Predsadená montáž okien

Zdravim vsetkych. Planujem zacat stavat na jar a zacal som riesit detaily. Moj dom by mal byt niekde na urovni nizkoenergetickeho az pasivneho. Zaujima ma, ci mate skusenosti s predsadenou montazou okien, konkretne plastovych. Niekde som sa docital, zeby mohol byt teoreticky problem s deformaciou plastoveho ramu koli rozdiele teplot atd. na takejto montazi. Myslim si ale, ze by to mohol byt problem len na ocelovych kotvach, kedze tam vaha okna nieje rozlozena po celej ploche. Mate stym prakticke skusenosti a mohli mi v tomto poradit ? Velka vdaka
Odpovedať
@floydian kuk album @mio23
Odpovedať
You find the answers on http://www.facebook.com/nulovy.dom . Mio says that he bought holders at http://www.umakovshop.com/nerezovy-dr... . They can be used only for windows Rehau Geneo (I don´t know exactly why). Holes are only 6 mm - he made them larger: 8 mm. Holder is fixed to inox threaded rod (10 cm long) which is fixed in the wall. http://www.youtube.com/watch?v=jZmQeI... Here are next solutions: http://www.pasivnidomy.cz/tepelna-och... http://forum.tzb-info.cz/107051-preds... http://forum.tzb-info.cz/107051-preds... and their insulating http://forum.tzb-info.cz/107051-preds... (kópia môjho príspevku v Litve, preto je to v angl.)
Odpovedať
@blacksr Otazkou je pre mna stale to ci to ma naozaj nejaky vyznam. Ci nevyhoda zlozitosti konstrukcie (a podla mna nizsia zivotnost) prilis neznizuje vyhodu tepelnych vlastnosti. Lebo samozrejme tento nakres http://www.pasivnidomy.cz/data/osazen... vyzera ovela lepsie voci tomuto http://www.pasivnidomy.cz/data/osazen... Lenze tu sa porovnavaju hned dve rozne veci. V pripade predsadene konstrukcie je totiz takmer cely ram okna prekryty izolaciou. Ale v pripade montaze na okraj okna to tak nie je. Ale nie je to problem urobit, akurat to robi malokto, pretoze to zvonku vizualne nevyzera az tak dobre. Takze keby sa porovnavali rovnako zaizolovane ramy, tak by bol ten rozdiel vyrazne mensi. A mozno az zanedbatelny ...
Odpovedať
@pivec Súhlasím. Ja osobne som paušálne vždy za posadenie okna na vonkajší kraj otvoru.
Odpovedať
Profilova fotka
@sanchez20000 What kind of language is that supposed to be ? Very profesional to use google translate, isnt it... Reporting spam.
Odpovedať
Profilova fotka
@floydian plastove okna nie su na takuto montaz prilis vhodne. je nejaky konkretny dovod na predsadenie?
Odpovedať
Vdaka vsetkym za prispevky. Samozrejme jediny relevantny dovod na predsadenu montaz okien je minimalizacia tepelnych strat cez ram okna. Z vasich prispevkov mi vychadza, ze v pripade ze sa ramy okna prekryju izolaciou , jav tepelneho mosta sa vyrazne eliminuje a predsadena instalacia na konzoly (alebo na ine "drziaky") straca na vyzname, vzhladom na minimalne rozdiely v stratach, spravne ? (stavebny material : porobeton) Neviete nahodou pls ci nieje niekde vyhodnoteny obdobny experiment a nejake vypocty, na com by sa to dalo toto cele podlozit ?
Odpovedať
Profilova fotka
@floydian osadenie ramu na tepelne straty cez ram nema ziaden vplyv. nenapada mi jediny dovod, preco by to malo mat vobec nejaky efekt.
Odpovedať
Chcel by som sa spýtať, či je možné týmto spôsobom montovať aj posuvné balkónové dvere? ďakujem.
Odpovedať
@campanol Velmi o tom pochybujem ...
Odpovedať
Profilova fotka
@campanol My máme tiež posuvné dvere a dávali sme ich rovno na okraj múru ako aj všetky okná. Celá konštrukcia s rámom vážila viac ako 400 kg, šírka profilu je 20 cm.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@xenna nemáte detaily na fotkách náhodou? ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@campanol Skúste pozrieť môj fotoblog.
Odpovedať
@zla_erika Sposob osadenia ma citelny vyplyv na tepelne straty. Prebehni si niektory z linkov co poslala blacksr, napr tu je to celkom ok vysvetlene : http://www.pasivnidomy.cz/tepelna-och...
Odpovedať
Profilova fotka
@floydian bavime sa o tepelnych stratach cez ram. sposob osadenia dokaze ovplyvnit tepelne mosty okolo okna, ale s ramom to nema nic spolocne.
Odpovedať
@xenna pozeral som ale nenašiel som tam konkrétnejší záber na ti prichytenie
Odpovedať
Profilova fotka
@campanol http://www.modrastrecha.sk/forum/tera...
Odpovedať
aky vplyv by malo keby sa na ostenie nalepilo naprr 5cm xps a potom vlozilo okno zarovno s murivom???by sa to skor podobalo na predsadenu montaz do izolacie nie?
Odpovedať
@madein1974 :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Predsadená montáž okien sa dáva aj z dizajnového hľadiska pri väčších hrúbkach izolácie nad 25 cm, aby okná neboli veľmi utopené v stene.
Odpovedať
Profilova fotka
@pivec @blacksr Ale pri tych studiach treba rozlisovat ci okno je osadzane v ytongofixovi, alebo u mna to bol zelezo beton... U mna to moze niekolko nasobne mat vacsi vyznam ako ked osadzam licujem v ytongofixovi alebo drevostavbe... U mna moze byt vylepsenie okna aj o 50%... ale zase u osadenie v telhe do moze byt o 50% horsie.. na to sa da seliako pozerat.. Ja mam okna 2cm od muriva. Ja len ze pozerat sa da na to podla mna seliako.. Tie udaje co je lepsie neplatia pausalne na secko. Este taky detail pre inych: To ze vyrobca napise ze alebo deklaruje Uokna = 0,73 , neznamena ze po namontovani nemusi byt U >= 1,2 ... Kvalita Ucka alebo jeho super hodnta je zavisla velmi od montaze okna..
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr Cau ;-)
Odpovedať
@mio23 No, to sa dá pri betóne čiastočne riešiť aj olemovaním otvoru EPSkom. Šťastné a veselé!
Odpovedať
@mio23 Fakt myslis, ze to je az taky velky rozdiel ??? 50% ??? Kazdopadne tak ako pise Jarka, prilepenie EPS alebo XPS do stavebneho otvoru okna by tomu malo vyrazne pomoct. A z konstrukcneho hladiska je to stale jednoducha montaz s dlhou zivotnostou.
Odpovedať
Ucko pri okne je laboratorna hodnota pri normovanom rozmere. Cim je podiel skla voci ramu vyssi, tym je Ucko teoreticky lepsie, kedze sklo ma lepsie vlastnosti ako ram. Pri malych oknach je to zas opacne. A samozrejme, darmo ma clovek super okno, ked je zle osadene...
Odpovedať
Profilova fotka
@pivec to je jedno ci 50% ci nie.. :-) ale dolezite je, ze taky rzodiel moze byt... Pri kazdom materiali inak treba rozmyslat.. tych 50% ta nuti zamysliet sa :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@campanol Robili sme predsadenu montaz plastovych okien (Rehau Geneo 3+ Pasiv) vratane posuvnych balkonovych dveri. Tie sa montovali na vopred osadeny naimpregnovany dreveny tram. Pod tram ako aj spredu sa potom dala tepelna izolacia. Dal by sa pouzit aj drevoplast. Betonova primurovka by sposobila neziaduci tepelny most.
Odpovedať
@mio23 No to je podstatne. Lebo ak to je len 10%, tak na to mozem uplne vykaslat a namontovat to jednoducho a dobre na okraj muru.
Odpovedať
@mom3 pekne vymyslene, ďakujem za typ :)
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?