Použiť, či nepoužiť tesniace pásky pri montáži okien?

:-|
Odpovedať
1
2
9
Nikto neodpovedal este tak skusim ja :) Keby si isla do rakuska alebo nemecka k vyrobcovi okien na skolenie ako spravne okna montovat tak ti to tam povedia ako samozrejmost. U nas to taka samozrejmost nie je (mnohe pseudo firmy s oknami vedia len vyratat cenu a potom to nejak namontovat, nie vsak vsetky aby som niekoho neurazil) lebo sa tym predrazuje cena... A ta dnes zaujima kazdeho. Spytaj sa firmy, ktoru si si vybrala ci to vobec vedia robit :) Ak by si nepochopila tak mi napis a dam ti kontakt na firmu co sa tym zaobera a maju siroky sortiment pre novostavby...
Odpovedať
@agatka4 aj my sme ich davali, okna montoval manzel sam, pasky nam dodala firma, ktora nam vyrabala okna :-)
Odpovedať
pasky urcite ano, ale svojpomocne - firmy si za to pytaju nehorazne peniaze (a vyrazne pochybujem ze to spravia kvalitnejsie ako vy sami)
Odpovedať
a tie pasky sa tam daju dat aj ked su okna uz namontovane?lebo mi ich tam nemame a ja by som ich chcela.aky je teda postup pri tom?
Odpovedať
ja stale rozmýšlam nad páskami, či áno alebo nie. nebol som ešte v stavebninách, ale zrejme budú drahé, ako všetko "príslušenstvo" naviac. Rozmýšlame nad alternatívnym riešením. Na všetky vnútorné ostenia chceme dať tvrdený XPS 30 mm a oprieť ho o rámy okien. Na túto styčnú hranu dám zrejme silikónový tmel, čím sa zabezpečí rovnako nepripustnosť a navyše bude spoj pružný.
Odpovedať
tiez by ma zaujimalo, ci sa to da dodatocne spravit. :-|
Odpovedať
Profilova fotka
@maco uz bude asi neskoro, ale pasky sa daju dodatocne domontovat, su tak niektore specialne vyrobene.. ak mate zaujem, prihlaste sa u mna...
Odpovedať
Profilova fotka
@martin1212 pasky ano... inak, uz je v platnosti nova norma, pasky na oknach by mali byt standardom!!!! to len tak, na okraj ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@kaktusik007 tak to je uz dost davno v platnosti... mas pravdu...
Odpovedať
ahojte, ja som bola zrovna vcera ohladom ponuky okin, a ked som sa pytala, ci robia aj tie pasky, zevraj ano, ale vraj sa to dost predrazi... neviete mi povedat, aka to je norma podla ktorej by to teda mal byt uz standard??
Odpovedať
@kaktusik007 by mali byt standardom a asi aj su ale zaplatis si ich aj tak. @vivi1279 okna sa paskami az tak nepredrazia. nam boli pred rokom vyratane na 200€ aj dake drobne. ale nebrali sme ich s oknami. dodatocne sme si ich kupili inde a dali. ale viem ze sme podpisovali daky papier ze ich nechceme od nich.
Odpovedať
co sa mysli tymi tesniacimi paskami? to su este nejake ine? my mame parozabrane a paropriepustne. tieto su standardom, firmy ktore nam robili cenove ponuky ich davali automaticky, zakaznik vsak podpisom mohol odmietnut, co vsak neodporucali hlavne pri novostavbach rodinneho domu. na bytovky ich vsak nedavaju...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@drasnican1 nie, este nie je neskoro, zateplovat budeme asi o mesiac, dovtedy chceme vyriesit tie pasky.
Odpovedať
Profilova fotka
@maco tak daj vediet, ake mate obvodove murivo, ake okna a ale bude zateplenie a mozem ti navrhnut to najlepsie utesnenie okien...pisal som ti aj na mail a daval odkaz na stranku... ale neviem, ci si cital(a).
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Prosím vás, a čo je pravdy na tom, že páska nalepená na exteriérnej časti okna sa musí ihneď zalepiť polystyrénom a dať na ňu fasáda, inak sa znehodnotí???Mne sa to dnes snažil nahovoriť jeden pán predajca okien...že vraj zbytočne ju dávať na okná (teraz v marci), ak nechceme dokončiť fasádu lebo slnko ju znehodnotí....Nie je to nejaká kravina?????
Odpovedať
prosím poradte a tie pásky sa nedajú založiť aj dodatočne, musia ísť pod rámy okien? dakujem
Odpovedať
aký je rozdiel medzi utesnením penou a páskou?sú lepšie tepelno izolačné vlastnosti a trvanlivosť?
Odpovedať
Uz to tu bolo, ale dajme strucne este raz. Pasky su stanovene normou platnou od r. 2011 cislo uz nepamatam, tzn. kazdy slusny monter okien by ju mal sypat z rukava aj o polnoci.. Google - "stn norma montaz okien" Normu nevymyslel nikto od stola preto, ze by sa nudil, ale ludia z praxe. Paskova montaz ako celok - BRANI vniknutiu vlhkosti (z interieru, exterieru, varenie, kupanie, dazd, para sneh, lad..) do montaznej spary. PUR pena pri nasati 5% vlhka ( .. pri montazi samozrejme nema obsah 0,0000%) zhorsi svoje tepelnoizolacne vlastnosti o 30-50% a zaroven fyzikalno-mechanicke (drolenie, plesen, pukanie, scvrknutie). Zaroven UMOZNUJE prienik vlhka (odparenie) vlhka z montaznej spary do exterieru. U stavieb s vyssim energetickym standardom (NED, PD, nulovy..) su pasky nutnostou z dovodu vzduchotesnosti (google "blow-door test") Externe a interierove pasky su rozdielne. Ano-je aj taky druh pasok, ktory sa da montovat dodatocne, uz po osadeni okien. Ano-pasky sa musia zaomietnut, zakryt, chranit pred UV. Su nejaku dobu odolne, ale v mesiacoch to nebude. Nie-riesenie s EPS+silikon je nespravne, na to su original expanzne pasky. Pozor, existuju firmy (albumy aj tu na streche), ktori vedia o tom, ze nejake pasky maju byt, ale totalne nemaju sajnu ako a ake a kam osadit. Z vlastnej skusenosti doporucujem tel. kontaktovat a konzultovat pasky, tesnenia, postupy u f. "izotes". Na slovenske pomery nezvycajne profesionalny pristup s ohladom na ucelnost vynalozenych prostriedkov. Niektore mozne riesenia detailov u mna v albume, alebo u uzivatela "mio".
Odpovedať
Ahojte mam otazku budeme mat posuvne dvere na terasu aj vchodove dvere hlinikove. Predajca nam tvrdim, ze tieto hlinikove montuju na pasky az teraz som si vsimla, ze pri dohodnuti ceny (tym, ze nam poskytol lepsiu cenu )tak vypustil montaz na pasky pri hlinikovych dverach aj posuvnych dverach. Vedel by mi niekto povedat ci to bude mat a aky velky vplyv na osadenie ? dakujem
Odpovedať
@tinaja si pásku kúpte a nalepte, pohoda
Odpovedať
@blacksr aha to sa da kupit aj volne v stavebninach??? Je na to nejaky extra postup??? dakujem
Odpovedať
Za tyzden mi pridu osadit okna ale pasky davam sam. Z vnutra nalepim pred osadenim, zvonka neskor. Chce prist niekto asistovat ? :-)
Odpovedať
@tinaja google - okenná páska
Odpovedať
@aik od kial si.U vas nesnežilo?
Odpovedať
:-D ..... :-D
Odpovedať
@jozef74 Nitra .Snezilo ale SHMU hlasi v sobotu +5°C . ;-) Planujem podmurovat pod terasove a vchodove dvere spodny rad a v piatok 24 mam termin montaze. Jasne ze ak nebude nad nulou tak to odkladam.
Odpovedať
@aik od koho maš okna ,oni ti nechceli namontovať pásky?
Odpovedať
Ked som to spomenul,snazil sa predajca ponuknut, ale ja som trval na tom ze si ich pri montazi nalepim sam. Uz som to absolvoval pred 5-timi rokmi v byte pri vymene. Vtedy ale predajca o nejakych paskach ani netusil. Vlastna kupa a nalepenie vyjde podstatne lacnejsie.
Odpovedať
Pasky rozhodne ano vzdy a vsade. Cena cca max dat 250 Eur viac je nic ked kupujete okna za nikolko tisic :)) Len ako priklad udavam peknu ukazku co a ako... http://www.slovaktual.sk/node/1725 Myslim ze je to dobre spracovane no osobne som Slovaktual nedaval. Daju sa kupit aj lacnejsie pasky na vnutro a exterier :)).
Odpovedať
1
2
9
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?