Posuvne okna/dvere na terasu cena- skusenosti

chcem sa spytat na skusenosti s posuvnymy dverami/ oknom na "terasu" a z cenovou reláciou . Bola by som rada keby sa ozvali ludia hlavne z vlastnej skusenosti a odporucili aj firmy.
Odpovedať
@mamokaa su v principe 2 systemy - HS portal a PSK. HS je to co bezne vidno na fotkach, velka klucka, jemne sa podvihnu a krasne odsunu. PSK je posuvno-sklopny system, okno sa po otoceni klucky o polovicu najprv vyklopi, ako bezna vetracka, potom sa po plnom otoceni vysunie aj spodna cast do interieru a daju sa odsunut. Osobne, tento system mi pripada strasne poruchovy, resp. ma malu zivotnost. V showroome kde som pozeral uz bol riadne vymlety a nesedeli tie dvere dobre.. Cenovo hrubo orientacne - ak by vas bezne otvarave "balkonove" terasove dvere stali 1000 eur, tak PSK budu za 2000 eur a HS za 3000 eur.
Odpovedať
@mamokaa ZP Dvere (zdvižno posuvné) s HS portalom sú šialene drahé (cena závisí od veľkosti a väčšinou som mal dočinenia len s fakt veľkými) dizajnovo úžasné, prakticky a spoľahlivosťou lepšie ako PSK (tie by som zavrhol hneď - zo skúsenosti najporuchovejšie). Ale nemôžem si pomôcť mne najviac vyhovujú krídlové s krídlovou sieťkou, najrýchlejšie a najľahšie sa ovládajú. Firmy neodporučím, lebo aj od kvalitnej firmy vedia (asi monteri montážou) zvrzať výslednú kvalitu a naopak. Zatiaľ je to kus od kusu.
Odpovedať
Dakujem za toto info aspom ate ma doatali do obrazu a hlavne viem s akou cenovou relaciou mam ratat.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, Ja mam 2m siroke (posuvny 1m) na terasu a som spokojny. Zatial ziadne problemy. J
Odpovedať
@mamokaa skus este preluskat forum, su tu obsiahle temy o vyhodach a nevyhodach zdviznoposuvnych a sklopno posuvnych dveri. HS portal (zdviznoposuvne) mame, pri velkych formatoch je super, bezbarierovy, elegantny, moje 3 a 5r. dieta ho bez problemov otvori a zatvori, vrele odporucam. treba tu ratat ale zhruba s dvojnasobnou cenou oproti sklopnoposuvnym dveram. HS portal vyzera dobre, ak ide o otvor siroky aspon 2 m. pri uzsich otvoroch budu lepsie vyzerat klasicke otvarave dvere.
Odpovedať
ak to dovolí rozpočet jednoznačne HS portál.Je to bez údržbové a bez poruchové.Veľmi ľahko otvárateľné,bezbariérové jediné mínus je cena.Radšej lacnejšiu dlažbu a za ušetrené priplatiť za HS portál :-) firiem je veľa ceny podobné , dôležitá je kvalitná montáž.
Odpovedať
Profilova fotka
@mamokaa my mame od salamandru profily, kovanie neviem, je to premakane, funguje dobre. ale manzelka hovori ze keby vedela, tak si da radsej normalne otvaranie, je to jednoduchsie a rychlejsie hlavne ked ti male deti behaju hore dole 50krat za den.
Odpovedať
Profilova fotka
@mamokaa máme HS portál, 4m terasové okno - cena 4 tis€, dodávateľ IP
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Na system HST existuje sieť proti hmyzu ?
Odpovedať
my mame zdvyzno-posuvne a len odporucam. mame slovaktual, cena vyssia, ako vsetci pisu. @shadow39 co sa tka sietky, ta sa da na vsetko kupit.. my si dame dvierka sietkove, aby sa lahko dali otvorit. aj nohou ked nahodou budes mat plne ruky a lahko aj zavries.
Odpovedať
máme HS portál, materiál hliník, rozmery 4,9 x 2,6 m, cena 4400 €. úžasná vec a nádherný výhľad z obývačky :-)
Odpovedať
My mame eurookna ,hs portal 3 sklo celkova dlzka 3m,perfektne,jednoduche,velja spokjnost.cena bez zlavy cca 1900e a so zlavou 1600e
Odpovedať
Článok sa načítava...
@manasko aku značku to máte? Zdá sa mi to dost lacné
Odpovedať
@lubossss mali sme velju objednavku. Znacku? Neviem o tom ze eurookna maju znacku.lacnejsie to mozno bolo ake sme s nim velmi spokojni.
Odpovedať
Profilova fotka
@mamokaa Tiež som takto pred cca rokom riešil dilemu: posuvné - alebo otváravé. Som spokojný, že som sa po triezvom zvážení všetkých plusov aj mínusov nenechal nahovoriť na posuvné. U nás je terasa ďalšou regulernou obývačkou a terasové dvere sú stále v permanencii (vrátane sieťkovým dvierkam proti hmyzu). Otváravé otvorím 1 rukou - v druhej mám tácku s pohármi resp. chlebíčkami, ktoré nesiem na terasu. Otváravé za sebou aj zvonku zavriem (ak je vonku 33°C ako aj vlani), lebo nemám záujem, aby som si v lete púšťal do interiéru hic. A zavriem ich jednou rukou aj s tou plnou táckou v druhej ruke. U nás sú dvere na terasu v stálej permamnencii. Neviem si predstaviť, že by som mal zakaždým položiť náklad, ktorý nesiem (nápoje, jedlo, potrava mačkám, biologické zvyšky do kompostu.....) na zem (stolík, stoličku...), dvere nadvihnúť, vyklopiť, odsunúť... prejsť, náklad položiť a nejakým spôsobom sa snažiť tie dvere aspoň prisunúť... Ďakujem. Nie som síce až tak "trendy". ale za omnoho menej peňazí mám omnoho viac muziky.
Odpovedať
@mamokaa s posuvnymi dverami (HS p.) som veeeelmi spokojna, mam rada otvorene, ked to pocasie dovoli a u nas na juhu je takych dni dost, sietka je na nich tiez posuvna... prada ale je, ze hlavnu terasu mame pri kuchyni a odtial mame klasicke otvarave dvere prave z dovodu, ktory spomina @leonardom
Odpovedať
posuvne dvere to je len imidžovka, totalne neprakticke a ked ho zle spravia alebo zle usadia (slaby podklad)tak hotova katastrofa. ale pekne to je. ja si idem spravit na kolieskach (priemer 10cm) z posuvnej brany
Odpovedať
@leonardom Odpovedáš síce na pôvodnú otázku spred skoro roka, ale neva. Musím tvoju odpoveď ale trochu doplniť - to, čo opisuješ, sú výklopno-posuvné. Na tie potrebuješ obe ruky. HS portál otvoríš ľahko aj jednou rukou. Ale voľba bola tvoja, ak si spokojný s otváravými, nebudem ti oponovať. Len aby čitateľ nemal mylnú predstavu o HS portáli. @shadow39 Toto je aktuálna otázka. Áno, aj na HS potrál sa dá dať sieťka na hmyz. Treba však posúdiť technické možnosti, nie všetky typy sa dajú použiť. Tiež sme vo fáze, že chceme sieťky a vyberal som aké. (aj pre HS portál). U nás sa to ešte komplikuje tým, že chceme dať exteriérové žalúzia.V podstate existuje niekoľko prevedení sieťok: 1. pevné - tento typ je vhodný pre okná. Pre HS portál sa nedá použiť, keďže cez dvere budeš chcieť chodiť von a dnu. 2. posuvné - existujú v ráme či bez rámu. Dajú sa použiť, majú však obmedzenia, ak sa použije vonkajšie tienenie - napr. ext. žalúzie nemôžu byť delené. Nevýhodou je tiež, že v otvorenom stave tienia druhé, pevné krídlo (ale to je skutočne len detail). 3. rolovacie - tieto sa dajú použiť na HS portál. Sú tiež použiteľné v prípade exteriérových žalúzií či roliet. Nevýhodou sú niektoré veľkostné obmedzenia. 4. krídlové, otváravé - tiež sa dajú použiť pre HS portál, je však problém, ak sa kombinujú s ext. žalúziami. Nevýhodou je, že ak ich chceš otvoriť, musíš žalúzie vytiahnuť úplne hore. 5. plisované - sú použiteľné podobne ako rolovacie. Sú použiteľné aj na väčšie krídla. Nie sú závislé na ext. tienení, tzn. že dajú sa odtiahnuť aj keď je tienenie do polovice spustené.
Odpovedať
@martinmatko Aj bežné dvere keď zle osadia, tak ich ani neotvoríš. Je to imidžové, ale nesúhlasím, že totálne nepraktické. Vymenuj mi nepraktické dôvody. Ja ti viem vymenovať výhody: - možnosť použitia veľkých krídel - vytvoriť veľké otvory na prechod. Bežné balkónové dvere ti urobia možno do šírky 1 metra - väčšie rozmery je už rizko urobiť z plastu. - nezaberajú ti miesto pri otvorení ani otváraní. U bežných dverí v priestore krídla nemôžeš nič mať. - otvárajú sa rovnako ľahko ako krídlové - môžeš zafixovať ktorúkoľvek polohu pri otvorení, aj otvorenie na 5 cm. Bežné krídlové by si musel niečím podložiť, aby sa viac neotvorili alebo nezatvorili. Hovorí sa aj o nevýhode HS portálu - vraj sú menej bezpečné v prípade vniknutia do domu, vraj sa ľahšie odsunú. Dá sa to riešiť zámkom v kľučke. Ale skúšal už niekto odsunúť zavreté HS dvere? Myslím, že zlodej by sa skôr rozhodol rozbiť sklo, než ich odsunúť. Tým ale nechcem tvrdiť, že by mal mať každý všade iba posuvné dvere. Ale ak má miesto a uvažuje nad tým, tak to stojí za to. Najmä pri veľkých šírkach. Ja mám v 2 izbách otvory široké 1,8 metra a tam dávam klasické balkónové. HS potrál dám len do obývačky, kde je otvor 3,6 metra.
Odpovedať
@chrobak7 to čo si napisal s tym suhlasim ale neprakticke su preto lebo dnes sa už ako štandard použiju trojskla a ked su velke tabule tak už sa musi skladba skiel robit dokonca zo skiel hrubky 5mm a tympadom velmi tažke. hs portal je dobry na občasne použivanie ale na bežne použivanie su lepšie otvarave dvere, klasicke dverove panty žiadne otvaravovyklapacie. A pravdupoviem že malokedy vidim dobre usadene hs portaly z hladiska dlhodobeho, zvyčajne sa odflakne podklad že nie je rovny a pevny alebo zas tam narobia tepelne mosty. najrozumnejšie sa mi vidi varianta spravit presklenu stenu kombinaciu otvaravych posuvnych pripadne aj pevnych.
Odpovedať
@chrobak7 a ešte by som doplnil že ak maš v izbe možnost vetrat oknamy určite by som nedaval klasicke balkonove dvojkrydlove dvere ale dvojkrydlove dvere klasika s normalnymi dverovymy pantamy bez funkcie vyklapania. -uplne ina spolahlivost
Odpovedať
my máme na terasu dvoje dvere. Jedny 2,5 metrové a to zdvižno-posuvné. V pohode sa otvárajú jednou rukou a hlavne nezavadzajú v priestore. Pri týchto dverách máme tv a gauč. Jediná nevýhoda je za tie dva mesiace bývania, že z vonkajšej strany nemáme ani madlo, ani kľučku ani nič. Takže ak silnejšie zatiahneme a dvere sa "zacvaknú" tak sa jednoducho vymkneme, preto sme dali druhé dvere 1,25 m klasické na pánty. Tie sú za gaučom, takže nezavadzajú a tými budeme v lete chodiť na terasu. Majú zvonku madielko a záklapku, takže sa nevymkneme a vieme ich pekne zavrieť. Ešte musíme vyriešiť sieťky.
Odpovedať
Profilova fotka
@martuska no toto byva taka nevyhoda na tych dverach, ale pokial su dobre, myslim tesnenim a podobne, tak too je zanedbatelna malickost :)
Odpovedať
@martuska Na také veci treba myslieť dopredu a nechať si namontovať zvonku zapustené madielko. ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?