Popraskana vypln na exterierovych plastov dverach

Zdravim,mate s tym niekto skusenost?Ide o nove,pol rocne cca 7 mes.dvere, v ktorych nam popraskala vypln. Dodavatel samozrejme dava ruky od toho prec,pricom na inych forach sme sa docitali,ze sa to deje. Potrebujem najst niekoho,kto sa v tom dobre vyzna,alebo ma tuto skusenost,dakujem.
Odpovedať
Upresnim-ide o popraskanu foliu na vyplni.
Odpovedať
@mellysa2 Keď popraskala tak to je chyba materiálu. Podaj písomnú reklamáciu, musia to riešiť. Ak to nebudú chcieť riešiť tak podaj podnet na SOI. Neviem či im to stojí za pokutu.
Odpovedať
Pravdepodobne blizsie info o dverach by mohlo vyprodukovat zmysluplnu odpoved. Farba dvery, orientacia na svetove strany, profil, typ montaze, mozno fotka.... Kazdopadne trvat na reklamacii!!!
Odpovedať
@mellysa2 foto nemas?
Odpovedať
@mellysa2 prečo dodávateľ dáva ruky od toho preč? To by sa zišlo vysvetliť. Predsa vie, že je to ešte v záruke.
Odpovedať
Profilova fotka
@mellysa2 akým spôsobom si podala reklamáciu? Ak meilom alebo telefonicky tak ta dodávateľ môže odbyt. Jedine písomne podať reklamáciu. Na vybavenie má podľa zákona 30 dní. Po tejto dobe môžeš podať podnet na prešetrenie na SOI a následne už len súdnov cestou
Odpovedať
Odpovedam na horeuvedene otazky: Reklamacia podana emailom. Vyjadrenie bolo-dvere-folia bola poskodena bud.mechanicky,alebo bol pouzit.nej.chemicky prostriedok,vraj ci sme to s niec.agresivnym necistili,co ja zasadne odmietam oba pripady. Rozsah popukania je taky,ze asi by som musela byt kuzelnik to takto dat. Bola navrhnuta dalsia expertiza do Nemecka,ale v pripade neuznania,hradime si my novu vypln v plnej vyske, dnakolko testovanu znicia. Vzhladom na to,ze v star.forach na nete uz taketo neco ludia riesili a nam bolo povedane,ze sa s tymto stretavaju prvy krat, nemam doveru v ich testy.. Vypln pochadza z gavaplastu,orientacia dveri -JV. Farba strieborna. Mali sme problem,ze do ramu dveri nam nedali vystuhu, ze 'vo vyrobe ju tam zabudli dat',-zistene az neskor,po nastahovani. Dvere nemame cele od gavaplast,len vyrob.pouziva ich vyplne. Neviem,ci aj ten ram moze mat nej.vplyv na popukanie. Posielam foto-praskliny po boku skla,pod sklom-takto by som To ani mechanicky,ani chemiou nedala, ani keby som kuzelnik.
Odpovedať
Profilova fotka
@mellysa2 podaj reklamáciu písomne, najlepšie doporučené aby si mala potvrdenie s pošty. Počkaj 30 dní. Podaj podnet na prešetrenie v príslušnom SOI. Kontaktujte nejakého nezáväzného znalca. Dajte ešte jednu šancu dodávateľovi dverí stím že si žiadate kladné vybavenie reklamácie + cenu za znalecký posudok. Posledná možnosť súd :-|
Odpovedať
@jojosr dolu som prilozila
Odpovedať
@tzar dolu pridane udaje
Odpovedať
@mellysa2 To sú len nejaké mikrotrhlinky . Tie zvislé pásy vyzerajú ako keby niečo stekalo po dverách. Možno tam tie trhlinky boli ,len si ich nevidela. Mám takú blbú otázku na teba ,ale to je špina pri tom zasklení? nevadí mi to ale ako keby tá špina iba zvýrazňovala tie prasklinky. Mohli to spôsobiť keď frézovali ten otvor na zasklenie.
Odpovedať
folia sa dava po vyfrezovani otvoru,tak nemalo by to byt z toho,a to ako stecene- to tak vyzera zial,to je realny pohlad..vsimla som si to, ked teraz zacalo byvat slnko,ak je zatiahnute to tak nekrici nakolko vtedy to je vidiet z urciteho uhlu. Mam znameho,ma tento isty odtien dveri z rovn.firmy nikde tam nic podobne nema -ani pri vyzer.castiach. Teraz mikrotrhlina a o par rokov co? A to pod tym sklom,to je des.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@mellysa2 Ja mam výplň z Peritta a sklo je so Swiss Spacer ( teply rámik) . Z tvojej foto to ani nie je možné rozoznať. Katastrofa, hlavne že za dvere min. 1200€ pýtajú. Nevravím že je to chyba Gava firmy, ale mohli to spozorovať a riešiť hneď.
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý deň, rád by som sa vyjadril k tejto reklamácii a uviedol skutočnosť na pravú mieru. Na vchodových dverách máte osadenú našu výplň z HPL materiálu. HPL materiál je olaminovaný fóliou. Táto fólia má na sebe akrylátovú vrstvu, ktorá odráža slnečné žiarenie aby sa laminácia čo najmenej prehrievala. Vyrobili sme niekoľko desiatok tisíc dverných výplní a takýto typ popraskania neevidujeme. Podobné popraskanie našiel náš reklamačný technik aj na krídle vašich dverí. (Bohužiaľ do dnešného dňa nemám 100% odpoveď či je to tiež popraskaná časť, alebo len zašpinená) Lamináciu povrchovej dosky zabezpečuje náš subdodávateľ v Nemecku. Laminácia krídla dverí sa robí v úplne inej výrobe. Z tohto dôvodu sa domnievame, že prišlo k poškodeniu povrchu, ktorý mohol byť spôsobený neodborným čistením, alebo nejakou chemickou látkou. Navrhli sme, že vyrobíme novú dvernú výplň. Pôvodnú dodáme na expertízu výrobcovi povrchovej dosky do Nemecka. Pokiaľ sa prejaví, že je chyba na laminácii, tak je reklamácia doriešená a vy ste dostali novú dvernú výplň. Pokiaľ sa prejaví, že povrch bol narušený nejakým chemickým prípravkom, tak bude nutné uhradiť novú dvernú výplň. Na diskusných fórach ste sa dočítali o praskaní plastových dverných výplniach a nie na materiály HPL, ktorý máte použitý na Vašej dvernej výplni. Práve preto sa používa materiál HPL, keďže nepodlieha praskaniu. Vo Vašom prípade sa jedná o praskanie laminácie a teda nie podkladového materiálu. Inak nemám pocit, že my ako dodávateľ dvernej výplne dávame od toho ruky preč. Jedná sa naozaj o ojedinelú reklamáciu a máme podozrenie, že to nebolo zavinené chybou materiálu.
Odpovedať
@gavaplast_vchodove_dvere Zdravim, dakujem za objasnenie. Nakolko Vas technik bezprostredne po obhliadke nam tvrdil,ze dvere su na vymenu,avsak pisomne stanovisko bolo zamietave,tak to vnimame,ze davate ruky prec. A to je aj dovodom,ze zamietam testovanie v nemecku u vas.dodavatela,mam obavy z objektivnosti,co pre mna by mohlo znamenat dals.financne naklady. V bliz.dobe obdrzite aj nase stanovisko s detail.popisom a problemami s dverami. V diskusii vzhl.na rozsah neboli uvedene detailne vsetky minule problemy s dverami-chybajuca vystuha na dverach, niekol.mesiacov,z coho sa dvere skrizili atd. Ja nevinim vasu spolocn.ze problem nastal,ale ze ho neadekvatne riesite-vyjadrit sa ze ide o mech.poskodenie al.chemicky zasah je vzhladom na rozsah prasklin nemozne a aj ma to po pravde uraza. Kludne si to este raz,aj viac krat pridite detailne pozriet,nafodte,poslite dodavatelovi detailn.zdokumentovane.Tolko z mojej strany.pekny den
Odpovedať
@mellysa2 @gavaplast_vchodove_dvere Aby sme si to teda objasnili: Vysokotlakové lamináty HPL sa vyrábajú saturovaním viacerých vrstiev kraftového papiera fenolovou živicou. Dodatočná ochranná vrstva a dekoratívny papier sú umiestnené na vrchole kraftového papiera pred stlačením. Tieto vrstvy sú všetko tavené spolu s vysokou teplotou a tlakom a prilepené k jadru, čo má za následok tvrdší tvrdý povrch. Takže žiadny prevratný kozmický materiál. Takže hľadajme chybu v materiále a nie v čistiacich prostriedkoch.
Odpovedať
@mellysa2 stale pises, ze to je chemicky nemozne znicit v takomto rozsahu... no podla tych fotiek to presne tak vyzera, ze sklo bolo cistene niecim co stekalo na laminat poskodilo ho. Na to clovek nemusi byt kuzelnik aby toto nespravnym pripravkom dokazal, dokaze to doslova aj male dieta.
Odpovedať
Profilova fotka
@mellysa2 Dverná výplň je na výmenu. Nemôže to takto ostať. Nastalo poškodenie akrylátovej vrstvy. My sme dodávateľom výplne. Podobné poškodenie akrylátovej vrstvy podľa všetkého bolo aj na krídle dverí, kde sme už my dodávateľom neboli. Krídlo dverí a dverná výplň sa laminovali nezávisle v dvoch rôznych spoločnostiach, ktoré zabezpečujú lamináciu. Domnievame sa teda, že prišlo k poškodeniu, ktoré bolo už mimo našej spoločnosti. Teda už na vyrobených kompletných dverách. My sme výplň dodali zhotoviteľovi okien a on dodal výrobok k vám. Nevieme kto poškodil povrchovú lamináciu, ale keďže sa to pravdepodobne stalo aj na krídle dverí, tak to muselo byť mimo nás. Pokiaľ však zhotoviteľ alebo vy tvrdíte, že je chyba iba na povrchovej doske, tak navrhujeme to dať na posúdenie. Našim cieľom nie je poškodzovať, klamať, zavádzať a podobne. Sme spoločnosť, ktorá je na trhu 20 rokov. Pokiaľ sme spôsobili chybu, tak sa k nej priznáme a daný produkt bezproblémovo vymeníme. Snažíme sa správať spravodlivo. Mrzí ma, že náš reklamačný technik nedostatočne vysvetlil čo presne znamenalo jeho vyjadrenie: "Dverná výplň je na výmenu." Za toto vyjadrenie sa ospravedlňujeme, keďže nebolo úplne jednoznačné. Dverná výplň bola poškodená a je na výmenu. Nie je však jednoznačné, kto poškodenie zavinil....
Odpovedať
@gavaplast_vchodove_dvere Seriozna firma by to hned vymenila, bez dalsich zbytocnych expertiz. Vy sa len krutite a robite vsetko preto aby ste to nemuseli vymenit na vase naklady. Hanba takym firmam co takto podnikaju. Mne sa stala v zime podobna reklamacia a vymenil som diel za novy a ovela drahsi ako vase dverne vyplne. Keby som to daval na expertizu, tak by to musel zakaznik zaplatit, lebo chyba nebola na nasej strane.
Odpovedať
@originalx @gavaplast_vchodove_dvere @gashtaan @mellysa2 Mám doma asi dva kusy dverovej HPL výplne čo som orezával. Zajtra vyskúšam rôzne čistiace prípravky, ktoré sa bežne doma používajú a dám vám vedieť ,ktorá spôsobila takéto vlásočnicove trhliny. Mellysa ty mi napíš do IP ,čím si to čistila. Ak aj čistila dvere tak asi celé a nie len časť. Malo by to byť na viacerých miestach.
Odpovedať
@gashtaan nevidite vsetko,na foto je len par zaberov,kludne k nam pridite,a uvidite,ze toto male dieta neurobi,nakolko je to aj v hor.casti btw.kam ani nedociahne,a ten rozsah je taky,ze ja fakt neviem,aku chemiu by som takto pouzila a ako by som ju hlavne aplikovala.
Odpovedať
@gavaplast_vchodove_dvere Uprimne,ako konecny uzivatel dveri,mna len trapi,nech nemam taketo dvere,nie som expert.technik posudzovat priciny.mozno by bolo namieste si to odkomunikouj
Odpovedať
@gavaplast_vchodove_dvere Uprimne,ako konecny uzivatel dveri,mna len trapi,nech nemam taketo dvere,nie som expert.technik posudzovat priciny. Mozno by bolo namieste si to odkomunikovat si to aj s vyrobcom danych dveri, ja nevidim hlbkovo do celkovej vyroby, ani tu od toho nie som a po pravde, ani ma to nezaujima. Som tu len ako sklamany spotrebitel, ktory ma taketo poskodene dvere a chce mat dvere ako maju ini. Nie je mojim cielom spinit tu meno nej. spolocnosti. Ja naozaj len chcem mat to, za co som si zaplatila a mat to v poriadku. Ako som hore uviedla, rada uvitam viacerych vasich zastupcov spolocnosti, vedenie atd., nech k nam pridu si to pozriet detailne. Pekny den,
Odpovedať
Profilova fotka
@mellysa2 Našim cieľom je poskytovať kvalitné produkty. Pokiaľ sa podobná vada prejavila aj na inej časti výrobku, ktorý sme nedodali a nemali sme možnosť sa s ním ani stretnúť, tak predpokladáme, že chyba poškodenia povrchu bola mimo našej spoločnosti. Sám si neviem predstaviť, akým bežným prípravkom v domácnosti mohlo prísť k takémuto poškodeniu. Nemyslím si teda, že by ste takéto poškodenie vedome spôsobili. Nevieme však brať zodpovednosť za všetkých, ktorí mohli prísť do styku s povrchom Vašich dverí. Napríklad rozliaty penetračný náter od pracovníkov robiacich fasádu a podobne. Možností je veľa. Táto diskusia však prevažne viedla k tomu, že sme výrobca, ktorý dáva ruky preč od jednoznačnej reklamácie a nie sme seriózna firma. V skutočnosti sa s týmto názorom nestotožňujeme a preto som sa to snažil obhájiť vo vyššie popísaných príspevkoch. Nakoľko náš navrhnutý postup riešenia expertízou nie je pre Vás vyhovujúci, navrhujem dodanie bezplatne novej dvernej výplne. Pozor, výroba novej dvernej výplne trvá určitý proces cca 2-3 týždne + kým celý proces prebehne cez výrobcu okien a servisného technika, tak k novej výplni sa predpokladám dostanete o 3-5 týždňov. Ostatné nedostatky na vchodových dverách si už prosím riešte s výrobcom celých dverí, my sme len výrobcovia dvernej výplne. Hlavný dôvod nášho rozhodnutia: pohľad výrobcu a pohľad koncového zákazníka môže byť rôzny, aj keď obaja majú do istej miery pravdu. Diskusné fóra však dokážu niekedy výrazne poškodiť ale aj vylepšiť meno spoločnosti. Beriem teda túto vec za uzavretú. S pozdravom Bednárik.
Odpovedať
@mellysa2 to s tym dietatom bolo len prirovnanie, ani nehovorim, ze si v hazmat obleku striekala na dvere koncentrovanu kyselinu... Mohol to sposobit cistiaci prostriedok alebo nieco ine, co niekto pouzil na cistenie. Nerobili Vam fasadu? Mozno znecistene dvere PUR penou, cementom ci penetraciou sa niekto snazil "sikovne" ocistit bez tvojeho vedomia.
Odpovedať
Zdravim,akosi mi nechodili notifikacie na email, tak som prehliadla dalsiu komunikaciu. Fasadu nemame,kazdopadne chcem podakovat a uzaviet tuto diskusiu. Dverova vypln nam bola vymenena, je v poriadku. To bolo aj dovodom, preco som sem dnes sla-nech ozrejmym doriesenie a prozakaznicky pristup spolocnosti.Dakujem.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Ahojte, viem, ze je to uz asi neaktualne. Ale chcem sa spytat, ci ma niekto podobnu skusenost. Tiez mame dverovu vypln od firmy gavaplast a uz druhy krat mame popraskanu dverovu vypln. Prvy krat nam to vyreklamovali a druhy krat nam reklamaciu zamietli, ani sa na to nedosli pozriet.Vraj to vidia prvy krat, pritom je takychto staznosti na internete na popradkanu vypln viacej. Vraj sme to umyvali nejakou chemiou. Pochopim, keby sa to stalo raz,ale toto je uz druhy krat. Na dvere davam obzvlast pozor, vsetko si robim sam a viem, ze ziadna chemia sa na dvere nepouzila a ani okolo nich. Vypln stala vela penazi a som taky vytoceny, ze som ochotny to dat kludne aj na sud...
Odpovedať
Nam tu vypnl vymenili a opat sa nam to urobilo na novej a teda asi pouzivame rovnake chemie podla nich na dvere ako vy. Nerozumiem, preco ak to maju opakovane reklamovane od zakaznikov, tak to vyrobne neriesia....Kazdopadne, za mna ani od spolocnosti kt.nam robila okna, hlavne teda od ich obchodneho partnera a asi z tejto spominanej spolocnosti by som nic do buducna nechcela...
Odpovedať
Profilova fotka
Isla som pozerat ci tu na MS nenajdem kolko cca stoja dvere a okna nakolko sa vsetko zdrazovalo.Akurat som vo fore nasla tuto diskusiu.A rozhodli sme sa pre okna a dvere s vyplnou gawa.Ale teraz som si uz neni velmi ista ci to chceme. @mellysa2 kde su tie ostatne recenzie nech si to precitam?
Odpovedať
Nedavajte si gava plast. Ked mi orvy krat dopraskala vypln, zobrali ju na "repas" dali dole prednu vrstvu a ze nalepili druhu, ale zevraj ju poskodili, tak spravili novu vypln. A aj ta vsak dosla zvnutra doskriabana. Je im jedno kolko za to clovek da penazi. Nevedia dodat ani kvalitu, za ktoru si clovek zaplati. Ja im budem robit taku negativnu reklamu ako sa len da. Vypln za tolko penazi musi vydrzat 20 rokov a nie ze po roku dopraska.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?