Internorm drevohliník alebo SCHUCO hliník?

Poradite? Internorm drevohlinik (HF310) alebo SCHUCO hlinik (AWS/ADS 75.SI) ? Nevie niekto kto uvazoval nad kupou okien a potom sa rozhodol poradit medzi tymito dvoma ? Mam ponuky, kde cena je skoro rovnaka, pocitovo pre krasu by som siel do drevohlinika, ale pre pragmatickost radsej do hlinika. Cize rozum a cit, ak ste mali podobnu dilemu a vybrali nakoniec nieco, ako ste so svojou volbou spokojny ? Najviac sa bojim rosenia, proste fyzika sa oklamat neda, takze verim ze to moze rokmi robit zle tomu drevu, kdezto hlinik prezije aj mna ... skla parametrovo rovnake. dakujem za rady a odpovede P.
Odpovedať
trojsklo za normálnych podmienok nezarosíš, nech je v akomkoľvek ráme. Hliník má horšie vlastnosti (aj napriek prerušenému tepelnému mostu a izolačnej výplni ako plast a drevo, ale keďže plast v tvojom výbere nie je tak drevohliník :-) Už som videl aj zarosený hliníkový rám (trojsklo bolo suché) ale ešte sa nekúrilo a vonku -12 (pri plaste a dreve temer nemožné).
Odpovedať
Profilova fotka
Slavoslav, moja rec👌
Odpovedať
Ak je tato cena pre Vas akceptovatelna, tak urcite drevohlinik. Ak nie, hladajte ineho dodavatela na ten hlinik od Schuco, pretoze sa mi nechce verit, ze cena je porovnatelna...
Odpovedať
Nuz ja mam dvojsklo, plastovy ram, a rosi sa extremne, ak je vonku uz 0C a vnutri 21C. Rosi sa ako sklo, tak aj plastovy ram a tym padom vlhne stena.
Odpovedať
@pacosk skús ešte MakroWin. My máme od ních drevohliník a cenovo sú určite prijateľnejší než Internorm a kvalitou sú narovnako.
Odpovedať
Aj ja si myslim ze Makrowin je lepsi ako Internom a urcite drevohlinik, je to parada
Odpovedať
Práve porovnávam ponuky na drevo-hliník od: Drevár, Boťanský, MakroWin, Mintál... a k tomu mám 2 ponuky na hliník, ktoré sú cenovo nižšie...o cca 5000 na zákazku. Tiež sa rozhodujem, ale pocitovo by som hneď brala drevo-hliník...
Odpovedať
Ja mam ponuky na plast hlinik 7500€, hlinik 7500€, plast 7700€. Takze tie rozdiely tam vobec niesu.rozhodujem sa bud internorm plast hlinik alebo nejaky najlepsi plast.vybrat na slovensku nieco kvalitne je velky problem.
Odpovedať
Profilova fotka
ja som na internorm dostal 30tis ponuku a na schuco 16tis
Odpovedať
U nas hlinik 19 tis, drevohlinik 21 tis, boli sme vo vyrobe u Mintala aj v Makrowine, dame Mintala. Internorm nam nereagoval na dopyt. Dalej sme porovnali Drevara a Hoblinu. Na Makrowine mi vadi ich prezentacia perfekcionizmu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@dusan6117 - mozem sa spytat ako po case hodnotis okna Mintal? Zvazujeme ich tiez :-).
Odpovedať
41m2 drevohlinik okna + drevohlinik hlavne vchodove dvere + drevohlinikove bocne dvere do garaze,vsetko vratane magnetickych cidiel k plastovej ochrane a montaze samozrejme na pasky za cenu 26 000€ je podla vas cena co stoji za zvazenie?Nazov firmy koly objektivite odpobedi nespominam ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@jaro113 akoze porovnavat makrowin a internorm je uz silna kava
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
@originalx ako si sa nakoniec rozhodol? Kde si mal ponuku na hliníz a 7500? :-D Ja mám od Inconu 12000 plast a hliník 24000€.
Odpovedať
@peto125 ahoj, mam hlinikove schuco od fenestra p.Havetta. kvalita a praca na 100%. Komplet ma to stalo 10000€. Tie cp by som musel vyhladat v mailoch, ale to boli tusim nejake hlinikove profily aluplast a aliplast. Ja som mal aj cp na plast vyssie ako cp na hlinik.
Odpovedať
Profilova fotka
@kreola zdravím, uz máte Mintal okna ? Ja ich mam objednane drevohlinik...ako ste spokojna ?
Odpovedať
@tzbprojekt Ahoj, nie nakoniec sme zobrali od Drevara :-)
Odpovedať
@originalx Tak to je parádna cena, už som mu aj poslal rozmery okien. Máte aj nejaký HS? Cena je aj s vchodovými dverami? My máme jeden 4m, delený na 3 z toho jedna je posuvná a jeden 2m delený na 2, z toho tiež jedna je posuvná.
Odpovedať
Treba sa vediet dohodnut 😀 Mam aj hs aj perfektne dvere obojstranne prekryty ram s F jadrom a hrube 8cm, ziadne problemy s orosovanim ako tu maju niektori co si dali smejdy hlinikove za par supov. Myslim, ze mam aj v albume foto. Inak p.Havetta je profik a perfektny obchodnik, na neho sa nechytaju konkurenti...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?