Podomietkové vonkajšie žalúzie

Dobrý deň, prosím Vás, chcela by som Vás požiadať o skúsenosti, radu v prípade výberu vonkajších žalúzií na rodinný dom. Zvažujeme model Z70 / Z90, máte s nimi nejaké skúsenosti? Okrem ceny sú nejaké veľké rozdiely? Ak áno v čom (Výhody/nevýhody)? Prípadne s akými ste spokojní vy? Veľmi pekne ďakujem za každú odpoveď. Pekný deň :)
Odpovedať
@kimiki Rozdiel je v cene, výške nábalu a počte lamiel. Neviem, aký iný rozdiel očakávaš.
Odpovedať
Skôr som myslela v čom sú lepšie /horšie tieto dva typy. Ale ďakujem za odpoveď
Odpovedať
@kimiki Ak si si urobila prehľad trhu, tak asi vieš, že existujú tieto typy žalúzií: C, Z a S. Je to podľa tvaru lamely. Neviem, či sa dá povedať, že ten tvar je lepší alebo ten horší. Ide len o to, komu sa čo páči. Možno z hľadiska stability by som povedal, že Z a S sú pevnejšie lamely, než C. Predsa len majú viac ohybov a preto je menšia pravdepodobnosť, že sa pri vetre zdeformujú. Podľa tejto teórie by mali byť Z - ká najpevnejšie. A či dáš šírku 90 alebo 70 to je zase len na spotrebiteľovi. Ale na okne s rozmermi 50 x 100 by si nevyzerali dobre 90-ky, tam by sa viac hodili 70-ky. Tie 70-ky sú logicky drahšie, lebo na prekrytie rovnakej plochy treba viac lamiel, viac úchytiek a pod. Ale keď uvažuješ len nad Z90 a Z70, tak si pozri, či máš viac väčších okien či menších okien. Ale aj tak nakoniec skončíš pri Z90. Aby som ťa ešte viac zamotal, tak podľa skúseností klientov (mám to od výrobcu, ktorý nám dodá žalúzie) sa S kové žalúzia menej špinia, lebo nemajú ostré záhyby a dážď ľahšie zmyje z nich prach. V Z-kových sa ten prach drží v tých zlomoch. Ale nemám to overené. My sme aj tak chceli S typ. Možno nám to predajca povedal len preto, aby nás utvrdil vo výbere.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 mne prave predajca odporucal ine ako Z kove, tusim S, ze po tom obluku lepsie klze vietor...
Odpovedať
@bambula626 Však aj nám doporučil S kové.
Odpovedať
Profilova fotka
my máme Z90, ale neviem porovnať s iným typom, sme spokojní...raz za čas vystriekam WAP-kou. Podľa mňa sa všetky časom zaprášia, či C alebo S.
Odpovedať
Profilova fotka
@bambula626 toto uz su riadne teorie :) ze klze vietor :D
Odpovedať
@jblaze tak mudro napisane by bolo maju lepsie aerodynamicke vlastnosti. Ale zas zaluzia nie je monopost F1 a vietor nad 90 km per hodina nefuka kazdy den, aj ked teda supercely sa u nas v poslednej dobe nejak pricasto vyskytuju. Podla mna aerodynamicky odpor pri takej ptakovine je uplne irelevantny z ciste praktickeho pohladu.
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 neviem co znamena irelevantny ale je uplne nepodstatny kedze v okoli okna su turbulencie :) ale myslim ze ani vyrobcovia to neargumentuju odolnostou voci vetru ale skor dizajnom
Odpovedať
@jblaze http://slovnik.azet.sk/pravopis/slovn... ;-) ale zas tie turbulencie nie su v nasich zemepisnych sirkach a dlzkach az take zavazne. obzvlast v pripade prizemnych a malopodlaznych domov, ze by ich bolo nejak specialne riesit. Obavam sa, ze vyrobcovia si neplatili testy v aerodynamickych tuneloch. Ale ako marketingova finta je lepsie obtekanie vetra vyborny tah. Na mierne neinformovanych zakaznikov urcite zabera ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 si robim srandu ved som to napisal hned nato :D:D ze je to nepodstatne :P ale ako ze nie vedto nezavisi od zemepisu ani od vlastivedy ale vietor naraza do okna este cez nejake lamely ved tam sa musi krutit vietor ako v mixeri
Odpovedať
Mame C lebo sa nam pacia a su elegantne jednoduchy pekny tvar. Ine veci ma nezaujimali pri vybere.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?