Posuvné dvere hs portál pomôžte prosim

Prosím vás vedel by mi niekto poradit? Objednali sme si okná s firmy SKLOKONZULT s.r.o namontovali nám hliníkový hs portál alumil s560 otváranie máme z ľava do prava. Ale posuvné dvere sú v exteriéry a tým pádom aj vodiaca lišta čo môže podľa mňa spôsobit že sa tam bude hromadil bordel zamŕzať atd. Fixná časť sa je v interiéry. Má niekto skúsenosti či to tak môže byt podla typu systému. Moj osobný názor je že je tam pravý rám a nie ľavý ako má byť.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
jasne ze kolajnica ma byt vnutri. to si uz fakt robi kazdy odbornik co chce...? hruza ;-(
Odpovedať
ja mam hst a mam kolajnicu logicky vnútri.. to určite takto nema byt !!!
Odpovedať
Tak toto je cele zle...okamžite reklamovať!
Odpovedať
Dalsia firma pat a mat. 😀 Ved si pozrite objednavku a nakres tam to mate vyznacene ako by to malo byt. Na 50% to ma byt vnutri.
Odpovedať
My to mame naopak, a verim ze aj spravne.
Odpovedať
@lokso22 My to máme presne opačne. Koľajnica vo vnútri. To dá rozum. Reklamovať.
Odpovedať
Profilova fotka
jasne že má byť vovnútri, my máme tento portál a máme presne opačne... rýchlo rýchlo reklamovať :-)
Odpovedať
@lokso22 jasnačka že to odbornici dali , respektivne to vyrobili opačne !!! rychlo nažhav tel. a reklamuj ! a cely čas čo to budu demontovať ich kop do riti za to že z teba chceli spraviť debila !!!
Odpovedať
Najhoršie je natom že sme dali 6000 euro zálohu a stratili u mňa dôveru už len preto že ma presviedčajú že je to správne a že je to nová technológia. Keď budete mať volaké ešte info tak prosím píšte. Človek zato zaplatí kopu peňazí celé zle. A to nehovorím otom že ma odhovárali od exteriérových a interiérových pások.
Odpovedať
@lokso22 aj mna spravili zle strechu a presviedcali ma ze inak sa to neda zrealizovat. Nech sa neohanaju novou technologiou a namontuju ti to co si si objednal. Inak nech si nastuduju normu STN 73 3134 magori.
Odpovedať
Reklamovať, nová technológia :-) veľmi zlý vtip !
Odpovedať
@lokso22 myslím, že netreba hneď panikáriť. Plastový systém poznám, ale hliníkové systémy HST nie. V plaste je posuvné krídlo z interiéru. Každý výrobca má od dodávateľa profilového systému výrobné podklady a celkom sa mi nezdá, že by výrobca robil nejakú partizánštinu. Človek nikdy nevie, či neexistuje aj niečo iné, ako sme zvyknutí. Preto som hľadala niečo na nete. Prikladám fotku zo zahraničnej stránky, kde to je podľa všetkého tak ako u Teba. V každom prípade si myslím, že treba komunikovať s výrobcom a žiadať rukolapné vysvetlenie. Ak má výrobok v poriadku, určite takéto vysvetlenie s nejakým dôkazom správnosti riešenia neodmietne.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@slavikjs lenže toto je obojstranný posuvný systém , posuvné sú obe krýdla , pri jednostrannom je posuvné krýdlo z interiéru 😊
Odpovedať
Profilova fotka
@slavikjs Mám hliníkové HST a otváravé krídlo mám z interiéru. @lokso22 Vidím to na reklamáciu. Pýtaj technologický list alebo patent. Toto som ešte nevidel.
Odpovedať
@gb68 zrejme je to tak ako píšeš,že v tomto prípade sa posúvajú oboje,čiže je to iný prípad. Možno by sa správnosť riešenia dala odhaliť podľa otočenia prahu. Prah sa vždy zvažuje smerom von. Aj pri použití vyrovnávacej lišty na zrovnanie výšky interiéru a exteriéru je to z čela prahu vidno, ako je otočený.
Odpovedať
@linear324 v každom prípade, ak sa preukáže nesprávnosť, tak je výrobca "kreatívny" :-D :-D :-D
Odpovedať
By som chcel vidiet ako sa budu otvarat v zime ak bude na kolajnici lad a sneh. Preto by mala byt kolajnica a posuvne kridlo v interiery.
Odpovedať
Ked aj by to bolo správne je to uplna kravina podla mna a vonku lišta nema co hľadať uz len s praktického hľadiska
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
mate niekto skusenosti s HST portalom terasovych dveri ako je na obrazku - cize bocne svetliky pevne a HST portal 2 dvere ktore sa zasuvaju do seba ? premyslam ci sa takyto system oplati kedze zatial sa mi ziadne firma nevyjadrila ci tam nebude problem s tesnenim a izolaciou - mam blby pocit ze tam bude problem s uzamikanim a ci to nebude prefukovat casom ..
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Ahojte, chcem sa opýtať na hs portal posuvné dvere plastové či je normálne že na stredovom profile je v hornej časti kúsok viditeľnej vnútornej časti, vyzerá to ako keby to bola fušeracka robota. Vie mi niekto poskytnúť foto svojich dverí pre porovnanie?
Odpovedať
@mea35 Daj foto. Neviem ktorú časť máš na mysli.
Odpovedať
Profilova fotka
@extraoblek presne tak, ziadny odbornik ti neodporuci taketo dvere, je problem s tesnosotu
Odpovedať
Profilova fotka
bohuzial vyzera opacnom vyrobene...zavolate dodavatel
Odpovedať
@chrobak7 ano davam foto
Odpovedať
@chrobak7 1 foto je prah z vonka. Ten biely plast je tam cudny. 2 a 3 obrazok je hore z vonka. To je uz dost zarazajuce. Vyrobca po reklamacii sa vyjadril ze to je normalne. Ale mne to tak nepripada. Za tu cenu by to nemalo mat taku esteticku vadu. Viem funkcnosti to nebrani. Ale je to do oka byjuce.
Odpovedať
Profilova fotka
@jblaze jj uz som zobral HS 2x 1,5m do sirky , 2,2m vyska kvoli mostom a izolacii
Odpovedať
@mea35 Ono to vyzerá, ako keby tam bola iná lišta, než tam má byť. Ja mám hliníkový HS portál, tam je to inak. Ja mám zvonku sieťku, tak som sa snažil odfotiť vnútro. Prvé dve fotky je spodok tretia je vrch. Treba počkať na niekoho, kto má plastový HS portál.
Odpovedať
@mea35 Aký je názov a typ profilu?
Odpovedať
Profilova fotka
Logicka hlupost, ak by chcel mat clovek pri tomto otvorene okno a zatiahnutu sietku ako by sa to realizovalo?
Odpovedať
@jurajsrnka To reaguješ na ktorý príspevok, alebo ktorý obrázok? Ak píšeš odpoveď konkrétnemu pisateľovi, treba kliknúť na "Odpovedz", potom vieme, komu píšeš a ten dostane upozornenie, že niekto odpovedal na jeho príspevok.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?