Poraďte francúzske okná a zdvižno - posuvné dvere

Vie niekto poradit francuzske okna + zdvizno posuvne dvere od rovnakeho vyrobcu za dobru cenu ? Skor som za plast/hlinik ale mozte poradit aj plastove, aj ked neviem ci tam uz nebude problem pri vacsom rozmere s trojsklom.
Odpovedať
@jozko1975 ahoj my mame okna francuzske rozmer sirka 1200x2100 trojsklo z plastu Trocall 88+ a ta ista firma nam aj vyrobila hlinikove zdvyzno posuvne dvere a maximalna spokojnost. Je to firma Alugarden Bernolakovo a to nehovorim, ze sme od nich dostali aj najlepsiu cenu. :-)
Odpovedať
Dakujem, Mozem sa opytat co stalo to francuzske okno a tie posuvne dvere vratane skla ?
Odpovedať
My máme okná od www.esoplast.sk trojsklko ultra-farba orech. Tento týždeň nám ich budu montovať. Máme dve francúzke okná veľkosť 1600 x 2300 a jedno 2500 x 2300 rozdelené na polovice.Jedna čas fix a jedna posuvná.
Odpovedať
@jozko1975 ahoj, posuvne hlinikove boli 3 metre siroke a cca 2,1 m vysoke a cena 3000 eur. Plastove stali cca 290 eur. :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Nam maju tiez davat posuvne plastove francuzske okna Trocall 88 a tak sa chcem opytat ci sa da ta posuvna cast aj vyklapat na vetracku?
Odpovedať
@riaviktoria - Mame sklopno posuvne :) ta posuvna cast sa aj sklapa na vetracku.
Odpovedať
mame zdviznoposuvne od slovaktualu sirka je 2000 a viska myslim 2330... a spokojnost, je to plastove ale s vystuhou
Odpovedať
Profilova fotka
@tinaja Zvláštne, mali sme 17 CP, z toho 6 na plastové zdvyžno-posuvné - rozmer 4,5x2,5m a vždy bol plast drahší ako hliník, v plaste ďaleko cez 3000 eur. Tých 290 s trojsklom sa mi nechce veriť, ba ani dvojsklo. Oprava: Až teraz som si všimol, že tá cena 290 je zrejme pre to francúzske okno, sorry
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte všetci🌼, viete mi prosím niekto poradiť? Mám staršiu vilku a na prízemí- v kuchyni by som túžila mať vysoké celo-presklené posuvné dvere (zdvižné?) a nimi chodiť von, do záhrady! Treba asi povolenie od statika, že? Myslíte, že je možné zrealizovať to aj v mojom prípade ? 🌝 Vopred ďakujem za všetky odpovede!💖
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
Ahojte, potrebujem vyriesit vystup na terasu, kde je planovane francuzske okno v sirke 4 metre. V povodnom projekte od developera je planovane francuzske okno s "balkonovymi" dverami na jednej aj druhej strane. Toto riesenie sa nam nepaci, urcite preferujeme sirsi vystup na terasu s posuvnymi dverami. Mate niekto skusenosti s podobnym riesenim - mam na mysli tu sirku 4 metre :) Akym sposobom navrhnut otvaraciu cast a fixnu - premyslali sme nad posuvnymi dverami 1,5 metra a zvysok fixne francuzske okno, len neviem, ci taka sirka moze byt... A mate niekto predstavu, aka by mohla byt cena za toto riesenie? Zrejme by sme ostali pri plastovych oknach, nie hlinik... Vopred vdaka :)
Odpovedať
Profilova fotka
@dusho nechces sa radsej rovno spytat nejakeho predajcu ? kazdy su mensie rozdiely v technologii vyroby, niektore maju limit ine by to s 2 metrovym posunom mohli zvladnut, uz som vitel trojsklo 3x2,5 metra, takze moj odhad je ze to pojde .. co tak susit ozan toho predajcu .. napr. fenestra zlate moravce , p.Havetta ... ja s nim mam dobru skusenost... vie poradit a co nevie presne zisti u technikov, pripadne vo vyrobe ..
Odpovedať
Profilova fotka
@portianko jasne, urcite sa skusim poradit s vyrobcom, len toto je developersky projekt (bytovy dom), kde maju zrejme svojho dodavatela... Takze prioritne budu asi jednat s nim, preto som chcel vediet, ake su moznosti, aby som sa nenechal oklamat nejakou ich ponukou a ponuknutym riesenim... Ale dakujem za referencie, skusim fenestru pozriet a pripadne sa na nich nakontaktovat.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@dusho Vsetko sa da spravit. Aj fix, aj HS portalovej otvaranie, ake siroke len chces - teda max. polovica sirky otvoru. My mame delene v tretinach, prostredna sa posuva. Sused ma celu polovicu. Svagor ma krajnu stvrtinu. 4m portalove okno by som nerobil v plaste, aj ked ti to mozno niekto bude schopny spravit.
Odpovedať
Profilova fotka
@matorado vdaka... preco nie v plaste? preferujes hlinikove ramy? co sa tyka rozlozenia, to som pisal, ze idealne riesenie by bolo cca 1,5 metrove otvaranie skraja a potom zvysok fixne francuzske okno... Nedelene by bolo dizajnovo krajsie, na druhej strane, planujeme vonkajsie zaluzie a v dlzke nad 2 metre by asi mohol byt problem...
Odpovedať
@dusho Nie je to o tom, ci preferujem. Jednoducho plastove okna dilatuju najviac zo vsetkych, viac ako 2x tolko, co drevo napriklad. Cize si laicky myslim, ze urobit 4m PVC okno jednoducho nie je bezpecne.
Odpovedať
@matorado @dusho mam biele 5,5m x 2,4m okno od Inconu s trojsklom uz asi pol roka a pohoda. Je rozdelene na 4 casti a stredne dve kridla su posuvne bez stredoveho stlpika /so stulpom/. Kukni moj album ak chces.
Odpovedať
Profilova fotka
@lubomird pozeral som album, vyzera to super... netvrdim, ze neexistuje lepsie riesenie, ako plastove okna, ale pomer kvalita/cena/vykon je asi na strane plastovych... ak mas tvojich 5,5 m rozdelene na 4 casti, tak tie nase 4m by sa urcite dali poriesit v troch castiach...
Odpovedať
@dusho Urcite. Zavolaj do Inconu a poinformuj sa. Daj vediet. Ja som spokojny. Nechcelo sa mi davat milion € do zdvizno-posuvneho hlinikoveho okna. Kludne spavam bez uveru :-D
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Zdravím, idem stavať r.d. a projektant mi navrhol na poschodí dve francuzske okná.Preto sa chcem informovať ak má niekto skusenosť ... Kolko ma bude stáť toto okno v hnedej farbe rozmerovo 200x90 alebo niečo podobné pevné plastové nie posuvné ,može sa aj na ventilačku dať.. Vopred ďakujem za odpovede...
Odpovedať
Mam jednu ponuku na hlinikove 6500 x 2300 mm vo farbe antracit. Zdvizno-posuvny system MB-77HS, trojsklo 6-16TGI-4-16TGI-4, 4 dielne, stredne 2 vysuvane za pevne boky, bez stredoveho stlpika. Chcem sa spytat ci je cena 5000€ podla vas ok alebo niekto pozna aj lacnejsieho dodavatela. (ponuka bola robena na jeden kus, bez ostatnych okien)
Odpovedať
@jucky Podľa skúseností si myslím že cena zodpovedá materiálu a prevedeniu. Mne nacenili dokonca 3,2x2,3 delené na napoly hliníkový za 3500€
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?