Problém s oknam

Zdravím. Staviam domček a tento týždeň mi majú osadzať okná, no ja som zistil nasledovný problém. V prekladoch nad oknami sme nechali 16cm na hĺbku priestor pre podomietkové žaluzie. Teraz som zistil, že sme vlastne zbytočne nechali tak veľa priestoru, keď idem zatepľovať 12cm polystyrenom. Ak chcem okná osadit čo možno najbližšie k vonkajšej strane tehly, tak mi nad oknom vznikne prázdny priestor. A okno nebude hore ukotvené. Nie som stavbár, ako by ste to vyriešili. Kotví sa okno aj hore, do prekladu? Lebo som uvažoval, že ten prázdny priestor nad okno, by sa vyplnil styrodurom, len do neho sa nebude dať kotviť. Ďakujem za každú radu :-)
Odpovedať
Tá foto je samozrejme staršieho dáta a slúži len na ilustráciu :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@pivkes Najskôr by som postrhával tie XPS z ostení okien a ostenia vyspravil maltou alebo lepidlom dohladka a napenetroval pred montážou okien.
Odpovedať
Profilova fotka
@pivkes To máš 100%-nú pravdu. Tiež mi tam heluzák najskôr núkal hentie preklady na zapustené kastlíky, ale keďže ja som dával 20 cm izolantu, bolo mi jasné, že to musí ísť až pred preklad. A čo s tými dierami...? Ja by som tam úplne v pohode dal drevené hranoly. P.S. Nie je 12 cm izolantu málo....?
Odpovedať
@pivkes proste pouziju dlhsie kotvy, tie co sa zacvakavaju do ramu okna...
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, daj tam styrodur alebo PIR dosku. Pri montáži okien použijú montážne plechy, ktoré sa nacvakávajú na okno a v pohode to ukotvia do prekladu. Keď tak kukni môj album, tiež to tak mám a niekde tam je vidieť aj tie montážne plechy.
Odpovedať
Dobre ti radia XPS, kúp si k nemu jedno montážne lepidlo a do obeda máš hotovo.
Odpovedať
Profilova fotka
vidis a ani to take tazke nebolo :-)
Odpovedať
Dakujem Pani. Ano tak to urobim, do prekladu pojdu nejake montazne plechy, do bokov okien turbo sroby a na vrch sa dolepi styrodur. Este mi povedzte, ze pri osadeni okna 6cm od vonkajsej strany tehly mi vychadza vnutorny parapet 30cm. Nie je to vela? Nebude to zvnutra domu blbo vypadat? Dakujem
Odpovedať
@pivkes nie, ak bude parapet pekny
Odpovedať
Parapet bude biely.
Odpovedať
@leonardom Firma ktorá stavia tie domy, dáva štandardne 7cm, ja som si priplatil aspoň na 12cm, inak aj každý sused ma len 7cm.
Odpovedať
Profilova fotka
@pivkes Nezastal tam u Vás náhodou čas....? Dnes sa už bežne dáva 20 cm izolantu na fasádu. A tie okná sa takisto dávajú trochu inak - kotvia sa až na úroveň fasády. Pogooooooooogli si trochu, čo píšu weby výrobcov okien. 8-( A že budeš mať znútra hlboký parapet...? Veď to je práve veľmi pekné a praktické (na rozdiel od panelákových parapetov na ktoré nič nepoložíš). Musíš si však uvedomiť, keď rozmýšľaš o hĺbke parapetu, že tu ešte bude hĺbka okna - cca 10 cm. ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@leonardom Ale na uroven okien nemozem dat, pretoze na podomietkove zaluzie potrebujem min 14 cm, a ked ma zateplenie 12cm, tak to nevyda. Ale dakujem, teraz su moje obavy rozptylene, ked je v pohode 30 cm parapet, tak ok :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?