Počet radov tvárnic na prízemí, pod oknami a preklady

Zdravim. Mam naprojektovanu svetlu vysku v dome 265 cm. Mam 12 cm izolaciu a 8 cm poter. Staviam z ytongov, maju na vysku 25 cm. Vychadza to teda na 11 radov + nieco naviac (10 cm, co bude riesene vyrovnavacim vencom), teda: 11*25cm = 275 cm +10 cm -12 - 8 = 265 cm. Pod oknami to vychadza takto: 4 rady tvarnic 4 * 25 = 100 cm - 12 - 8 = 80 cm od podlahy po parapet okna. Mozem tie obvodove tvarnice narezat na 10 cm vysku a doplnit ich pod okno, aby som dosiahol naprojektovanych 90 cm? Druhy problem je ten, ze vyska okien bude standard 150 cm, takze ak spodna cast okna zacne od 4.radu a 10 cm, vrchna cast okna bude koncit v niekde v 11.rade tvarnic, presnejsie 10 cm nad 10.radom, Takze preklad tam dat nemozem, mozem to riesit tak, ze bude zelezobetonovy a zaleje sa naraz aj s vyrovnavacim 10 cm vencom? Nad to pojde este strop a dalsi 20cm stropny veniec. Vopred vdaka vsetkym za radu.
Odpovedať
Profilova fotka
tie parapety môžeš upraviť ako pišeš , aspon ja by som v tom nevidel problem. Nam okna tiež presahuju na vyšku do posledneho radu tvarnic a tak som k ytongu dokupil tehlove, ker. preklady s vyškou 7,5 cm a tie budu siahať presne pod veniec ale videl som už aj tak zašalovane a vybetonovane ako pišeš o druhom probleme . DA SA to . určite
Odpovedať
@bady1 Ja by som dala okná do v. 80 cm od podlahy.
Odpovedať
@blacksr mne sa to zda moc nizko..to je asi len vec vkusu. Potom by vysiel nad oknom hore 35cm vysoky preklad, pripadne by sa urobili okna vysoke 160 cm a to sa mi zda tiez vela..
Odpovedať
@bady1 áno, vkus... a zvyk
Odpovedať
@bady1 preco teda nedas 5 radov tvarnic, das viac izolacie do podlahy a tym prisposobis vysku okien ako potrebujes, ci? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@bady1 Ty nepotrebujes rady.....Vies si pomôct aj sam...vsetko je ok.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?