Plastove siroke presklenie- vydrzi?

Planujem dat do interieru velku presklennu stenu. Sirka 5,4m a vyska 2,4m. Chcem to rozdelit na 4 sekcie, pricom dve stredne budu otvarave formou sklopnoposuvneho systemu. Material plast s 3- sklom. Ma to byt na juznej strane. Vydrzi ta stena na slnku? Nezacnu sa krutit ramy? Nahovarali ma na hlinik, ale ten je cenovo o dost drahsi. Dik
Odpovedať
robia sa aj takto veľké okná, netreba sa toho obávať, seriózni predajcovia okien určite poradia a navrhnú vhodné riešenie.
Odpovedať
@slavoslav Dakujem za nazor, ale ja som sa pytal trosku ine. Pytal som sa konkretne ci pri tomto rozmere to bude OK. Ked mi predajca navrhne, aby tie otvaracie okna boli max 1m siroke , alebo aby som nedal vysku 2,4m ale napr 2,1m, tak to dam radsej hlinik. Potrebujem presne 4x 1,35m z toho obe kridla odsuvacie a rozmer ako som spomenul. ;-) Preto prosim skuseneho okenara, ak tu taky samozrejme je, aby sa vyjadril.. Diky moc
Odpovedať
Profilova fotka
Podla mna zalezi dost na farbe ramu ja som s manzelkou riesil nieco podobne ale mensie a radsej som zvolil hlinik s prerusenim tepelnym mostom nakolk sme chceli antracit,
Odpovedať
Pri tmavej farbe by som šla určite do hliníku keďže je to na južnej strane...v bielej pri rozdelení na 4ks by nemal byť problém. Daj si však pozor na výrobcu, dôležité je, aby bol plast vystužený železom.
Odpovedať
@17antigona Farba bude biela a profil asi Internova 6000.
Odpovedať
@lubomird do 2,4m výšky ti okna a steny bez problémov vyrobia, 1,35 pri pevnom poli bez problémov a pri posuvnom v závislosti od toho či to bude posuvno výklopné alebo zdvižno posuvné (pri tom druhom určite a pri tom prvom si nie som istý) to si overíš u výrobcu, prípadne predajcu. na slnku vydrží a krútiť sa nebude. Odpovedal som ti presne čo si chcel, len som to nerozpísal po lopate :-) @17antigona Každé takéto plastové okno má oceľovú výstuhu, dnes by si už hádam nikto nedovolil robiť to bez toho a zvlášť pri takýchto rozmeroch.
Odpovedať
@slavoslav Diky za objasnenie. No planujem dat sklopno-posuvny. Myslis, ze by tam mohol byt problem pri tomto systeme? Aky system je vlastne kvalitnejsi alebo trvacnejsi? Sklopno- posuvny, alebo zdvizno- posuvny?
Odpovedať
@slavoslav no stretla som sa už v praxi aj s oknami, ktoré mali namiesto ocele pliešky...najmä poliaci sú na to špecialisti :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Plast ma velku tepelnu roztiaznost, na juznej fasade by som sa toho celkom bal...
Odpovedať
On pisal ze to pojde do interieru
Odpovedať
@rapidko To som asi zle napisal, nepojde to do interieru ale z interieru, ale bude to normalne obyvackove okno na terasu.
Odpovedať
Uvazujem nad profilom Slovaktual pasiv HL - 8komorvy , alebo Internova 6- komorovy. Ktory by ste odporucili na tento typ okna? Dalej sa rozhodujem ci sklopno-posuvny system alebo zdvizno posuvny. Zdvizno posuvny sa neda dat na Internovu. Keby mal tento zdvizno-posuvny system nejakym sposobom pomoct k zivotnosti alebo pevnosti, tak by som sa rozhodol pren, aj ked je cenovo o dost drahsi. Poradte prosim. Dik
Odpovedať
Článok sa načítava...
@abobo málo domov nemá okná na južnej fasáde a fungujú roky, takže myslí, že zbytočný príspevok. Zo skúsenosti by som sa obával len čiernej výplne do dverí na juhu, ale rámy ostali bez poškodenia ( bol to profil geneo, ale čo tam dali za výplň, to netuším).
Odpovedať
@lubomird sklopno posuvný je lacnejšií, zdvižno-posuvný omnoho drahší, ale komfortnejší (robia sa z neho aj obrovské posuvné dvere), ale ako je to s tým prvým netuším, preto treba osloviť výrobcov.
Odpovedať
Profilova fotka
@slavoslav no ja mam na byte 8 rokov plastove okna od Slovactualu (standardne rozmery) a v lete ked na ne prazi okno citit ze sa otvara tahsie, lebo v rame drhne... A cim bude okno vacsie tym vacsi to moze byt pruser.
Odpovedať
Ide aj o to, ze ked uz dam aj ten drahsi/ zdvizno-posuvny system tak napr tam nemozu ist interierove zaluzie, ale len exterierove, co je dalsia investicia navyse...
Odpovedať
@abobo vada výrobku. Moje 11 ročné (myslím že KBE trojkomorovky) na južnej strane bez problémov a to tu na juhu máme v lete brutálnejšie teploty ako vy na severe. Ale môže sa stať, držme mu palce aby lepšie pochodil.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?