Plisse sieťka alebo posuvná dverová sieťka?

Profilova fotka
aku mate skusenost s plysse sietkou na terasovych dverach? alebo si zvolit radsej posuvnu dverovu sietku?
Odpovedať
1
2
@cowboy1986 ja mam s plysse zlu skusenost. je draha a pri posuvani este aj hlucna, aspon ta ktoru som mal ja. vymenil som ju za normalnu otvaravu sietku. A teraz si predstavte ze nesiete na terasu napr. podnos s kavou ako si otvorite posuvnu sietku? veru pre mna to bolo drahe zistenie
Odpovedať
@cowboy1986 Dobrý deň, záleží na tom, čo od siete očakávate. Nie všade sa otváravá pántová dverová sieť dá použiť. Pán Jano 2007 má pravdu, kopnúť do siete, aby sa otvorila ako je tomu v prípade, keď nesiete podnos s kávou sa nemôže, lebo by ste ju poškodili. Ak však chcete sieť otvoriť rukou, potom jedna ruka Vám stačí na plisovanú sieť, takisto ako na tú dverovú. Taktiež je pravda, že plisované siete patria k najdrahším, spôsobuje to však vysoký podiel ručnej práce. Jedna naša žena vyrobí na smene iba 7 kusov. No a na záver, na trhu je množstvo plisovaných sietí - prvá a jediná originálna sieť Nobarrier, tu vyrába iba spoločnosť K-system a to na základe licencie. Je na škodu, že sie´t množstvo zahraničných výrobcov komponentov kopírovalo a na trh sa dostali aj siete vyrobené z čínskych komponentov, ktoré s kvalitou Nobarrier nemajú nič spoločné. Poškodzujú jej iba dobré meno. Okrem toho existujú plisované siete so šnúrovým vedením, tie vôbec nehrkocú. K-system má v sortimente takisto viacej typov. Takže navštívte predajňu a popozerajte si jednotlivé druhy a presvedčte sa osobne.
Odpovedať
@cowboy1986 ja som potreboval dve velke sietky , rozhodol som sa pre posuvne. Otvarave su podla mna neprakticke a zaberaju miesto, a plise mi vysli cenovo strasne drahe, niekde aj o 100% drahsie ako mam posuvne a z referencii som zistil, ze tolko dlho nevydrzia ako posuvne..
Odpovedať

Odpovedať
@lubomird @kvalitnetienenie Súhlasím s kvalitnetienenie - ide hlavne o možnosť použitia. Dilemu, akú sieť použiť som mal aj ja. Mám 2 dvojité balkónové dvere a jeden HS portál, ktorého otváravá časť je 2,3x1,8 m. Na takto veľký otvor ne otváravá sieťka nestabilná, takže nepripadla do úvahy. Potom prišla na rad posuvná. Ale budem mať exteriérové žalúzia v strede delené, a ten úchyt by posuvným vadil. Preto mi zostávajú osadiť iba plisé. Cenu už neriešim, keďže inú možnosť nemám. Takže ak sa niekto bude rozhodovať, musí si zistiť: - či má priestor za dverami na otváravé - či má priestor vedľa dverí na posuvné - či mu nebudú otváravé zavadzať, keď bude používať vonkajšie tienenie (žalúzia, rolety) - to je môj prípad u tých balkónových - musel by som žalúzie úplne dvihnúť, aby som mohol otvoriť otváravú sieťku a podľa toho sa rozodnúť. Lubomír, takto som to chcel aj ja, ale v prípade osadenej sieťky je problém otvoriť obe krídla (ak ich máš otváravé). Ja mám otváravé obe krídla a tá sieťka by buď zavadzala druhému krídlu, keby som chcel niečo cez dvere veľké preniesť, alebo by bola len na polovici dverí - keby som otvoril obe krídla dokorán. Áno, dá sa sieťka vysadiť, ale už je to práca navyše. Je to dobré a najmä ekonomické riešenie, v podstate postačí. Ja som sa rozhodol pre plisé na celú šírku.
Odpovedať
@chrobak7 toto je spalnove okno. V obyvacke mam okno 5,4 x 2,4 m stulpove, rozdelene na 4 casti a stredne dve sa otvaraju. Zatial som dal sietku len na aktivne kridlo, ale je mozne dat posuvnu sietku aj na druhe kridlo a nicomu to nebude vadit a mozu byt otvorene obe kridla naraz a sietky bud mozu byt zatiahnute alebo schovane pred krajnymi fixnymi oknami...
Odpovedať
@kvalitnetienenie Neviem ako ste to mysleli, ze zena na smene vyrobi len 7 kusov. To su ake velke kusy na ake velke sietky???
Odpovedať
@lubomird To je denný priemer. Ale ak by Vás to zaujímalo, môžem Vás vziat do výroby. Je to jeden z najkomplikovanejších výrobkov v našom portfóliu. Materiál na výrobu dovážame z Talianska.Nič z komponentov sa nevyrába na Slovensku. Netrvdíme, že plisované siete sú lacné a vyzerá, že vzhľadom na prácnosť a dovoz materiálu ani tak ĺahko nezlacnejú. Stojíme si za tým, že plisované siete sú použiteľné tam, kde sa iné siete použiť vôbec nedajú. Akým spôsobom máte ošetrené ak posuniete krídlo posuvnej siete, že Vám nepreletí napríklad mucha z boku? Prepokladám nejaký odstup siete od štulpu, ktorý tam máte. Aj my robíme posuvné siete. Na trhu sú dostupné aktuálne dva typy - taký aký máte Vy s kompletným obvodovým rámom a potom také, ktoré majú precíznejšie spracovanie, oblé prevedenie a krídlo je vyberateĺné, chodí iba po hornej a dolnej lište. Žiadny pevný rám tu nie je. Aj rohové prevedenie - spoj rohov , je oveľa precíznejší - biele prevedenie. Všimnite si detailu spracovania rohov hnedej siete s celoobvodovým rámom - vidno spílené strieborné časti, obvodový rám má rohy spájané hliníkovým rohovníkom, ktorý je prinitovaný k rámu siete. Vidíte ako nit preráža cez profil? Aj oveľa ťažie sa pohybujú. Nehovoriac o tom, že naše siete - viď tie biele - majú krásne zapracované antikorové madlo. Predpokladám, že doma máte namontovaný práve ten typ, čo tu máme nafotený v hnedom prevedení od konkurenčného dodávateľa.
Odpovedať
ak sa da, odporucam dvere. Mam viac kamaratov, co maju ako posuvnu, tak aj plysse a nendavaju, ale nie su ani nadseni. ze radsej by dali dvere v buducnosti, je to najpraktickejsie. My davame dvierka tiez.
Odpovedať
Mam doma plysse aj dverovu posuvnu siet. Ak by som si mohol vybrat medzi nimi, vyhrala by posuvna, je nehlucna, lahsie ovladatelna. Z technickych pricin mam na 2 dverach plysse siet, lebo ziadny iny typ sa nedal pouzit. Je hlucnejsia, tazsie sa s nou manipuluje a nie som si isty, ci vydrzi tolko ako posuvna, ale ako som pisal, ziadna ina sa pouzit nedala
Odpovedať
@kvalitnetienenie Ano, myslim, ze ta v hnedom to je ona , myslim, ze je od Lamelandu. To je jeden typ. Na obyvacke na tom stulpe mam na polovici ten druhy typ, kde je sietka vyberatelna a chodi po vrchnej a spodnej liste. Ako mam vyriesene aby tadial nechodil hmyz? Su tam stetiny, ktore dobre priliehaju k profilu... Akurat hore a dole je na tom stulpe mensia diera - bohuzial... KEd by som daval takuto istu siet aj na druhu polovicu, malo by to byt vyriesene..
Odpovedať
@ban Prave aj tou vysokou hlucnostou sa odlisuje original od napodobeniny, ktore kazia meno originalu. V istom zmysle siet Nobarrier je hlucnejsia, lebo na spodu je plastova retaz. Ovladanie je take lahke. Mame ich doma tolko rokov a maximalna spokojnost. Kazdy kto u nas bol, tak taku chcel.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@kvalitnetienenie možno vás doplním v tom, že pokiaľ je možnosť vetrať inak alebo zavesiť sieťku inde ako na dvere, treba to využiť a nerozmýšlať nad sieťkou na dverách. Sú to drahé výrobky a ich životnosť je krátka. Zákazníci sú nakoniec sklamaní. Jednoducho je to posledná možnosť. A čo sa týka originálu a napodobeniny, kto to definuje, čo je originál a napodobenina? Myslíte, že original je vyrobený v EU a napodobenina v Číne??? Takmer každá jedna sieťka predavaná na SVK je vyrobená buď u nás alebo v EU. Ale kompnenty potrebné k výrobe samotných výrobkov sa v EU bohužial pri cenách z Činy vyrábať neoplatí. Je populárne hovoriť my máme originál , ostatní majú napodobeniny a takto si budovať goodvil- meno-značku. Inak vás chápem, že si stojíte za svojou značkou, kvalitou, výrobou,...........
Odpovedať
@kurte Po prečítaní Vášho príspevku ma napadlo keď dávate takéto vyjadrenia opýtať sa, či verejne prezradíte svoju identitu, pre akú firmu v našej oblasti pracujete. No neviem neviem, kto ešte sa s Vami stotožní ak ľudia potrebujú sieťku na dvere, lebo práve cez dvere prechádza hmyzu, neriešiť to. Sú to drahé výrobky a životnosť je krátka ..... My sme začali s výrobou plisovaných sietí ako prvý v Čechách a na Slovensku. A verte alebo neverte, siete sme si dávali ako prví domov a stále fungujú. Takže, kde je pravda? Originál je značkový produkt, ktorého kvalita je overená. Na výstave R+T Stuttgart minulý rok som mala možnosť osobne sa presvedčiť o kvalite plisovaných sietí, ktoré síce vyzerajú podobne, ale vŕzgajú, idú ťažko, apod. Cena vždy zodpovedá kvalite. Nielen Čína je preborník v kopírovaní. Čína je riziko a nič odtiaľ nenakupujeme.
Odpovedať
@kvalitnetienenie Len pre usmernenie: vsetko, co nieje vyrobene v Cine, je FAKE :-D
Odpovedať
Profilova fotka
kvalitnetienenie@Nerobím pre nijakú firmu. Montujem-teda odoberám aj tieniacu techniku aj napr. sieťky. /rôzni dodávatelia, aj od vás pred pár rokmi/Práve myslím, že by bolo proti pravidlám prezradiť identitu-robiť si reklamu, nie? Asi ste ma celkom nepochopili, čo sa týká sieťok. Povedal som, že je to posledné riešenie vetrania cez dvere. Ak iná možnosť neexistuje, áno musí sa to riešiť aj takýmito drahými sieťkami. Prečo to hovorím? No nie raz sa mi stalo, že domáca pani chcela silou-mocou sieťku na terasové dvere, lebo ,,ona je zvyknutá vetrať cez dvere,, hoci 2metre vedľa má krásne okno, na ktoré može kľudne dať pevnu sieťku, ktorú vyrábate aj vy- je lacná a jej životnosť, čo ja viem 5násobná???? Takže Pani dostala otváraciu sieťku a po roku jej ju zničili malé deti. Pri dennodennom použivaní sa životnosť skracuje rýchlo. Takže kde je pravda?? No vy asi máte svoju a ja moju. Dokonca aj v Stuttgarte sieťky vrzgajú, ktovie prečo.
Odpovedať
@lubomird ?
Odpovedať
@kurte Takže ak dobre chápem, máte vlastnú firmu ale nezakúpil ste si profil profesionál. My sa snažíme zákazníkom poradiť čo najlepšie a najlepšie je podľa vlastných skúseností. Keďže siete na okná sú pevné a zvyčajne deťom a zvieratám menej dostupné, sú aj menej náchylné na poškodenie. Trvám na tom, že ak nevydrží, je poškodená mechanicky a za to sieť nemôže. Presne tak, ako výrobca nemôže za to, že zákazníkovi okenné siete doďobali sýkorky. Takže ešte raz, životnosť sietí skracujú uživatelia, nie je to tým, že by mali kratšiu životnosť. Máte pravdu, v Stuttgarte som natrafila minimálne na 3 plisované siete podobné Nobarrier, ale nemali možnosť vôle pre dilatáciu a dokonca jedna mala kovové dištancie. Chápem prečo vŕzga. Pozerali sme to s našimi konštruktérmi.
Odpovedať
@kvalitnetienenie To sa tak vravi aktualne, ze vsetko co nieje vyrobene v Cine je napodobenina :-D Lebo len v Cine sa vyrabaju originaly, na zaklade toho, ze vsetci tam davaju vyrabat vsetko. Teda vinimka, ak je nieco vyrobene mimo Ciny. Neviem ci som to dostatocne vysvetlil...
Odpovedať
@lubomird 8-) Aha super. :-) Takáto zákazková výroba sa ešte v Číne neoplatí. Našťastie. Už aj žuvačky som videla čínske, dostali deti na MDD, tak to by mi bola hanba taký sponzoring. Chlapcom som to zobrala a nedovolila zjest.
Odpovedať
Profilova fotka
kvalitnetienenie@no ved to nerobím si reklamu, ani nenahanam si zakazníkov. Dávam svoj názor, tam, kde niečo o tom viem, kde vidím, že ľudia masovo ako ovečky podliehajú marketingu/nemyslím zrovna vás/ a riešia veci zložito, preplácajú, stažujú sa a toto dookola. Možno im môj názor pomože. Mna nestojí nič. ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
@lubomird co ta vysla taka posuvna sietka?
Odpovedať
@mirka841 aj mna by to zaujimalo
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Nám nacenili sieťku na hst portál 350 eur, nevyznám sa v cenách, ale sa mi to zda dosť |-|
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
@chrobak7 ako si s odstupom času spokojný s plisse sieťkami?
Odpovedať
@miroslav33 Raz - dva krát za rok treba premazať tie vodiace lišty, aby to išlo ľahšie posúvať, ale inak sú v pohode. Na rozdiel od otváravých nezavadzajú.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Ahojte, aku sietku by ste mi odporucili na moje HST (vid foto). Zaluzia tam bude v jednom kuse (ziadna lista na stede). Na terase este nemam dlazbu, takze to vyzera, ze by mi tam vosla aj lista pre posuvnu sietku. Je to vhodne tam namontovat? ako potom zaizolovat ten priestor okolo listy a parapetu? A nie je problem ked bude prsat do tej listy? Dlazba by potom sla po tu listu. Alebo radsej odporucate plisovu sietku? @chrobak7 , @K-system, spol. s r. o. , @Omer s. r. o. , @kvalitnetienenie
Odpovedať
@palo231 AK nebudeš mať v strede úchyt na delené žalúzia, tak tam môžeš dať ktorúkoľvek sieťku. Aj posuvnú v ráme, aj otváraciu, aj plíssé, prípadne aj rolovaciu. Rozhodnutie je len na tebe. Technické detaily dorieši firma, ktorá ti sieťku dodá. Zvyčajne sa sieťka uchytáva o rám dverí.
Odpovedať
@palo231 ja odporúčam vyriešiť tento detail s dodávateľom žalúzií. My štandardne pri dodávke žalúzií riešime so zákazníkom aj siete proti hmyzu. Aktuálne ste už limitovaný šírkou predpripraveného boxu pre vonkajšie žalúzie.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Ahojte, poprosila by som Vás skúsenejších o radu. Mame terasove/balkónové dvojkrídlové dvere, stulpove (rozmer 2250x2270 (š x v)) Plánujeme vonkajšie hliníkové rolety, nie podomietkové. Aku sieťku by ste tam odporučili? Okrem plise, momentálne nemám chuť dat cez 300 eur za ne. Dajú sa dat otvarave pripadne posuvné? Ci to bude vadiť roletam? Ďakujem za rady.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?