Priestor pod 3m oknom

Profilova fotka
Ahojte, potrebujem radu ako dalej? Oknari mi spravili ram okna 18cm + (3cm lista spodna) od zeme (18cm ide skladba podlahy cize to je ok), ale teraz mi tam ostal priestor kt. neviem ako mam vyplnit. Mam dat 2 dosky a vyliat betonom? Alebo existuje lepsia metoda? pod oknom sa nachadza este 3cm taka plastova lista mozem beton zaliat zarovno okna? (utopit 3cm listu do betonu?). Prikladam zopar foto. Dakujem pekne za rady.
Odpovedať
Profilova fotka
upresnim ze tie podkladove tehly maju 18cm vysku a ta seda lista na kt. je okno (sucast okna) ma 3cm.
Odpovedať
Profilova fotka
tu listu urcite nezalievaj, po takom velkom okne pri dazdi steka dost vela vody, najskor si premysli, ako to vyriesit s vodou - ci tam date parapet (da sa vlozit do tej listy), alebo napojit hydroizolaciu, a ako. Detto pod to okno, nie je tam ziadna hydroizolacia. A pozeram, ze hydroizolaciu nevidim ani pod murmi... alebo sa zle pozeram? Alebo to je pod nejakou vrstvou betonu? Ak to dotrhane, co tam trci pod oknom, je hydroizolacia, ako ju chces napojit na zvislu hydroizolaciu? Mate dost nizko teren, ako to planujes riesit s vodou, napriklad pri topeni snehu, aby vam od nej nevlhli mury, pripadne nesla dovnutra? Inak, pod to okno staci nechat tie tehly, a dat tam okolo nich cokolvek, na co sa da prichytit hydroizolacia, napr. ytong, dalsie tehly, mozno aj styrodur by sa dal dat. Beton velmi nie, ten spravi tepelny most. Ale ak si to premyslis s tym tepelnym mostom, aby si ho eliminoval, moze byt nakoniec aj ten.
Odpovedať
@petko_sonka ten podklad pod oknom mal byť vybudovaný pred osadením okna. Okná sú staticky správne podopreté a riešenie je taký hybrid normálneho a pasívneho domu, ktoré sa snaží minimalizovať tepelné mosty. Nevideli sme PD takže rady od brucha môžu byť aj kontraproduktívne, ale dal by som tam izolant a čo bude ďalej napovie pohľad do PD.
Odpovedať
@margarita to potrhane je predpokladam geotextilia, hydroizolacia je to zlte pod tym... na to domurovane ci ake miesto bude treba ukotvit poplastovany plech a hydroizolaciu navarit na neho.
Odpovedať
Profilova fotka
Ano to zlte je hydroizolacia kt. je vedena pod celym domom (tzv. vana) a to potrhane je geotextilia. Ide o to ze to okno nieje moc pevno ulozene na tych tehlach a do zakl. dosky nemozem vrtat koli hydroizolacii. Co sa tyka vody tak bude to riesene ako pisal @gashtaan cize na tu 3cm listu z vonkajsej strany sa da poplastovany plech a izolacia sa navari. Ak by som dal 2 dosky a zalial betonom vznikne mi tepelny most aj napriek tomu ze tam bude ta hydroizolacia? Prip z vnutornej strany opriem o dosku 5cm styrodur. Poradte prosim.
Odpovedať
@petko_sonka myslis, ze tepelny most to prestane byt, ked tam budes mat milimetrovu foliu? :) Tepelnemu mostu sa uz v takomto stave nevyhnes... Predpokladam, ze ked mas okna osadene na vonkajsej hrane muru, budes ten spodok este zateplovat... akou hrubkou? Ja som pod taketo okno dal este podkladove profily, takze je polozene az na zakladovu dosku... z jednej strany som ich obetonoval, z druhej okno drzi poter. Tiez som maturoval, ako to spravit co najlepsie, ale aj tak to bol problemovy detail. U mna to bolo o to horsie, ze hydroizolaciu som mal zahnutu az cez zateplenie vonku: http://www.modrastrecha.sk/blog/gasht... Mal si tam mat nieco taketo pod oknom: http://www.smprodukt.cz/images/fullim...
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan presne tak len teraz uz je nekoro na ten podkladovy profil. Nakoniec to spravim tak ze tam podlozim 7.5cm porfix a doklebrujem. Zvonka navarim hydroizolaciu na vonkajsiu okennu listu a ked sa bude robit terasa tak ju oddelim aspon 10cm styrodurom... len neviem ci to ten 7,5cm vydrzi, pretoze tie okenne ramy niesu fix ale sklada sa z dvoch dielov. Postuúne ako tam budem davat ten porfix tak povytahujem tie podporne tehly... co myslis?
Odpovedať
@petko_sonka a nemozes tam dat hrubsi porfix s tym, ze do neho potom to okno ukotvis nejakymi L-kami o tu spodnu listu okna? Mozno potom do toho profixu urobit drazky a zaklebrovat do neho nejake roxory... predpokladam, ze spodok toho okna dost pruzi. Aj ked, dole mas beton, ked prilepis porfix k nemu, mal by drzat aj bez roxorov... ja som na hydroizolacii beton nemal, takze tie tvarnice by na nej klzali. Inak, neviem ci ytong nema lepsiu lambdu ako profix...
Odpovedať
@petko_sonka ked tak pozeram, to tam mas skoro 2m siroke otvarave kridlo? Sa cudujem, ze ti taketo kridlo neodmietli oknari vobec vyrobit - to uz bude mat riadnu vahu.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan Ahoj, dlhsie som tu nebol pretoze som makal... nakoniec som to spravil takto: kupil som 100mm porfixy kt. som nalepil pod okno na kleber a cele som to po tu plastovu listu dobre zaklebroval... v mieste kde sa ramy spajaju som kupil 100mm kruby preklad porfixovy z toho som po dlzke urezal a osadil na kleber... vsetko som to este "zakajlovat" umelou hmotou...take pasiky som si nastrihal a povkladal do spar. Prilozim zajtra aj foto... snad to bude teraz drzat... a este tam navrtam ako je ten preklad sroby poriadne aby to drzalo :) ps: ono to 2m okno su vlastne 2 kridla cize cele okno su 3 kridla.
Odpovedať
PHONOTHERM 200 RG 500 podkladový profil pod terasové presklenia Pouziva sa na to aj toto...daj si do google ;-)
Odpovedať
@scot05 uz sme sa tu o tom bavili... vie, ze to tam malo ist ale uz je neskoro.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@gashtaan vidim ze je uz neskoro....len som chcel do buducna napisat PRESNY nazov podkladoveho materialu ktory sa na to pouziva....nikde sa tu ten nazov nespomenul.. :-)
Odpovedať
@scot05 tych profilov je viac druhov od roznych vyrobcov, tu ide o tu pointu, ze take nieco tam malo byt...
Odpovedať
Profilova fotka
presne tak... ako vravite :) uz je to zamurovane a zaklebrovane :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?