Poraďte okná so zvýšenou zvukovou izoláciou

Nedá sa mi dopátrať výrobcov okien, ktorí ponúkajú okná zo zvýšenou zvukovou izoláciou. Štandardné 2,3 sklenné plastové okná majú zvukový útlm ~30dB. Ja hľadám okná s útlmom ~40dB. Ak máte, dajte mi nejaký tip.
Odpovedať
Tiez ich mame,zadali sme si to ako poziadavku firme, ktora nam robila okna. Boli z toho trochu vyguleni, lebo vraj takych poziadaviek maju minimalne,ale zohnali vyrobcu v Nitre, firma Nitrasklo. Neboli o moc drahsie,ako bezne skla.
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@remba 3-sklo má všeobecne väčší útlm zvuku ako 2-sklo. Cez 3-sklo nebudeš počuť susedovu kosačku ani autá od cesty.
Odpovedať
Profilova fotka
Každý kto sa trošku romie plastovým oknám vám musí hneď bez váhania vedieť povedať že pôvodne sa trojsklá vyrábali alebo začali vyrábať práve kôli väčšiemu zvukovému útlmu..Fyzika vychádza z toho že 4 mm a 6 mm sklo tlmí iné frevencie vlnenia zvuku.Toto zasklenie je takmer rovnako drahé ako klasické trojsklo.Predávajú sa k tomu aj iné druhy plastových rámov.Skúste osloviť pobočku Incon .Montujú sklá od Nitrasklo. http://www.nitrasklo.sk/index.php?pag...
Odpovedať
@majki555 @antonmesaros Nitrasklo som si pozrel. Majú presne také zvukovoizolačné sklá ako som hľadal. Z celkového hľadiska však sklo tvorí iba jednu zložku systému okna. K tým sklám ešte musím zohnať výrobcu zvukovoizolačných rámov. Lebo bolo by zbytočné mať super sklá v obyčajných rámoch. Skúsim teda pozrieť ponuku rámov od Incon.
Odpovedať
@remba Bývaš pri Rázochách alebo na Sliači?
Odpovedať
Profilova fotka
preco chces odhlucnene okna? ved cez klasicke plastaky skoro nic nepocut ked su zavrete mam pod oknami krcmu a viem o com hovorim
Odpovedať
Profilova fotka
@remba Incon také ponúkal Neviem či ešte .Treba sa spýtať..
Odpovedať
@samron Na byte mám nové plastové okná. Keď vonku prší a kvapky padajú na striešku z lexanu (príííšerný materiál), tak to počuť aj keď mám okná úplne zatvorené (bez mikrovetrania). Tie moje okná majú tak 30-32dB. Nedávno som bol v Nemecku. Pred hotelom išla hlavná cesta (autobusy, nákladné autá..). Zatvoril som okno a ticho ako v hrobe. Pozrel som na rám okna a na ráme boli zobrazené technické dáta a okrem iných aj zvukový útlm 42dB. V porovnaní s klasickými oknami to bol poriadny rozdiel. Preto hľadám kvalitné zasklenie a rámy.
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý den, předem upozorňuji, že odpovídám jako zástupce výrobce profilových systému Inoutic. V zásadě ve Vašem požadavku nevidím problém. Je samozřejmě nutné dbát na skladbu dvojskla nebo trojskla. Okna z profilových systémů Inoutic Prestige jsou certifikovaná podle typu zasklení na R(w) = 38-45 dB, okna ze systému Inoutic Eforte dokonce na 43-52 dB. Tyto certifikáty by Vám měli být schopni bez problémů doložit autorizovaní výrobci a prodejci oken Inoutic, jejichž seznam na Slovensku najdete na našem webu. Všichni je od nás mají k dispozici.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@remba: Dobry den, ako ste si nakoniec vybrali. Prave riesim ten isty problem
Odpovedať
@liero Zvukovú izoláciu stien a okien som realizoval nasledovne - steny 30cm Porfix P4-580 + 15cm minerálna vlna - okná: dvojsklá VSG 44.2SR / 18 / 6 FC /Low-e/ – 42dB, rám gealan futura S9000 IQ, škáry vyplnené zvukovoizolačnou nízkoexpanznou penou Soudal (modrá).
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 1 roku
@antonmesaros zdravim. Trochu starsia tema ale skusim sa spytat. My doma mame spominane okna incon s trojsklom od nitrasklo no kokos vobec ale vobec netlmia zvuk. Pocut vsetko auta z cesty ked niekto chodi po terase no vsetko dokonca aj mobil ked zvonil vonku, cele zle... Co myslite kde moze byt chyba? Treba ich nejako nastavit? Dakujem
Odpovedať
@glico87 mozno dobre nedoliehajú a treba ich nastaviť lebo si “sadli”
Odpovedať
@peter0 s tymi kolikmi treba pootocit? Uz som na to myslel...
Odpovedať
@glico87 tych kolíkov je na oknách ale 6 a ani neviemci su na vsetkych oknách rovnako. Bohuzial si netrúfam ti v tomto poradiť.
Odpovedať
@peter0 ok aj tak dakujem...
Odpovedať
@glico87 Máme podobný problém :-|
Odpovedať
@fergac a mate tie iste okna? Ci? Lebo mne sa zda ze u suseda tak nepocut ako u nas... Nechapacka a uz ma to zacina rozculovat. Tak musim najst sposob ako to vyriesit...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?