svoje slovenské skúsenosti.No keďže je zima a okien sa vyrába málo do dvoch týždňov by ste to mali mať... Hlavne nech vám ich potom poriadne naštelujú lebo výmenou skiel sa často rozladí pôvodné nastavenie!
Odpovedať
Profilova fotka
@dodok okna vymene! Neviem, ci sa mi nesniva...som este stale na Slovensku? :-p
Odpovedať
no , asi to bude najskôr tým , že je zima a majú menej práce , dobre vyzeráš a podľa nicku vieš aj čarovať ;-) ..Neboj , Slovensko sa znova prebudí na jar..
Odpovedať
Profilova fotka
@slowhand alebo na nich tak zaposobil manzel :-p
Odpovedať
Blahoželám.Sú to tie trojsklá a koľko bol doplatok? Ak je manžel veľký,silný a má hnusný vražedný pohľad tak to vyriešili určite preto tak promptne! :-) :-) ;-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?