Posuvne dvere

potrebujem radu mame na plane robit priecky a rozhodli sme sa pre dvoje dvere zasuvne ale tie co sa daju zasunut do steny, aby ich nebolo vidno, potrebujem vediet aky siroky otvor tam mame nechat, aby nam to tam potom vliezko.A ako to potom tam vlasne pripevnia tu kolajnicko ci co tam vlasne ide,, na com to bude drzat.diky moc za kazdu radu
Odpovedať
@majuska451 http://www.stavebnepuzdro.sk/index.ph... http://www.eclisse.sk/Produkty/Konstr...
Odpovedať
@majuska451 my mame tieto posuvne dvere, ale uz by som ich nedavala. su to zbytocne vyhodene peniaze. puzdro sa kupuje hotove aj s mechanizmom, na ktory sa upevnia dvere. ale je to dost drahe cca 250,- E 1 puzdro po zlave.
Odpovedať
@zuzik137 Aj my rozmýšľame tak by som sa chcela opýtať, ktoré máte a prečo by ste už nedali. Problém je len cena alebo máte aj nejaké technické nedostatky?
Odpovedať
@violano1 mame eclisse. problem je hlavne v cene, lebo v podstate sme si predrazili dvere o cca 1000 Eur.
Odpovedať
Tiež máme dvoje dvere z kuchyne do obývačky a chodby posuvné. V živote som vyhodila "von oknom" určite viacej penazí, ako za puzdro na 2x posuvne dvere. Hlavná výhoda je, že mi nikde nezavadzia krídlo dverí. Ani v kuchyni, ani v chodbe či obývačke. Priestor je vzdušný, presvetlený, priechodný. Ked potrebujem zavrieť kuchynu pred návštevou, hlukom, či prievanom-zavriem. Ked sme šli do prerábky, prvé čo som vedela, že nechcem kuchynu v obývačke a chcem kuchynu spojiť posuvnými dverami. Cena ja pre mna neporovnatelná s takýmto praktickým riešením. Presné vysvetlenie všetkého sme dostali u predajcu puzdra. Nakolko sme tiež vedeli o puzdre "velké prd", navštívili sme ich viacej krát a prebehli aj telefonáty a maily. Boli ochotní zájsť k nám aj na stavbu. Z ich strany bola max. ochota. Samozrejme musíš počítať aj výrobnú cenu dverí, trocha vyššiu. Ja za seba píšem, že som max. spokojná a nelutujem. Všetko montoval, osádzal manžel. Prajem správne rozhodnutie.
Odpovedať
@staronova tvoj príspevok ma potešil, lebo práve ideme osádzať 2 puzdra. a presne pre tvoje argumenty som si ich aj ja vybrala a presadila aj ked mi hovorili že je to škoda penazí. . vela ludí si potom otvorene priestory chce zatvoriť a nedá sa im lebo nie je priestor na stene alebo im zavadzaju dvere. a tých 600€ za puzdra je smiešna suma pri 60-70000 čo človek potrebuje pri stavbe domu.
Odpovedať
ja potrebujem do kancelarie nejake tak sa necham inspirovat :)
Odpovedať
My budeme mať posuvné dvere vo WC a kúpeľni. Inak by sa museli otvárať do chodby, kde by prekážali, alebo by dostal niekto po nose.
Odpovedať
Profilova fotka
ako drzia teplo posuvne dvere?? lepsie ci horsie ako normalne?
Odpovedať
@sisa15 ja sa chcem opytat, ci ste museli riesit posuvne dvere uz pocas sravby. Aspon pripravu a pod. Tiez chcem oddelit kuchynu od obyvacky posuvnymi dverami. A chceme mat podlahove kurenie - budu mat s tym tieto dvere nieco spolocne? Dakujem :)
Odpovedať
@evica01 ak pojdu do puzdra my sme osadzali uz vtedy ked sme murovali priecky a vysku sme davali 0. Cize uz sme priratali vysku podlahy s poterom. Ak by isli posuvne dvere len na kolajnicu pred stenu to sa da potom riesit
Odpovedať
@evica01 stavebné puzdra su bud do murovanej priečky alebo do SDK priečky. ako píše mima ak dáte do murovanej tak to sa už pri priečkach celé puzdro osadí. my dávame do SDK teraz ked sa robí SDK strop. máme už podlahovku aj potery hotové. tak sme pod miesto kde mali byť puzdra nedavali trupky. aj ked sa robila elektrika tak davali pozro aby na tie steny kde pojde potom puzdro nedali kable, vypinače alebo zásuvku.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@sisa15 ako dostanete puzdro do hotovej sdk priecky?
Odpovedať
neviem ako by som to správne vysvetlila. priečky máme murované, ale puzdra sa daju teraz k priečke a obložia sa SDK až do stropu ktorý robia teraz. spravia to sadrokartonisti čo robia strop.
Odpovedať
Profilova fotka
@majuska451 len maly detail k puzdram. Velkost volte max. 1100mm a sirku 125mm. Do tychto rozmerov kupite aj dvere.
Odpovedať
@sisa15 ok, chapem uz :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?