Prehnuté okná

po pol roku byvania v dome sme cez zimu zistili ze mame skrivene okna ramy okien.mame 3sklo.Boli ako luk hlavne teda velke terasove dvere vymenili nam ramy okien .teraz som prisla nato ze to mame aj na malych oknach a vsetkych a plus uz sa znova asi po mesiaci krivia aj tie balkonove dvere.Volala som firme co nam stavala dom na kluc a vraj to budu riesit reklamaciou.ale oni maju podla vsetkeho vplane vymenit znova iba ramy okien nie cele okna .
Odpovedať
neviem ci to je dost dobre vidiet na tych fotkach
Odpovedať
Profilova fotka
Strýko má to isté a pekne mu fučí v zime - Made in Poland
Odpovedať
Profilova fotka
@tensy Mohla si napisat firmu, znacku, meno ramu..
Odpovedať
ono je to obtiazne lebo vsetko to zastresuje firma a poslali sem okna aj mi povedali odkial ale montoval to jeden najaty pan ktory prebral okna a sam ich namontoval.cize tu ani firma nebola.ale to nieje moj problem ako a kde to budu riesit .len som maxi vytocena.fuka normalne tade cez panty.moze byt problem v zlom osadeni?
Odpovedať
Profilova fotka
Super kednevies odkial a co mas :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@tensy daj do IP aka firma to je pls , inak podla fotky to este nie je na kompletnu vymenu. Nezda sa mi zeby to bolo prehnute viac ako 8mm. Meria sa to od stredu. Nie takto vodovahou. Vodovaha ukaze nerovnosti, aj my sme si mysleli.. ale od stredu sa meria smerom hore a od stredy smerom dole a tam ked je rozdiel viac ako 8mm pri balkonovych dverach, oknach... pri rozmere vacsom ako 100x200.
Odpovedať
je tam urcite v strede cez pol cm
Odpovedať
Profilova fotka
@tensy nemyslim prehnutie v strede... meria sa to od stredu do vodovahy, na co maju specialnu masinku na meranie... cize doma to nepremeras... do stredu to namontovali a na vrch meraju, to iste smerom na spodok a ten rozdiel :) .. my sme mali v strede takto ako merate vy cca 1.2cm a bolo to o 2mm viac nakoniec ako je pripustna max. tolerancia
Odpovedať
no ak by to teda neriesili da sa to nadstavit aby nam nefukalo aj ked uz pridavali po dva panty na kazde okno.uz som z toho nestastna.
Odpovedať
Profilova fotka
@tensy nam tiez pridavali aj panty, aj posuvali zamky, aj 4x nove tesnenia , nove vyplne... a stale sa to pokazilo. No teraz je snad uz dobre.. klop klop, tak drzim palce.. budem sledovat clanok som zvedavy...
Odpovedať
a co zmenili na oknach ze je to teraz ok
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@tensy niektore sa museli menit cele - okna(okrem skla) a aj cele ramy. Niektore sa museli vyrovnavat masinou, ktoru na SR nemaju a bola dovezena v ramci reklamacie z nemecka z vyroby. To sa nejako nahrieva pod urcitou teplotou a rychlo ochladi... uplna zlozitost.. tu je to na foto: http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/a... ps: daj tam @ a meno,resp. ze odpovedat lebo neviem ci odpises alebo nie potom
Odpovedať
@andyfoto ok dakujem idem kuk.len velice pochybujem ze toto by pre nase okna urobila nasa firma :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@tensy tak u nas museli ako som ti spominal, uz to bolo v zalobe ...
Odpovedať
@mimo33 prečo by ju malo zaujímať odkial sú materiály na jej dome? preto si kúpila dom na kľúč aby sa o to nemusela starať. Chce funkčný dom a to je celé. aj tak je všetko z číny, rumunska alebo turecka, čo že je na tom nemecká nálepka? @tensy je to divné, to vyzerá ako by mali oslabenú výstuhu, ak by to bolo krivé jedna vec, ale ak to netesní tak to musí preč. A rámy sú tiež krivé alebo len krídla? možno že rámy meniť netreba (vieš čo to bude za bordel?). Tu asi nepomôže nič len prúdiť, prúdiť a prúdiť jedine, že sa zistí ako sa tak okná môžu skriviť a kto to zapríčinil.
Odpovedať
zatial co som merala tak ramy su ok.len niesu schopny prist z firmya pomerat si to .
Odpovedať
Profilova fotka
@zeldom ano ked si nieco kupujes nema ta co zaujimat najdolezitejsia cast na dome. Ani okna ani kotol. Nic. Proste chces funkcny dom :-)
Odpovedať
Mohla by si napísať aspon aký je to profil okna, kovanie, skla, ....... firmu nemusis aby to nebolo nejako zneuzite. :-)
Odpovedať
@mimo33 a projektová dokumentácia je načo? tam nemáš popísané parametre? a laik im aj tak nerozumie, ale vie že to musí byť bezpečné, pekné a ak požaduje aj úsporné. Ja viem, že na slovensku sa všetci vyznáme vo všetkom (ale bohužiaľ v ničom poriadne), ale na to aby som použil NB nemusím vedieť kde a kto vyrobil CPU.
Odpovedať
mame troj skla.profil zistim ako?a kovanie odfotim vraj to je ok.
Odpovedať
Profilova fotka
@drift506 povodne sa mi nechcelo ani odpisat..ale neda mi to... ak by si si pozrel moj fotoblog, co si si asi nepozrel zistil by si odkial mam tie poznatky o ktorych ty za 9rokov ani paru nemozes mat :D ... okna su nemeckeho profilu, tak preto to cele riesili nemci. Boli poskodene, ako.. uz sa mi nechce ani pisat. Kedze bola spisana a podana zaloba, privolani sudni znalci, testy cez TSUS a kontrola SOI, tak iste poznatky o vysledkoch mam, kedze mam vsetky technicke spravy o prehnutiach netesnostiach, vyplni a konstrukcii komplet dodanych vyrobkov. Pozdravujem a prajem pekny den
Odpovedať
Profilova fotka
@drift506 nič konkrétne,daj aká je to značka :-) :-D :-D ono je to obtiazne lebo vsetko to zastresuje firma a poslali sem... :-D :-D normálne v plaste je AL alebo FE profil,takže sa toto nemôže stať. :-( nebolo to prehnuté ked to už namontovali? mohlo by to byť zlým skladovaním :-S
Odpovedať
mame to uz namontovane rok teraz.cez leto sme sa nastahovali a vtedy som si to zacala vsimat ale jasne ked bolo uz chladno tak zacalo tahat a vykrucat velke terasove dvere.tie boli menene a teraz zacalo tahat cez okna aj napriek tomu ze pridavali panty..odmerala som to prilozenim rovnej novej vodovahy a vsetky okna su ako luk.
Odpovedať
Na prvej fotke je viediet aj volnym okom ako je to prehnute.a na druhej je jedine cislo viditelne ktore je na okne
Odpovedať
a toto som odfotila na kovani
Odpovedať
Profilova fotka
@tensy moc to vidno nie je.. ale predsa nieco.. aku mate farbu z exterieru okien? jedna jedina farba toto robi zevraj.. teda nas chceli na to ukecat
Odpovedať
@tensy tie cisla hovoria o skle a jeho tepelnoizolacnych vlastnostiach. Nazov profilu by mal byt napisany priemo na nom nikde po obvode malym pismom. Niektore profily to ale nemaju. Mala by si to mat urcite napisane v zmluve.
Odpovedať
Profilova fotka
@tensy ale teraz som si cital opat popis k diskusii.. neviem a nevidim ziadnu otazku, o co sa konkretne jedna. Ci to reklamujes, ci chces reklamovat, ci je to uz reklamovane a neriesia to, alebo to riesia a caka sa ? Alebo skor cakas radu co mas robit?
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?