Pretesnenie plastových okien - zvládneme to sami?

Ahojte, mozme si aj sami pretesnit plastove okna? Firma nam vypocitala cez 200€ to sa mi zda strasne vela, pretesnoval si ich niekto sam? Ci treba radsej odbornika na to?
Odpovedať
@candii nie je to problem, len treba na nete kupit ten spravny profil, stare vytiahnes, nove navlecies, spoj sa nechava na hornom rame okna. Jedno kridlo robota na 10 minut
Odpovedať
ako sa može niekto vyjadrit či to je vela alebo malo ked nikto ani len netuši kolko toho je... zhananie tesnenia je neaky čas, tesnenie niečo stoji, a potom robota niečo času tiež zaberie. tak možno sa neoplati robit si to sam ...ako komu... a možno ti oknari aj kuknu na okna a niečo zošteluju popritom...
Odpovedať
@martinmatko ona sa ale nepyta ci je to vela, ona oznamuje, ze to je vela... precitaj si otazku este raz, dvakrat...
Odpovedať
@martinmatko myslim ze 3/4 sumy je robota ako cena za material. A teda vyse 200€ len za pretesnenie, sa mi zda vela, OK keby este spravili nejaku udrzbu, budis. Ale toto je cisto cena za pretesnenie a pochybujem ze ak by bolo este nieco aj dostelovat alebo vymenit spravia to zadarmo. Radsej si zistim po kolko ide take tesnenie a spravime si to sami.
Odpovedať
Taketo otazky sa pytaju ludia co na to nemaju bud vedomosti, alebo peniaze, pricom sa tento stav v dohladnej dobe nezmeni. Druha vec je ci to i realne potrebuje.
Odpovedať
@candii v prvom rade si zisti cenu tesnenia a ci ho vies vobec zohnat v malom mnozstve (originalne su v 300-500m kotucoch) a mozno zistis, ze tych 200€ nie je az tak vela.
Odpovedať
@rkorba pozri, keby si mi radsej odpovedal na otazku namiesto konstatovania. Peniaze mame ale kazdy kto ma deti, vie, ze kazde € je dobre. A nebudem ich vyhadzovat na nieco co si vieme doma spravit aj sami. Takze pokial nemas mi co k danej otazke povedat tak prosim, keby si uz nekomentoval lebo z tvojich odpovedi nemam ziadny uzitok. Dakujem.
Odpovedať
@candii Ak si vieš zohnať správne gumové tesnenie, tak ušetríš na cene práce. Ale zabiješ tým 2 dni. Ja som doplňoval tesnenie do okien pred 15 rokmi na bytovke. Je to dosť prácne zastrkávať tesnenie do rámu.
Odpovedať
@candii tiez myslim. ako fajn doprajem,dam zarobit,ale ak na to nemam,tak si to musime urobit sami. trosku zrucnejsi clovek zvladne pretesnenie. napozerajte par videi,ak nie ste domaci kutilovia a urcite to zvladnete. a k tomu tesneniu,co sa tu niekto obava,kazdy vyrobca okien ti preda. my sme kupovali priamo u vyrobcu okien,lebo sme potrebovali pretesnit 2 starsie okna v pivnici a nemal s tym problem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?