Pletivovy plot

Dobry den, chcela by som sa opytat, ci treba na obci ohlasit jednoduchy pletivovy plot, ktorym si chcem oplotit moj pozemok. Bol by vysoky maximalne 160cm. Ide o dvojdom. Plot by oddeloval iba nasu cast od spolocnej. Okolo su postavene uz riadne ploty, myslim od dalsich dvojdomov. Dakujem za rady.
Odpovedať
1
2
Niekde som nasla, ze na jednoduchy pletivovy plot netreba ani ohlasenie.
Odpovedať
Plot nebude mat ziadne zaklady. Iba stlpiky v zemi a bude na nich pletivo
Odpovedať
@struharova1986 Ak s tým sused nemá problém. tak ho tam daj a nič nerieši. Nikomu inému nebude vadiť, že ste si medzi sebou postavili plot.
Odpovedať
@chrobak7 a co ma s tym sused? Postavi plot aky chce na svojom pozemku celym objemom, za svoje peniaze a suseda to nema co zaujimat. Akurat mu treba oznamit, ze vstupime pri pracach na jeho pozemok, co nam musi umoznit v miere nevyhnutne nutnej a na cas nevyhnutne nutny.
Odpovedať
@chrobak7 aký problém môže mať sused?nechce taký plot? nech si teda postaví iný za svoje a druhý sused ho bude mať zdarma
Odpovedať
@zita19 @duzu Sused má taký súvis, že ak chce postaviť plot, tak stavbu musí ohlásiť. Ten text je z nejakého článku, kde sú fakty trochu skreslené. Ohlásenie ani stav. povolenie netreba na taký plot, ktorý nie je pevne spojený s terénom, t.j. nejaký kvázy prenosný plot bez betónových základov v zemi. Ona ale bude stavať plot, kde asi stĺpy zabetónuje, takže toto je na ohlášku. Ak má rozumného suseda, tak sa oznámenia na stav. úrade zo strany suseda nemusí obávať, keď začne stavať a plot neohlási. Je to len plot medzi nimi, takže pokiaľ ju nenatrie sused, tak už nikto iný by to nemal. Ak pôjde oficiálnym postupom - že plot riadne ohlási, tak suseda vôbec nemusí riešiť, v tom máte pravdu. Išlo mi len o to, aby ju sused nenatrel stav. úradu.
Odpovedať
@struharova1986 všetci zle. 😄 Ohlásenie netreba, len ak sa stávajúci plot mení za nový, a aj to musí mať rovnakú alebo nižšiu výšku. Všetko ostatné potrebuje ohlášku.
Odpovedať
@megdesign u nás sa nikto netrápi či má niekto niečo overené úradne, plot medzi susedmi nie je nutnosť, no nemôžeš ho zakázať , prišiel nám nový sused , zrušil všetke ploty okolo pozemku a postavil si nové z gabionov, teda neviem koľko ten drát vydrží, raz isto nevydrží a je problém
Odpovedať
to ozaj nie je potrebne, aby bol plot medzi susedmi? to som este nepocula a ani nevidela, ze by len tak volne pozemky mali ludia.
Odpovedať
Zevraj to tak je. Akoze tiez si to neviem celkom predstavit, ze by som mal so susedmi spolocny dvor. No teda nie spolocny, ale tak pripadalo by mi to tak.
Odpovedať
@prvosienka5 Nikde nie je stanovené, že musí byť plot medzi pozemkami, alebo že pozemok musí byť oplotený - snáď s výnimkou staveniska, ktoré by malo byť dočasne oplotené z bezpečnostných dôvodov. Ale nikto ťa nemôže donútiť postaviť okolo svojho pozemku plot.
Odpovedať
@chrobak7 len mi to take divne prislo, vies ako, ze by nemal nikto okolo domu plot.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ale preco? Vsak zober si tie zahradkarske oblasti kadejake. Tam nezvyknu mat ludia ploty medzi sebou a nikomu to divne nepripada.
Odpovedať
Profilova fotka
@stano_33 he presne. Nie som zastancom uplne nepriehladnych ani celobetonovych plotov. Kedysi sa veru ploty az tako moc neriesili ako teraz
Odpovedať
tak to tie celobetonove to je nieco nepochopitelne pre mna. neviem pred tym alebo pred cim sa ti ludia chcu schovavat.
Odpovedať
@slavvo ja zasa pochopím to, že človek chce mať súkromie (pri dnešných 4 á pozemkoch to vyzerá ako bytovky naležato), ale ak už chcem súkromie prečo si krásu prírody špatiť betónom? je toľko možností zelene ako si vytvoriť krásny prírodný a nepriehľadný plot alebo ten betónový aspoň tou zeleňou maskovať... a nie byť neustále obklopený betónom vnútri aj vonku 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
Bez sukromia by som ja neprezila. Ale zato si nebudem okolo seba stavat dvojmetrove betonove ploty, ked je tolko inych moznosti na vyber. Nech len z tych tuji alebo z toho by som si spravila plot. Stale by to bolo lepsie.
Odpovedať
@daniella121 presne na toto som narazal. A kazdy si vedel fungovat na svojom pozemku, ci tam plot alebo nie.
Odpovedať
@sousedekovci89 akoze to ano, sukromie ano, ale preco to riesit kusmi betonu, ked sa to da aj inak. len to sa asi nikomu nechce cakat, kym by stromky vyrastli, iny dovod nevidim. mozno teda este, ze sa o to treba aj starat.
Odpovedať
Tak ale ved sa daju kupit stromy rovno vacsie, nemusia sa kupovat od uplne tie malinke.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
K pletivovemu plotu mozem radu? Chcem si ohradit zahradku na pozemku, aby mi tam nechodil pes. Chcem pouzit pevne pletivove dielce, vyska 123cm.. stlpiky predavaju 2m vyska. Mozem stlp dat na polovicu a zabetonovat, cize moze byt stlpik o dost nizsi ako pletivo? Cca 80cm nad zemou asi teda by bol stlpik na to pletivo 123cm vyska, dlzka pletiva 2,5m. Dakujem 🙂
Odpovedať
@stavitelka8888 jasné, že to môžete spraviť. a kľudne si aj z auta odmontujte štvrté koleso. prípadne z hodiniek odmontujte jednu ručičku. všetko sa dá. prečo takéto nápady? vrch dielca musí byť tiež upevnený, aby sa neprehol pri tlaku. ak ste lakomá a chcete ušetriť dve, tri eurá na stĺpiku, tak nech sa páči. a 20 cm zabetónovanie, to tiež treba komentovať? prečo nie iba 10 cm?
Odpovedať
@worker_falcon kde je napisane, ze iba spodok dielca chcem upevnit?? Jasne ze v 2 bodoch. Jeden stlpik stoji 25€, to uz nie su 2-3€ na docasny plot, ked stlpov potrebujem 4.. ale moja lakomost ci snaha usetrit 50e nie je predmetom temy.. poprosila som o radu, nie o honenie ega... Nehovorim, ze nemate v nicom pravdu, ale vase podanie "rady" je ubohe..
Odpovedať
Profilova fotka
@stavitelka8888 a co tak elektronicky obojok pre psa, nech sa nauci, kam nema chodit.
Odpovedať
@norcima prosim rady k pletivovemu plotu, nie k vychove stenata, dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@stavitelka8888 ak chceš ušetriť, kúp klasické pletivo a máš problém vyriešený. tieto diely sú iste drahšie a plánované riešenie nieje OK.
Odpovedať
@jankazb sponovat pletivo mi pride komplikovanejsie a potom tie stlpy isto musia aj hlbsie do zeme. ja som len chcela vediet, ci moze byt stlp cca 80cm nad zemou a pletivo vyssie ako stlp, to ma 123cm
Odpovedať
@stavitelka8888 o co uchytis to pletivo ?
Odpovedať
@rados611 spojkami na to urcenymi
Odpovedať
@stavitelka8888 Ja nerozumiem, o čo ti ide. Chceš kúpiť zvárané plotové diely za 25 €/kus, ale na stĺpikoch chceš ušetriť 6 €? Jasné, že sa to dá spraviť, ale je to hlúposť. Veď pre zváraný plot výšky 125 cm môžeš kúpiť rovno stĺpik 160 cm za 13 €, zabetónuješ 35 cm do zeme a máš to super aj s krytom. http://www.lacny-plot.sk/lacne-jakl-j... Alebo teda kúp stĺp výšky 280 cm za 23 €, rozpíľ na polovicu a ušetrila si 3 €. Ale do jedného stĺpika ti bude pršať, lebo nebude mať plastový kryt. Ja som pred rokom robil taký plot na záhradu kvôli psovi aj s bránkou, v zemi to je min. 30-40 cm.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?