Podľa čoho ste si vyberali vchodové dvere do domu ?

Ahojte strecháči. Som tu nová, začíname robiť hrubú stavbu a strašne váham ake vchodové dvere si vybrať. Bola by som rada, keby ste mi poradili podľa čoho ste si vyberali vchodové dvere. Nemyslím teraz na cenu.. čoho sa vyvarovať. A hlavne či ste potom vaše rozhodnutie neoľutovali. Budem vďačná za každú odpoveď. :-)
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Nenapísala si aký máš cenový strop, lebo je to o peniazoch, teda či pôjdeš do kvalitných bezpečnostných alebo nie. Ja osobne by som šiel strednou cestou, t.j. určite by som nekúpil žiadne predražené dvere, ale ani žiadne lacné dvere.
Odpovedať
spolu s oknami vsetko rovnaky dizaj ten isty vyrobca aj profil.
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý deň, najviac odolné (pevné a kvalitné) sú hliníkové vchodové dvere. Hliníkové vchodové dvere sú aj najmenej náročné na ďalšiu údržbu. Ďalej musíte zhodnotiť či chcete bezpečnostné vchodové dvere(akej triedy bezpečnosti), akú tepelnú prestupnosť dverí potrebujete (čím nižšia hodnota prechodu tepla U, tým má konštrukcia dverí lepšie tepelnoizolačné vlastnosti), a ako majú dvere vyzerať (dizajn dverí).
Odpovedať
nenapísala si rozmery otvoru Ja potrebujem vybrať dvere na terasu, ktorá je na poschodí. Ale terasa bude minimálne rok-dva slúžiť ako hlavný vchod do domu, kým nedokončím prízemie. Oplatí sa mi dať niečo lepšie ako obyčajný okenný profil (aj prah)? Západná strana, š1000 x v2400.
Odpovedať
Vchodove dvere by mali byt kvalitne a pekne na pohlad, lebo sa pouzivaju kazdy den. Plastove v ziadnom, ale v ziadnom pripade. Treba vyberat masivne dvere, ci uz drevo, alebo hlinik a hlavne kvalitne panty, to dava malokto, vacsinou daju nejake smejdy co za par mesiacov ovisnu. Ja som si vybral gava tango, niektori maju za tu cenu vsetky okna na cely dom. Vybrat kvalitne dvere na slovensku je velmi tazke, vacsinou ponukaju nejake smejdy a napodobneniny dvier.
Odpovedať
@originalx len ak pride zlodej, nikdy nepojde do domu cez tie dvere ale oknom alebo terasou ;) takze nemuaia byt zas extra bezpecnoatne. Treba mat bezpecnostne kovanie na vsetkych otvoroch
Odpovedať
@henry_sk ak to ma sluzit ako hlavny vchod, tak na spodok dajte urcite listu a nie oknovy profil.
Odpovedať
@stowasser od dverneho AL prahu ma odhovára predajca, vraj tam je slabé tesnenie oproti klasickému profilu a môže prefukovať a kondenzovať Okrem prahu mám dilemu, či dať širší dverný profil, kvôli krúteniu. Ešte je možnosť hliník, ale bude aspoň o 1/2 drahší a nebude ladiť s oknom na terase.
Odpovedať
@cvoky8 treba citat pozorne. Nikde som nepisal o bezpecnostnych dverach.ja dom a ani auto nikdy nezamykam. Zlodejom nechavam aj hodene prachy na stole. U mna taketo veci nemaju hodnotu. Nepisal som o ziadnom bezpecnostnom kovani, ale o kvalitnom a to je sakra, ale sakra rozdiel. Napriklad na slovensku kupit nieco kvalitne je fakt problem.same smejdy tu ti zmrdi predavaju.
Odpovedať
@clean Cena by sa mala hýbať do 1600 eur. Kvalitné bezpečnostné nepotrebujem. Hlavne mi ide o pekný design a nech spľňajú tepelnoizolľačné parametre. Memáme ani poriadne zadverie. @atlaska Podľa mňa by sa mali okná kupovať u oknárov a dvere u.... :-)
Odpovedať
@henry_sk 2150 x 1130
Odpovedať
@albor koly comu? myslis ze velke budovy co maju hlinikove okna maju od ineho vstupy? mam vsetko v jednom dizajne jednej farbe okna hned vedla dveri ziaden mackopes. napr. take dvere od Slovaktual si myslis Slovaktual okna vyraba niekto iny?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@albor moja tema: http://www.modrastrecha.sk/forum/okna... do 1600e, to teda nebude hlinik, ale nieco ako tam mam ja, v mojom uvodnom prispevku mam nacenene plastove GEALAN S9000 PASSIV
Odpovedať
@2v1 A viete mi konkrétne niečo poradiť.? ako píšete: Hliníkové vchodové dvere. Resp. ponúkate aj vy takéto dvere.?
Odpovedať
Profilova fotka
@albor Dobrý deň, v ponuke máme vchodové dvere od výrobcu Benedoor. V ponuke má vchodové dvere do domu a aj bezpečnostné exteriérové vchodové dvere. Vonkajšie opláštenie dverí je z PVC, HPL alebo AL. Viac informácií si môžete prečítať, tu. http://www.benedoor.sk/technicke-info... http://www.benedoor.sk/bezpecnostne-d... http://www.benedoor.sk/class-universal/
Odpovedať
@2v1 ďakujem za informáciu
Odpovedať
Profilova fotka
@albor ides davat bezpecnostne?
Odpovedať
@rolandos123 prečo? mám dať.?
Odpovedať
@albor ved to by mala byt samozrejmost v dnesnej dobe dat bezpecnostne vchodove dvere, nie? ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@norbeert @albor na rodinný dom su bezpečnostné dvere absolútna zbytočnosť. To by si ich musela dať aj na terasu a bezpečnosť.kovania na vsetky okna. Domy sa nevykradaju cez hlavný vchod. My sme dali vchodové dvere poplastovany hliník. Uz cez 5 rokov absolútna spokojnosť.
Odpovedať
Profilova fotka
@jankazb nie su zbytocnost pokial si da clovek zabezpecit aj okna a terasu ako si pisala ;) urcite maju bezpecnostne dvere vacsie uplatnenie v bytoch ako v domoch
Odpovedať
Profilova fotka
@albor no vsak jasne ze by si mala dat bezpecnostne dvere. V dnesnej dobe by som nad inymi ani nerozmyslal
Odpovedať
Profilova fotka
@albor pytaj sa ľudí čo bývajú v domoch, popozeraj albumy. Odpovede teoretikov čo rozmyslaju...sú iba teoretické reči. Ak dokonale zabezpečiť vchodové dvere, potom aj fólie na okná nerozbitne,lebo tade chodia zlodeji. Nevidim dovod vrazat peniaze na zbytočnosti. Zabezpečenie domu inými prvkami je na inu temu. Bezpečnostné dvere skutocne vyhodene peniaze na dome. Ale ries kvalitu. Plast na južnej či západnej strane je potenciálny problém.
Odpovedať
@rolandos123 no mne bude postačovať aj trieda 2, nechcem mať dom ako trezor. Netreba mi kopec zámkov a sto bodové zatváranie. Prikláňam sa ako píše jankazb.. Skôr mi ide vzhľad a hlavne izoláciu a nech sú kvalitné. Nechcem ich davať opravovať alebo meniť po pár rokoch.
Odpovedať
Profilova fotka
@jankazb pravda pravda. Pokiaľ dá človek bezpečnostné dvere musí rátať s tým, že musí zabezpečiť aj iné možnosti vniknutia. Máloktorý zlodej by si dovolil kradnúť cez dvere si myslím. My sme bezpečnostné nedávali pretože, keď som si prerátal, čo všetko by bolo potrebné potom zabezpečiť tak mi až zle zostalo.
Odpovedať
Ja jediný radšej dám menej zámkov a poriadnu poistku za dom ? Nepotrebujem pevnosť , ani mreže na oknách .....
Odpovedať
@kollega ludia su rozni :-) nie si jediny, poznam viacerych takych ludi ako si ty. A mam znamemu ktoremu sa dobra poistka naozaj vyplatila. Bol sice sklamany, ze k istym veciam mal vztah, ale poistovna aj ejho sklamanie vykompenzovala :)
Odpovedať
Po určitých bohužiaľ veľmi ťažkých situáciach nedávnych , som zistil ,že na veciach absolútne nezáleží.Hlavné je zdravie ,všetko ostatné sa dá nahradiť.Poistka ti zaistí všetko čo treba , je pekne mat super dvere keď vyhoríš preto ,že sa hasiči dnu nedostali :D
Odpovedať
Profilova fotka
@albor Za mňa jednoznačne hliníkové dvere v dostatočnej hrúbke profilu a dobrými tepelnoizolačnými vlastnosťami. AL preto, pretože, vchodové dvere otvára a zatvára každý člen domácnosti niekoľko krát a každý iným štýlom... Nie sú namáhané ako okno. Z vonku na ne pečie slnko, alebo je mínus 10C a vo vnútri máš väčšinou 23C - takže musia byť materialovo stabilné, odolné. Preto hliník.
Odpovedať
Profilova fotka
@kollega Je to pravda ze na veciach vobec nezalezi, ale zase ked uz kupuje tak trosku moze predsa len pozerat na kvalitu. A hasici si snad poradia zo vsetkymi dverami, a ked nie dvere tak cez okno:D
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?