Plastové okno - poškodená prevodovka

Ahojte, Prečo otváraní okná praskla prevodovka a okno ostalo otvorené na vetračku. Kľučka sa pretáča a nie je možné už okno otvoriť ani zavrieť. Náhradný diel je už objednaný len neviem ako zvesiť uvedené okno keď ho nie je možné otvoriť. Okno je stále zaistené v spodnej časti. Kovanie je roto nt. Je možné nejako docieliť odomknutie na spodnej hrany ale okno zvesiť len vytiahnutím kolíka v hornom pante? Ďakujem
Odpovedať
@kazak Výrobca okna nevie poradiť?
Odpovedať
Výrobca okná je neznámy. Okno má kovanie roto nt.
Odpovedať
Však na YouTube zadaj do hľadania Roto NT a nájde docela dosť videí o tom kovani, aj ako pracuje, aj ako sa montuje to kovanie.
Odpovedať
Profilova fotka
Privti okno a z horneho pantu vytiahni osku a vyberies kridlo len budte dvaja byva tazke. Vymontujes cast s prevodoukou bez toho aby si snou pohol a posla nej das novu do rovnakej pozicie zakratiz bezce a kryty namontujea a nasadis spat.
Odpovedať
Na YouTube je toho dosť ale nič konkrétne pre tento prípad. Ide okno vysadiť aj keď je blokované v spodnej časti?
Odpovedať
Zatvor okno, opatrne zapáč v rohu krídla zospodu /na strane kľučky/ podloženou doskou-teda snaž sa krídlo nadvihnúť malo by stačiť aj pol centimetra aby vyskočilo. /Problém môže byť ak tam je kovanie s hríbikom ten býva zasunutý v drážke protikusu/ . Alebo ak je to dvojkrídlové okno tak môžeš zapáčiť cez vedľajšie otvorené krídlo zvonka páčidlom /pajsrom/.
Odpovedať
Inak problém kovania býva väčšinou len vyskočené napojenie tiahla-na jednej strane sú zúbky, ktoré zapadajú do drážok v nadväzujúcom dieli. Tiahlo je tá pásovinka v drážke plastového profilu ktorá sa pohybuje otáčaním klučky a posúva kolíky do protikusov na ráme okna.
Odpovedať
Problém je prevodovka je prasknutá a kľučka sa točí dokola. Okno má hríbik v drážke protikusu v spodnej strane, je zaistené na vetračku, čiže zablokované. Preto riešim či ide vysadiť bez problémov.
Odpovedať
Skúsim poradiť,len sa to ťažko vysvetľuje. Otvor na vetračku a krížovým šrobovákom odšrobuj skrutky ktoré držia tú pásovinku nad aj pod kľučkou. /Ale asi stačí aj len pod kľučkou/ Pod úrovňou kľučky pásovinku odtiahni a pod tým je tiahlo v ktorom sú dierky. Ak sa ti podarí do tej dierky dať ohnutý hrubší drôt, tak potiahni smerom hore a tiahlo posunie hríbik naspodu krídla a ten musí vybehnúť z drážky protikusu a okno sa otvorí. Dávaj pozor aby ti nespadlo, lebo na vetračku drží hore v otvorenej polohe, teda nieje napevno.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?