Prerobenie otvaravo sklopneho okna

Da sa nejako jednoducho "nastavit" plastove okno, ktore sa da aj otvarat aj vyklapat nastavit tak, aby sa dalo LEN vyklapat?? Ak chcete vediet pozadie, tak mam na poschodi jedno okno ktore je az po zem, ale je predelene vodorovne a otvarat sa da len vrchna cast. Spodna cast ma vysku 90cm a mam problem pri kolaudacii lebo norma je 100. Ano maju pravdu, ale potrebujem to nejak vyriesit docasne. Este moznost je vymontovat klucky a povedat, ze okno je napevno. Ale toto riesenie sa mi nepaci. Vdaka za radu.
Odpovedať
Kebyze das provizotne zabradlie? Asi zvnutra, lebo do fasady vrtat nebudes a na stene skor zamaslujes dierky po vrutoch. Nemusi byt ani nejak moc sofistikovane. Mozno postaci aj plotovy dielec z MM. Na tych par dni.
Odpovedať
Toto je celkom zaujimave: https://www.mall.sk/detske-zabrany/ba... Len drahe, a neviem ci by to uspelo u kalaudacii.. mozno ked budem mat deti tak si to aj kupim.
Odpovedať
@lukas1115i toto sme dali my na okna ked vnuk zacal byt samohybny https://www.ikea.com/sk/sk/catalog/pr...
Odpovedať
@lukas1115i https://www.okna-hned.sk/prislusenstv...
Odpovedať
@lukas1115i Existuje veľa riešení, nie všetky sú u nás dostať kúpiť. Napr. tu máš okrem už spomínaných pár tipov: http://www.orleanslittleleague.info/1... Väčšina sa ale upevňuje na rám skrutkovaním, takže po odstránení tam zostane diera. Mne ešte napadá jedna možnosť. V ráme okna sú také kovové zarážky, o ktoré sa opierajú kolíky, ktoré sú v krídle okna a pohybujú sa pri otáčaní kľučkou okna. Možno by sa dali tie zarážky na spodku rámu (dočasne) tak premiestniť, že by sa okno iba vyklápalo a nie otváralo. Teraz si neviem narýchlo vybaviť, ako je to tam rozmiestnené, ale myslím, že by to šlo.
Odpovedať
@lukas1115i alebo taketo: https://www.klucka.sk/klucky-na-okna/...
Odpovedať
@andyno @chrobak7 @zita19 Vdaka vsetkym, nieco si vyberiem z toho
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?