Prefukuje nám cez okná

Ahojte, potrebujem surne poradit, lebo uz som zufala. Uz 3x som volala ludi, koli oknam, pretoze stale mam pocit ze prefukuje cez ne a to po celom obvode okien az u 5tich okien. Stale ked technik pride, za 3 sekundy "nastavi okna" a povie, ze hotovo. Ale ja stale citim ze to prefukuje. Uz na mna pozeraju ze mi sviha, ked im vravim, ze skuste, tak oni stale ze nic necitia :( Skusala som rozne triky ako to dokazat, ale ta hnusoba sviecka sa ani nepohla. Ale vecer, ked je veterno veje jak blazniva. Som unavena z toho natahovanie, a rozculuje ma to, ze na mna divne pozeraju. Ako to mate so svojimi oknami?
Odpovedať
Profilova fotka
skús to natočiť na video....aj nám v byte po...ali okná,keď mrzlo,ráno bol na parapete ľad a vlhké fľaky v rohoch na stene...som to pofotila a potom nám to prišli opraviť.....
Odpovedať
@tatianabk Vložiť papier do zavretého okna. Ak ho vytiahnete, je to zle. Vedeckejšia metóda: dať si urobiť Blower door test. Stojí 200-300 €.
Odpovedať
Ja mám tiež okná na figu namontované. Teraz na jar to idú premontovávať. Mám okná montované na pásky, neprefukuje cez ne, ale len preto, že tam tie pásky sú. Inak PUR peny je okolo okien asi tak na 40%. Odhalila som to až po odtrhnutí pásky. Myslím si, že u teba je ten istý problém. U nás montážnici dali rýchlo trochu peny zvnútra pri montáži, ale to, že z druhej strany je 5 cm prázdno, to ich netrápilo. Ešte že nám nerobili obmurovku ostenia a prišla som na to. A to montujú okná 10 rokov. Chudáci ľudia, ktorí na to prídu až po niekoľkých rokoch, keď majú všade naokolo plesne. Hoci si niektorí myslia, že sa im to rosí len kvôli zvýšenej vlhkosti po montáži plastových okien, nie vždy je to tak. Držím ti palce, nech to dobre dopadne.
Odpovedať
@blacksr hmm ten papier vyskusam, ale mne fuka aj z hora.Snad ho tam gravitacia neudrzi. Ja uz som zufala z toho a okna boli drahe jak fras.
Odpovedať
Tak ako píše viki13 si myslím, že problém môže byť v zle urobených špaletách. Treba na nich tlačiť. Ty si im dala svoje peniaze a určite nie ľahko zarobené. Ak fučí, tak fučí. Nech zistia čím to je a dajú to do poriadku. Nie je umenie prísť a dotiahnuť okná keď zákazník povie, že fučí. Ale najskôr zistím, kadiaľ fučí a až potom sa snažím niečo urobiť. Nechce sa mi veriť, že po 3 dotiahnutiach by stále fučalo cez tesnenie. Teda ak to dobre dotiahol.
Odpovedať
@tatianabk Skúste povkladať na každú stranu krídla a poznačte si, na ktorom okne a v ktorom mieste sa tenučký papier takto ľahko pretiahol zavretým oknom. Potom to predviesť servisákovi, po oprave to zase pred ním skúšať a pokiaľ to bude nevyladiteľné, uplatniť reklamáciu v tom zmysle, že Vám to vymenia. Predpokladám ale, že bude treba aj ten BD test, primitívny papier asi nepostačí... Potom pohroziť právnikom a aj to naozaj cez neho riešiť. Predpokladám, že záruka ešte trvá.
Odpovedať
Hej, súhlasím aj s @viki13 , že miesto netesnosti môže byť práve špaleta. Tam to ale dokážete jedine tým BD testom.
Odpovedať
Ked bude vonku vietor, tak na naprotivnej strane od zlych okien otvorte okno, aby vznikol prievan. Potom si natocte cimkolvek tu sviecku pri okne, kde to tiahne. Teraz v aprili nebude ziadny problem si pockat na veterny den. Nam to pomohlo.
Odpovedať
Profilova fotka
Zle nastavený prítlak krídla okna je nereklamovateľná závada.
Odpovedať
skuste sem pisať normalne nazvy firiem s ktorymi ste nespokojny nech maju reklamu MAJSTRY.
Odpovedať
@antonmesaros a to zas prečo? načo mi je okno ktoré netesní?cez správne osadené a namontované nesmie prefukovať
Odpovedať
@antonmesaros Zle nastaveny priklad je nereklamovatelna zavada? To snad nemyslis vazne. Dufam, ze nemas/nepracujes pre firmu s oknami. Tak ja zaplatim nenormalne peniaze za okna a ked je zly pritlak tak si mam zase niekoho objednat? To si dufam srandoval, lebo prvy april uz bol.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@tatianabk Neviem prečo je to tak ,ale je to nereklamovateľné(tiež sa mi to nepáči).Pozor na slovíčka.Ja som nenapísal ,že prefukujúce okná sú nereklamovateľné.Nereklamovateľný je len zle nastavený prítlak krídla.Kedysi som robil s oknami.Firma vám to môže opraviť nastaviť ale nieje na to nárok.Na súde by ste prehrali.
Odpovedať
@tatianabk budes sa s nimi natahovat a nakoniec zistis, ze mozno ani nevedia ako to maju opravit. Nebudu to po sebe opravovat, lebo tym by uznali svoju fuserinu, museli by to spravit zadarmo, dlho by to trvalo a pan podnikatel touto zakazkou nezarobi ani na biedny liter benzinu do svojho BMW-X5. Takze nakoniec si to budes musiet poriesit sama. Bude ti tam posielat "technikov", ktori sa v tom povrtaju, zahrkaju naradim az kym ta to neprestane bavit. Ak som dobre pochopil, tak ti fuci okolo ramu okien? Ci tesnenim okolo kridiel? To je rozdiel.
Odpovedať
@antonmesaros Sorry som nahnevana koli tym oknam :) Kde je napisane, co sa da a neda reklamovat ? Je na to nejaky standart?
Odpovedať
@kanvor ano fuci mi okolo ramov. Ja uz som chcela zavolat inu firmu, ale pre nich to asi nie je zakazka kde mozu zarobit velke peniaze lebo povedali ze sa im to neoplati ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@tatianabk Je to niečo podobné ,ako s autom tiež vám nikto neuzná vyššiu spotrebu ,keď máte podhustené pneumatiky .Takisto ručnú brzdu si musíte dotiahnúť sama ,alebo v servise za poplatok.Robí sa to tak ,že okná sa namontujú a zákazník si preberie dielo(je na to preberací protokol)do ktorého zapíšete prípadné vady ,respektíve ho odmietenete podpísať, prevziať,zaplatiť pokým vady nebudú odstránené. Pri nastavovaní prítlaku zrejme normy počítajú s tým, že tesnenie bude časom strácať svoje vlastnosti bude sa stláčať a čiastočne prestane pružiť.Preto je to nechané na majiteľovi, aby si to ustriehol ,priťahoval ,šteloval sám, alebo aby na to časom volal montéra. Nedávno som bol takto známej upravovať prítlak na oknách.A nebolo to možné .Tie okenné rámy neboli kompaktibilné s kovaním(výrobca z Topoľčian),prítlak na maximum a okná stále prefukovali.Inak všeobecne známa fušerská firma,systém po nás potopa. Okná podobne ,ako na tepelnoizolačné vlastnosti ,majú aj certifikát na neprievzdušnosť.Nesmie cez ne prefukovať.Toto je vždy reklamovateľné.Ale ak by to prefukovanie bolo spôsobené len zlým nastavením kovania (prítlaku),tak by od vás firma mohla žiadať finančnú úhradu za dodatočné nastavenie prítlaku krídiel okna. Asi som vás teraz trochu doplietol ,ale je to presne tak ako som naísal.
Odpovedať
@tatianabk Ano. To je take .. slovenske :-) nas zakaznik, nas pan. Jedna moznost riesenia ma napadla. .. Odfot a daj sem fotku ramu okna ZVONKU. Zmeraj sirku plastoveho okenneho ramu od muru k jeho okraju smerom k sklu. Na boku okna, ostenie zvonku..
Odpovedať
@antonmesaros Ak jej fuci okolo ramu okna, je to jednoznacne fuserina montaznej firmy.
Odpovedať
Profilova fotka
@kanvor Áno.
Odpovedať
@tatianabk neprerábali ám bytovku?- myslím tým zateplenie, ak ano a do vtedy ti fungovali správne okná, a po zateplení uz nie- tak može byť chyba vo výmene parapetnej dosky - vonkajšej
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
ako nastavit pritlak na okne s kovanim aubi titan? dakujem
Odpovedať
@petertatinko Google http://www.si-au.sk/domain/si-au/file...
Odpovedať
Ako to tak čítam tak som rád že som okná montoval zo švagrom, je murár a už osadil nejedno okno, ja som mal na starosti búracie práce, on osadil spolu sme ich dali do úplnej roviny a zafixovali, zapenil, potom som ešte raz prešiel penou ja kde sa mi zdalo menej, nastavili sme krídla aby sa zatvárali ľahko a neboli v sklone. potom sa už len urobili parapety a z vonka z vnútra obložili polystyrénom. Menili sme aj vchodové dvere tak isto len my dvaja, kotvilo sa tak že skôr padne stena ako by sa pohla zárubňa. čo si človek robí sám a s odborným dohľadom tak to je urobené poriadne, čo robí cudzí tak to aj tak vyzerá. A to nevravím že ma to stálo dva 5l súdky piva a pár 1/2l domácej ktoré sme spoločne vypili :-D, samozrejme po práci. Jediné čo som si zatiaľ dal robiť firme je kúrenie ale aj to som na 90% odsledoval a staral sa aby bolo po mojom, bol to známi tak robil presne podľa mojej žiadosti. teraz nám už nikde nefučí a máme teplúčko za nižšie náklady. Ten problém z oknami dúfam vyriešite a ešte by bolo dobré dať vedieť ostatným ktorej firme sa vyhýbať za takúto kvalitnú prácu.
Odpovedať
@fuhrich s takouto montazou by som sa nechvalil. Pokial chybaju parotesne a paropriepustne pasky alebo iny vyhovujuci druh upravy stykovej skary okna s ostenim tak to nemozno povazovat za kvalitne osadenie okna. Cisto zapenenie je nevyhovujuce |-|
Odpovedať
@engineerr je niekde na nete podrobný postup osadenia okien? Tiež by ma to zaujímalo ako by sa to malo správne robiť. Nám tiež nedávali žiadne pásky , zapenili a bolo. Cítim, že medzi rámom a parapetnou doskou fuka, v spoji sa zráža para.
Odpovedať
@engineerr tak to by som sa pozrel na tie tvoje pásky koľko okien ich má na Slovensku alebo v zahraničí, ešte mi povedz načo by mi boli. Ak ich tam ty potrebuješ tak si ich tam daj, ale ja ich nepotrebujem a a ni nebudem potrebovať.
Odpovedať
My mame zapenene iba,ale pytali sa ma ci nechceme pasky.Vtedy som nevedel o com to je a tak budeme buduci rok davat EPS okolo okien zvonka
Odpovedať
@fuhrich to ze ich ludia nedavaju neznamena ze su zbytocne, ale to zjavne nepochopis. @liii celkom dokladne to maju rozpisane tu http://www.arcusinternational.sk/sk/1... http://www.asb.sk/stavebnictvo/konstr...
Odpovedať
@engineerr ked existuju, tak niektori si ich davaju...ked neboli, tak sa fungovalo iba na penu. A predsa ziju...
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?