Poradte prosim s výberom okien.

Profilova fotka
mame viac ponuk na cely dom novostavba a nevieme si vybrat. mam nacenene Bluevolution 92, Rehau Geneo 3+ a Winergetic Premium od Oknoplastu, co sa ceny tyka Oknoplast je najdrahsi potom Salamander Bluevolution a najlacnejsi je Rehau.dakujem za pomoc
Odpovedať
Profilova fotka
@december zvol zlatu strednu cestu. cize asi bluevolution.
Odpovedať
Aj najlacnejší (z týchto možností) Geneo je viac ako výborný profil ;-)
Odpovedať
Mam Geneo a su skvele. Oknoplast ma asi dlhsiu zaruku.
Odpovedať
Profilova fotka
Co tak Aluplast ? V podstate mas jedno ci je to salamander, blue..., Rehau... vsetko je to plast robeny podla ISO noriem. Cize vsad na to koho mas najblizsie, kto ma najlepsiu cenu, a dobrych majstrov.
Odpovedať
Mas na vyber medzi plastom a plastom a plastom? Najlepsie je drevo.
Odpovedať
@december Nech si vyberieš ktorékoľvek z tebou uvedených, nepochybíš. Všetky tri profily sú kvalitné, majú skoro rovnaké tepelnoizolačné vlastnosti (dúfam, že u všetkých máš trojsklo) a sú porovnateľné. Keď som vyberal okná, medzi kandidátmi som mal všetky tri. Mne ale Rehau Geneo naceňovala firma Kalypso. U mňa vyšli Rehau ako najdrahšie. Rehau Geneo je vraj vyrábaný nie z plastu, ale z kompozitu, ktorý by mal byť pevnejší. Preto keď si pozrieš prierez, tak REhau Geneo + nemá kovovú výstuž. Mňa táto skutočnosť odradila od tohto profilu. PRedsa len mám väčšie rozmery okien, tak som pri výbere uprednostnil rámy s výstužou. A nám išlo hlavne o to, že sme chceli oblý profil. Preto do finálneho výberu postúpili profily SAlamander bluEvolution Elegant a Winergetic premium. Každé z nich má svoje nejaké malé plus. Napr. Winergetic má aj profil vyrábaný celý hnedý. Vraj ak sa povrch (napr. s dreveným dekorom) poškriabe, tak nevidno hneď biely plast pod škrabancom. Ďalej vraj rohové spoje frézujú bez viditeľnej drážky. U ostatných profilov je v rohu vidno tú spojovaciu čiaru. Winergetic má 7 komôr (ostatné majú 6), ale pri týchto oknách to už nehrá rolu. Salamander má zase väčšiu stavebnú hĺbku - 92 mm (WP má 82). Oba (vlastne všetky 3) profily majú 3 stredové tesnenia. Ja som si nakoniec vybral Salamander, lebo ten mal byť aj zvnútra oblý. Len som si vybral nesprávneho dodávateľa. Nakoniec mi dodali zvnútra hranatý profil, lebo vraj pri trojskle nemôžu použiť oblú zasklievaciu lištu. Neviem, kto ti robil cenovú ponuku na Salamander bluEvolution, ale dávaj si pozor na to, od koho to kúpiš. Všetci, čo to ponúkajú sú iba dovozcovia. Okná sa vyrábajú v ČR vo firme RI okná. Takže vyber si tie, ktoré ti cenovo vyhovujú (ak je rozdiel v cene pri objednávke 3000 EUR do 200 - 300 EUR, tak nech toto nie je hlavné kritérium), ktoré sa ti najviac páči a kde majú k tebe dobrý prístup. Njaviac ochotní boli v Oknoplaste. Keby som si mal dnes vybrať, tak si vyberiem ten Winergetic premium z Oknoplastu. Ale to je len môj názor, ty sa rozhodni sama.
Odpovedať
ja mam z oknoplastu platinum energo 3 sklo a bacha ak chceš potom žalúzie lebo majú oblý profil okna a žalúzie na 11 okien 700 eur tak teraz skúšame ešte cez herplast ci by pasovali aj od nich. ináč okna su ok vsetko skôr záleží od montaze.
Odpovedať
Geneo od Rehau a dobru firmu na montaz.
Odpovedať
Profilova fotka
@peton24 ahoj.aj my uz mame od nich tieto okna .teraz to bude rok co sme menili v byte..mam ich tiez bez zaluziii ale nechcela som vobec zaluzie takze som to neriesila.nie su zle .montaznici boli super.len nie vsade chodia tito.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 dakujem za odpoved. Tiez sa trochu viac priklaname k rehau geneo.teraz sme este nasli tie geneo plus pasiv.tak este pockam na cenu aka bude
Odpovedať
Ja by som ti jednoznačne odporučila profil aluplast id8. S oknami som pracovala 4 roky a tento sa osvedčil ako najlepší. Salamander je veľmi náchylný na poškrabanie je dosť krehký.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som sa chcela opytat, že akú farbu budete mať na oknách, lebo ja sa neviem rozhodnúť :/ profil mám vybraný ale tá farba mi nedá spať... Chcela by som antrazit ale veľa ľudí má odhovara, ešte tmavohnedé by so prijala ... alebo možno nussbaum .. No naozaj neviem.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@dejna_ antracit hladky profil je myslim elegantny, rozhodne vsetky "drevene" plasty su skarede (podobne ako "drevene" plastove parkety alebo dlazdice so vzorom "dreva".
Odpovedať
@medick Nemôžeš takto zovšeobecňovať. Každému sa páči niečo iné - niekomu antracit, niekomu biela a iným rôzne odtiene dreva. Pre teba škaredý, pre iného pekný. @dejna_ Farbu treba zladiť so štýlom domu. Ak máš vidiecky štýl, tak antracitovými oknami by si ten štýl "zabila". Zas naopak - na nejaký moderný kubistický štýl sa práve tie antracitové hodia. Skús si ty predstaviť tie farby na dome. Však projekt s vizualizáciou asi máš - naskenuj si to do kompu a meň farbu okien. Uvidíš, ktoré sa ti naviac hodia, ktoré sa ti budú najviac páčiť. 5 ľudí ti tu môže poradiť s farbou a ak ti každý poradí inú farbu? Zase to bude len na tebe. Inak my sme dali zvnútra biele a z exteriéru zlatý dub. Pozri maketu domu v mojom fotoblogu. Podľa tej makety som si presne vedel predstaviť, ako bude dom aj s okolím vyzerať po dokončení. Ešte sme len pri vnútorných obkladoch.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?