Plastové verzus hliníkové vchodové dvere

Profilova fotka
práve riešime okná a dvere na dom, chceme si dať plastové okná vo farbe antracit, v tom prípade rozmýšlam či je lepšie plastové dvere vo farbe antracit, alebo rovno hliníkové dvere?
Odpovedať
@luci5 cudna otazka, kvalitnejsie su hlinikove a lacnejsie plastove-to je snad jasne.
Odpovedať
každemu podľa vkusu ale ja veľmi neodporúčam plastové. Mám s nimi veľmi zlé skúsenosti. Tým však nechem povedaž že by všetky plastové neboli kvalitné, ale aspoň si dobre over dodávateľa a nejaké prípadné referencie od iných ľudí. S hlinikovými nemám skúsenoti tak neviem.
Odpovedať
Hlinik se odstehoval do Humpolce.... :-) Ja mam hlinik a je to parada. Svagor plast a celkom ich kruti...su ale z Polska...
Odpovedať
@rebelant3 no vidíš to ja mám plast ktorý pochádza zo slovenska a ide aj o slovenskú značku a predsa len ich krúti stále viac a viac. keby som mal niečo poľské možno by to bolo kvalitnejšie ako tie čo mám. Ale keďže sú vcelku nové nerad by so mich teraz menil a rozbíjal celú chodbičku nanovo.
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem pekne, už som rozhodnutá, dám hliník:)
Odpovedať
@luci5 Dajte pozor na typ profilu - aby mal prerušené tepelné mosty. Inak sa to bude dosť rosiť.
Odpovedať
my budeme mať od slovaktual perito, priplatíme ale bude to ok ;-) @luci5
Odpovedať
Profilova fotka
rovno hlinikove. odporucam znacku schuco.
Odpovedať
Profilova fotka
My plánujeme kúpiť plastové dvere FENESTRA GENEO. Má s nimi niekto skúsenosti?
Odpovedať
Profilova fotka
@xenna máme na celom dome fenestra geneo vrátane vchod dveri do domu aj garaze.
Odpovedať
Profilova fotka
Akú dvernú výplň ste dávali? Gavaplast ...
Odpovedať
Profilova fotka
ano gavaplast...nič sa nekruti,zatial teda,mame ich od mája.Neviem,ale hlinikove su urcite krajsie,drahsie,urcite pevnejsie,bezpecnejsie,ale na čo by som ich dával,ked mám vzadu dve francuzske okna a navyse mi tie plastove tiez pekné,izoluju lepšie ako hlinikove. @xenna potom volte radsej model Brillant ako Geneo od fenestry pri vchod.dverách,tam spodná,prahová cast nieje dobre vyriesena,tá kefka,metlička naspodu nieje tesnenie.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Rehau Brilant má ale horšie tepelnoizolačné vlastnosti rámu Uf=1,7 W/(m2.K), Regau Geneo Uf=1,2 W/(m2.K).
Odpovedať
Profilova fotka
Ktoré plastové dvere majú majú kvalitne poriešenú prahovú časť?
Odpovedať
Profilova fotka
...ano to je pravda,Geneo je novšia rada,má lepsie vlastnosti rámu,ale to asi tak všetko.Chcete dvere s lepsim parametrom rámu pod ktore Vám bude podfukovať,alebo dvere s dvojitym gumovym tesnenim dobre urobene na detaile prahu.Konzultujte to aj s predajcom od Fenestry vasho regionu,ak tomu rozumie a nebude trafeny,tak vám potvrdi,ze je to tak a predaj dveri Geneo je cca tak 3 ks.za rok ak zakaznik nepocuva a na silu chce dvere Geneo.Môzem vám poslat kontakt kde vám to vo Fenestre vysvetlia.Staci si zajst na predajnu a osobne sa pozriet ako su v oboch pripadoch riesene detaily,pochopite.
Odpovedať
Profilova fotka
Ako by mal vyzerať dobre vyriešený prah vchodových dverí? Viete poradiť profil alebo výrobcu okrem Geneo Brilant?
Odpovedať
Profilova fotka
jednoznacne doporucujem hlinik samozrejme s prerusenym tepelnym mostom zárubne, ale to povazujem uz za standard v trende vyrobcov dveri. My davame dvere vzhladom na autorizovany predaj len od nemeckeho vyrobcu HORMANN. Dizajnovo a hlavne vdaka cene sa predava najviac rada ThermoPro , kde je kombinacia AL zarubne + oceloveho kridla celkovo vypeneneho PUR penou. Cela hrubka kridla je az 46 mm. Velkou vizualnou konkurencnou vyhodou tychto dveri je, ze nieje vidiet ram kridla - teda vidite iba zaruben a dverne kridlo. Standardne od inych vyrobcov je to : ram zarubne, ram kridla dveri a potom vypln dveri teda spolu 3 urovne. dvere hoermann thermopro si mozete pozriet napriklad v nasich nasledujucich referenciach: http://brany-dvere.sk/referencie?id=3... http://brany-dvere.sk/referencie?id=3...
Odpovedať
Profilova fotka
REHAU GENEO 3 tesnenia.. cena od 500€ do 1500€
Odpovedať
Profilova fotka
tu sa daju kupit: REHAU okna dvere http://www.pasivnydom.net/fenestra/
Odpovedať
Tak ako? Rehau ma dobre dvere pre pasivy? Ja som take na Rehau webe nenasiel a preto projektant navrhol, aby som dal vchodove dvere ako okno. Ak je ale lepsia plastova (cize cenovo dostupna) moznost a krajsia, tak prosim napiste niekto.
Odpovedať
ja mam veľmi negatívne skúsenosti s plastovými vchodovými dverami. Môžno to je iba v mojom prípade ale začali sa mi nejako deformovať a tearz sa nachádza medzi dverami a ich rámom špára cez ktorú mi samozrejme ťaha zima. Keďže už su po záruke žiadna reklamacia ani nič. Z toho dôvodu by som ais radšej volil celodrevené.
Odpovedať
Profilova fotka
@buggy tu mas zaujimavu cenu na vchodove dvere s dobrou izolaciou.. , : http://feldmann-haustueren.de/
Odpovedať
@zuscik_brany_dvere Dobry den. Viete napisat celkove "U"cko pri tych dverach 46mm aj s bocnym svetlikom?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Vedel by mi niekto presnejšie vysvetliť, prečo niektorí výrobcovia plastových okien nechú vyrobiť vchodové dvere z jedného kusu v rozmere 1000x2380 pri použití trojskla, prípadne klasickej výplne. Problém je v hmotnosti, alebo v niečom inom?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?