Prefukovanie okolo vchodovych dveri

Firma mi montovala okna Rehau Geneo este v lete 2013, no az teraz po nastahovani som si vsimol, ze v pravom hornom rohu mi dvere nedoliehaju k ramu a prefukuje mi tam. Po premerani vodovahou som zistil, ze samotny ram je osadeny nakrivo a aj ked som sa snazil nastavit dvere lepsie, nepodarilo sa mi tu medezru eliminovat. Ked som im volal, povedali mi, ze sa na to pridu pozriet, ale az ked budu mat cestu okolo. Ked sa im nepodari dvere nastavit, ake su moznosti riesenia? Neviem si predstavit, ze by ich museli vybrat a osadit znova, kedze fasada, vnutorne omietky su hotove a dvere su osadene az na zakladovu dosku a z obidvoch stran obetonovane :\
Odpovedať
@gashtaan Ziadne ine moznosti nie su. Ak su zle osadene musia ist von. Alebo sa zmieris s tym, ze ti bude cez ne fucat. Co pri plastovych dverach po case nastane tak ci tak :-|.
Odpovedať
krutenie plastovych dveri je velmi caste, dokonca obcas su problem aj hlinikove a drevene. Doteraz som nepochopil, aku funciu maju plastove dvere, ked sa daju za par sekund vykopnut z ramu.
Odpovedať
@peto99 dvere plnia funkciu vchodu do domu, nie su urcene na vykopavanie z ramu...
Odpovedať
@gashtaan Podali ste pisomnu reklamaciju u toho dodavatela.Ak nie tak to urobte a zo zakona vam musia prisť odstraniť zavadu.
Odpovedať
@danculd rozmyslal som nad moznostou, ze by sa teoreticky dalo vymenit tesnenie za nejake hrubsie, ta medzera ma asi 1mm, tak aspon ciastocne riesenie... kazdopadne, nikdy nepochopim, ako to, ze ziadny z robosov nevie pouzivat vodovahu - ci robia okna, omietky ci plot... ved to nie je raketova veda :\
Odpovedať
@plynroz jedna vec je odstranit zavadu, druha vec je, ked to bude vyzadovat znicenie vsetkych veci naokolo.
Odpovedať
@gashtaan Ked budu musieť dvere vybrať a osadiť znova mali by dať všetko do povodneho stavu.
Odpovedať
@gashtaan paci sa mi tento humor ;-) . Dvere mohli byt osadene dobre, ale casom sa skrutili. To je dost bezne. Nielen u plastovych dveri. Aj mne prefukuje cez dubove dvere, a raz sa nedali ani otvorit. Pol dna sme cakali v zime vonku :-( . Fasada je tiez hotova.
Odpovedať
@plynroz teoreticky ano, ale ja si to prakticky moc neviem predstavit, ako by sa dala opravit takto narusena fasada aby bola ako predtym... to uz proste bude vidno, ked sa budu dvere osadzat nanovo aj s apu listami, nie?
Odpovedať
@peto99 tak neviem co si myslel s tym vykopavanim dveri, okno rozbijes este lahsie, a chapeme jeho funkciu. Neviem ci sa skrutili dvere, lebo samotny ram nie je osadeny zvisle, proste jeden roh je do vrtule. Neviem ako by sa ukotveny ram mohol takto skrutit casom...
Odpovedať
@gashtaan bolo to takto od zaciatku? to by si si bol urcite vsimol. Okno nerozbijes, ked mas bezpecnostne sklo alebo folie. A cez plastove dvere bez bezpecnostnej zapadky, hlavne na terase, su zlodeji v dome za par sekund. Kym stihne niekto prist, zoberu co chcu doslova za par minut. Napriek spustenemu alarmu.
Odpovedať
plastove dvere ze sa krutia, to je normalne, neda sa stym pomoct, najlepsia volba je drevohlinik, tam je svaty pokoj
Odpovedať
Článok sa načítava...
@gashtaan Možno su dvere do vrtule a ram v poriatku najlepšie napisať list tej firme nech to pridu skontrolovať a nech daju svoje vyjadrenie.
Odpovedať
@gashtaan No ja by som to skor tipoval na nerovnost ktora vznikla casom. To je pri plastakoch najcastejsi problem. To tesnenie by tomu mohlo trochu pomoct. Len ci nieco take bude existovat.
Odpovedať
@peto99 tazko povedat ci to tam bolo takto odzaciatku, vsimnut som si to urcite nemusel... ta medzera ma cca 1mm, vsimol som si to len nahodou ked som laserovym teplomerom meral teploty a na v tom rohu bola prilis nizka. Nepoznam nikoho, kto ma bezpecnostne sklo ci folie... myslim, ze vsetci si uvedomujeme, ako lahko sa da vykradnut dom - nuz, radsej sme poisteni.
Odpovedať
@eri2 @danculd tie dvere nie su nejako ohnute, aj dvere aj ram su po prilozeni 2m vodovahy rovne, akurat inak natocene... @plynroz slubili, ze dojdu do 2 tyzdnov, ked nie, napisem list...
Odpovedať
@gashtaan profici vykradnu rychlo aj dobre zabezpeceny dom. Bezni fetaci vsak pojdu skor do takeho domu, kde im vlamanie trva co najkratsie. Folie ani bezpecnostne zapadky na oknach nema skoro nikto. Na youtube je pritom instruktaz, ako sa dostat do domu cez plastove okno za 7 sekund obycajnym skrutkovacom. Dalsi dovod, preco nemam plastove dvere a okna, a mam bezpecnostne sklo.
Odpovedať
@gashtaan Tak potom nechapem ako nemozu sediet. Ked su obe strany rovne.
Odpovedať
@peto99 nezavadzaj, to video na youtube sa tyka prehistorickych okien, to dnes mozno plati na tie kupovane v baumaxe... moje okna by si srobovakom za 7 sekund neotvoril, to ti garantujem.
Odpovedať
@danculd rovne akoze neprehnute, ale jedna strana kde su panty je podla vodovahy zvislo, druha je natocena smerom von.
Odpovedať
fetak vam prehodi terasove dvere tehlou a za jacania alarmu zoberie prvu drahsiu vec co uvidi...
Odpovedať
@gashtaan ...riesil som nedavno podobny problem....prefukovali nam hlinikove vchodove dvere ....nastastie su tam panty Türband 4 - Dr. Hahn a tie sa daju nastavit v troch smeroch...
Odpovedať
@roman818 diky za tip, tiez tam mam dr. hahn panty, skusal som to nastavovat, ale nepodarilo sa... neviem ci to uz je teraz na fest ci co.
Odpovedať
tak som sa s tym zabaval teraz, vykosil som cely dom... mali ste asi pravdu predsa len, ten ram na tej strane je trochu vykriveny. Ked nastavim na opacnej strane od pantov vacsi pritlak, tak je to aj celkom ok, ale ked sa zavru dvere, nezapadnu jazycky kam treba :\
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
@gashtaan Ako si to nakoniec vyriesil ? Tiez to mam podobne, mam to este v zaruke, ale netusim co tym chcu spravit. U mna bola medzera 3mm, normalne tesnenienebolo ani dotknute a mal som navyse 3mm medzerisko.Tak som dvere mierne nastavil, naklon, ao nieco lepsie tesni ale stale tam mam 1mm, pricom pri pantoch mam pritlak vyborny, len kde su jazycky, ktore ani nezapadnu. Ohnute mam aj ram, aj dvere a kedze ide zima tak to bude hnusne prefukovat. Dalsi si tam extra tesnenie, alebo nieco ine?
Odpovedať
Ide aj o to, ze v strede je to OK,je to zle hore a dole, cize nemozem tam jednoducho nalepit dalsie tesnenie, pretoze potom stred nezatvori.. A je to pekne riesenie na dvere za 2tisic.
Odpovedať
@weggie nevyriesil, zvykol som si, nerobi to zlobu
Odpovedať
@gashtaan Hm, a mas tam rovnaky system ako ja, tj 3 jazycky, ktore maju protikus? Mne totiz ten protikus neaktivuje,jedine ze velmi silno zatlacim tie dvere, co ale neviem z exterieru urobit a tak mi sluzi len jeden jazycek a to ten v strede...
Odpovedať
@weggie ano, 3 jazycky + capy po obvode dveri. Ten protikus jazyckov sa da nastavit, ale to nastavenie sa po chvili rozladi, takze je to nepouzitelne. Ale viem co myslis, tiez ked som panty nastavil tak, ze odstavanie dveri bolo najmensie, nezaskavovali zase jazycky do protikusu, takze som volil radsej vacsiu medzeru medzi ramom a kridlom. Dan za osadenie ramu do "vrtule"...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?