Pokazia sa drevookná pri schnutí omietok?

Znami mi povedal, ze pozna viac pripadov, ked sa osadili drevookna, potom spravili omietky a zaliali podlahy a pri schnuti tychto stavebnych prac v interieri sa vyduli drevookna alebo zisla farba. Ma niekto skusenost s tymto? Preco sa to deje. Vraj to je chyba v technologickom procese. Nieco urychlili? Alebo malo vetrali? Alebo preto, ze zaplli na podporu odvetrania podlahove kurenie? Dakujem Marcel
Odpovedať
Profilova fotka
@marcel82 Zdravim. Pri beznom omietani strojom sa oknam ublizit nemoze. To skor tie poteri. Tam sa spotrebuje ovela, ovela viac vody. Ale nepredpokladam ani to. Omietky schnu cca 3 tyzdne. a vobec tan nie je az tak strasna vlhkost. My sme omietali dom pri Trencine,a mam priznane take stropne hrady zo suroveho dreva. A drevo ma stale krasne ako nove. Pri omietkach neodporucam velke vetranie, iba tak maximalne jednu vetracku. Omietka musi vyzriet a pekne pomali schnut. Ak uschne velmi rychlo, nasledkom prievanu alebo vetrania tak popraska. My omietame domceky, uz sme mali aj domy s euro oknami a ako hovorim, omietka im neubizila. Pocas omietania su okna aj parapety obalene vo foliach, a odbalia sa az ked sa na zaver upratuje. Takze sa ani nezaprskaju, nezaspinia a su stale ako nove.
Odpovedať
Profilova fotka
Prikladam fotky toho domu kde mali tie drevene stropne hrady. Podotykam to drevo bolo surove.
Odpovedať
Profilova fotka
@marcel82 ja mám eurookná a omietky sádrové a podlahy z anhydridu a všetko v pohode. Pokiaľ sú okná spravené tak ako majú byť tak sa nič nemôže stať.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?