Praskajú plastové okná a dvere v tejto zime?

Ahojte.. :-D . Pri takejto velkej Zime su plastove okna a dvere otestovane na kvalitu. Pocul som ze v CR to aj praska, znamemu popraskala vypln na dverach - asi folia na nej. Mate podobne skusenosti, alebo kontroloval niekto okna ci mu nahodou nepraskaju pri - 30. Fakt alebo mytus. 8-).
Odpovedať
1
2
@mderer bohuzial asi fakt lebo kamarat, kt. stavia domy a pracuje aj s plastovymi oknami mi pred par dnami hovoril, ze im zvonia telefony co ludom popraskali plastove okna. Neviem ci taketo okno sa da opravit alebo rovno vymenit ale aj tak sme sa rozhodli pre plast a profil vyssi standard. Uvidime buduci rok. ;-)
Odpovedať
@tinaja aj ja davam plast a montaz mam na Jul... no zaujala ma tato tema nakolko sa na toto nik nezamysla a nik neudava stalost plastu OD do... Pocuvam ze to je nejaky Ekoplast atd. Svato slovo je z Nemecka HHHH. Len aby to nebol ten odpad co uz nemci nechcu :))). Slovom ,, nemecke toto, nemecke hento ,, tam sa vsetko maskujem, ako keby to bolo zo zlata. ,, radsej opatrne,nie je vsetko zlato co sa blisti ,,
Odpovedať
@mderer Toto je velka nevyhoda plastovych okien a to ze plast pri dlzke 1 meter sa dokaze pri vysokych teplotnych rozdieloch stiahnut a rostiahnut skoro az 1 cm.Nemam to z vlastnej hlavy ale od cloveka ktory vyraba drevene okna a bol aj pri vyrobe plastovych okien.Z tohto dovodu by som volil radsej drevo.
Odpovedať
...no tak to by som chcel vidieť takú rozťažnosť platového okna :)
Odpovedať
Profilova fotka
@box Súhlasím, tiež by som to chcel vidieť. Mam plastové a nič sa s nimi nedeje.
Odpovedať
pozor na udavanie roztaznosti.. pri tomto je kazdy mm dolezity s cim sa aj kalkuluje pri vyrobe. Plast ci drevo vsetko ma svoju cenu a hodnotu. Aj drevene som videl a pekne popraskane. To ze je to drevo nie je zaruka Q. Ak drevene tak uz nemozno setrit na cene ale zas je tu udrzba, ktora je omnoho narocnejsia ako plat... je tu za a proti ale o tomto sa uz dost pisalo... Neriesime :). SKOTROLUJTE SI OKNO, DVERE CI VAM NEPRASKLO :)). :-o :-p
Odpovedať
@mderer A si myslis ze o plastove okna sa netreba starat?Kazdy hovori ze nevyhoda dreva je ze sa on treba starat a natierat-ale to iste by sa malo robit aj s plastovym oknom.Popozeraj na nete a zistis ze aj plast treba osetrovat pripravkami ale robi to veeeelmi malo ludi :-)
Odpovedať
@tiger16v ano treba ale neviem presne ci to bolo platne pred alebo este stale...a viem ze aj plast sa osetruje proti UV :))) naterom - suhlas. len neviem ci je to este aktualna tema.... a ani skoro ni kto nevie... Ide o velke nezname BUM - plast na ukor neznalosti materialu.
Odpovedať
@mderer :-)
Odpovedať
@mderer no tak u nas sa budu montovat v marci tak bude vzruso. Urcite to zaujalo ked mi to hovorili ani som nevedela ci ma skusa alebo je to fakt (lebo s oknami som ho otravovala dost dlho). Takto o rok uz budeme vediet ako sa budu spravat v zime a mrazoch:)
Odpovedať
v zimnom mrazivom období sa stáva,že vám praskne tesnenie okna alebo dverí,preto sa odporúča tesnenia pred zimou namazať ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@tiger16v plastové okno má roztiažnosť na 1bm - 1,2 mm pri bielej farbe a 1,6 mm pri farebnom okne. Toto je presný údaj čiže 1cm je uletený rozmer.
Odpovedať
@frantisekhavetta :-D jasne
Odpovedať
@mderer je to pravda, momentálne sme na reklamácii...už je to po druhý krát v priebehu dvoch rokov :-(
Odpovedať
@frantisekhavetta http://www.materialing.com/teplotna_r...
Odpovedať
http://www.medportal.cz/trubky-v-tzb/...
Odpovedať
@martaa4s Prosim na IP aka firma ak to nie je tajne dakujem
Odpovedať
no neviem mám plastové 5 rokov Inkon a nič nepraská ani puklinka a to u nás býva teraz do -27 st tak rozťažnosť ma netrápi a žiadna údržba ,okrem umývania
Odpovedať
@duzu to dufam....idem ich mat aj ja.... len pozor na vypln dvery .. tu nakupuju a su kvalitnejsie a horsie.... jedna uz popraskala len este neviem ktora.:)))) Bohuzial nemam viac info a zistujem... myslim ta folia na povrchu:))).
Odpovedať
Profilova fotka
@frantisekhavetta V akom teplotnom rozmedzí?Plast môže prasknúť.
Odpovedať
@antonmesaros Jasne ze moze prasknut.V tych tabulkach su uvedene hodnuty resp. koef.roztaznosti a ten sa vzdy udava v nejakom teplotnom rozmedzi.Plast pri takych silnych mrazoch ako boli praska a stahuje sa cim sa znizuju izolacne vlastnosti.A frantisekhavetta sa podoba na predajcu plastovych okien :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@antonmesaros Dobre zvarené plastové okno nemôže prasknúť . Zvar plastového okna musí vydržať tlak 6Mpa . Okno môže prasknúť vtedy keď nie je dobre vyriešená dilatácia pri väčších zostavách kde je potrebné správne od dilatovanie spomínanej tepelnej roztiažnosti .Alebo zle zvarený spoj kde nie je pri zváraní od tavené 3 mm zo strany.
Odpovedať
Profilova fotka
@frantisekhavetta Stalo sa mi ,že mi praskol rám,alebo bolo prasknuté.Nedokázal som určiť či som to spôsobil ja manipuláciou ,alebo vo výrobe a doprave manipuláciou.Bohužiaľ kvalita pridávaných fotografií je mizerná. https://picasaweb.google.com/10756410...
Odpovedať
Profilova fotka
toto mi príde ako od zle vyriešeného spojenia , spoj by mal byť skrutkovaný 150mm od rohu a vytesnený kompri páskou aby nebol cez spoj prienik vzduchu.aké sú okná staré???? ak sú v záruke treba to reklamovať.
Odpovedať
Profilova fotka
10 ročné je to starý 4 komorový profil(už sa dávno nepoužíva) .Reklamovalo sa to .Zákazníkovi bola ponúknutá výrazná 80% zľava z výrobku ,ktorú akceptoval.Takže okno zostalo namontované a dodnes bez problémov slúži.Zrovna dnes som ho kontroloval.Zistilo sa to až po odstránení pásiek po kompletnom vymaľovaní interiéru.Komprimačné pásky sa vtedy na slovensku nepoužívali .Ja mám na tie komprimačné pásky svoj názor a všetkých od nich odhováram.Sú to vyhodené peniaze. Nechápem čo myslíte tým skrutovaný 150mm od rohu.150mm od rohu ,stlpiku a pod je odporúčené montovať kotvu okna .
Odpovedať
Problém môže vzniknúť aj pri zoskrutkovaní šroubou ramu s ramom alebo ako je to na obrazku ram a stat.spoj na tvrdo.Ked sa to zošroubuje takto tak vplivom zmeny teplôt to môže prasknuť lebo to nema kde dilatovať.Spajať dva ramy spolu klasickymy šroubamy je podla mna nespravne.
Odpovedať
Profilova fotka
@jozef74 Spájaním profilov to nebolo.Robilo sa to pri cca 10°C.Prudký rozdiel teplot absolútne vylúčený.Vzniklo to manipuláciou len neviem či pri montáži ,alebo pri doprave ,výrobe okna.Takáto vec sa jednoducho nedá odhaliť dopredu.Tá prasklina sa nachádzala pod montážnou páskou jej hrúbka je asi ,ako ľudský vlas.
Odpovedať
@antonmesaros nemyslel som pri spajaní profilov ale po montáži aj niekolko dní.
Odpovedať
Profilova fotka
@jozef74 Práve to je ťažko určiteľné.Viacmenej si nedokážem predstaviť ,že by to prasklo pnutím v materiálu.Z exteriérovej strany to nieje prasknuté.To okno som motoval ja tak to neberte ako výhovorku.Ale ako najpradepodobnejšie mi pripadá ,že prasklo vo výrobe možno sa pracovníkom vyšmyklo z rúk a spadlo na zem.Viem ,ako sa okná vyrábajú ,ako sa s tým mláti krížom krážom.Takže asi tak.Môj záver je taký ,že plast okna môže prasknúť.Najmä silné nárazy v tuhých mrazoch môžu spôsobyť problém.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?